Expertii recomanda sa luati seminte de in ca parte a unei diete echilibrate si intotdeauna conform instructiunilor medicului, deoarece nu toate organismele sunt la fel sau au aceleasi nevoi.

In ultimii ani, semintele de in au devenit foarte populare, deoarece s-a demonstrat ca ofera beneficii pentru sanatate datorita continutului sau de antioxidanti, acizi grasi omega 3 si diferiti nutrienti. Cu toate acestea, multe dintre aceste beneficii au de-a face si cu continutul de fibre.

Semintele de in sunt alcatuite din 40% fibre alimentare, dintre care o treime sunt fibre solubile, iar restul sunt fibre insolubile. Fibrele solubile sunt responsabile pentru captarea toxinelor, in timp ce fibrele insolubile sunt responsabile pentru stimularea eliminarii tuturor deseurilor. Prin urmare, consumul de seminte de in este considerat un suport excelent pentru curatarea colonului si restabilirea functiei intestinale.

Beneficiile semintelor de in pentru a curata colonul in mod natural

Semintele de in ofera si antioxidanti (lignani), astfel incat ajuta la mentinerea sanatatii intregului organism. 

Dupa cum putem ghici, consumul de seminte de in ─in cadrul unei alimentatii echilibrate─ poate fi unul dintre cei mai buni aliati pentru microbiota intestinala, deoarece este o sursa buna de fibre si acizi grasi. Au, de asemenea, proprietati laxative, care sunt bune pentru combaterea constipatiei si imbunatatirea functiei intestinale.

Constipatia este o problema de sanatate care poate provoca multe complicatii celor care sufera de ea, deoarece persoana nu isi poate face nevoile corect in ciuda eforturilor sale si, in consecinta, acumuleaza o cantitate mare de deseuri in organism care poate duce la alte probleme grave. sanatate.

Proprietatile semintelor de in ii ajuta si pe cei care sufera de intestin iritabil, deoarece isi reduc simptomele si previn ca acesta sa fie o pacoste in fiecare zi.

Cum sa folositi semintele de in pentru a curata in mod natural colonul?

Pentru a profita de toate beneficiile semintelor de in, se spune ca este foarte important sa va asigurati ca obtineti calitate. De remarcat ca este important ca semintele de in sa fi fost macinate cu totul si coaja lor,  care va avea astfel o cantitate mai mare atat de fibre solubile, cat si insolubile. La randul sau, acest lucru va face mai usoara curatarea colonului.

Odata ce ai o masa buna de seminte de in, poti incerca sa iei doua linguri pe zi. Pentru a face acest lucru, le puteti lasa la macerat cateva ore si apoi le dizolvati intr-o jumatate de pahar de apa, sau o cana de infuzie de plante sau un pahar de suc de fructe.

Daca nu va place textura fainii, puteti alege sa consumati direct semintele; cele care nu sunt prajite sunt o varianta buna, dar daca preferi, le poti manca simple cu putin iaurt natural (fara zahar) si o bucata de fructe.

Expertii Clinicii Mayo avertizeaza: „Majoritatea expertilor in nutritie recomanda semintele de in macinate peste tot, deoarece forma macinata este mai usor de digerat. Semintele de in intregi pot trece prin intestin nedigerate, ceea ce inseamna ca nu veti culege toate beneficiile.”

Cand trebuie intrerupt tratamentul pentru curatarea colonului?

Potrivit intelepciunii populare, timpul de aplicare a „tratamentului” pentru curatarea colonului cu seminte de in este nedeterminat. In plus, depinde de situatia fiecarei persoane. In primul rand trebuie luata in considerare starea de inflamatie a colonului si cantitatea de toxine pe care acesta s-ar putea sa o fi acumulat.

Cand rezultatele sunt observate, consumul de seminte de in poate fi suspendat temporar si reluat ulterior. Cu toate acestea, nu este o problema daca continua sa fie consumat ca un obicei zilnic sanatos.

Amintiti-va ca acest tratament naturist poate fi foarte eficient atata timp cat mentineti un stil de viata sanatos si urmati instructiunile medicului dumneavoastra de familie. Semintele de in singure nu vor elimina nicio problema de sanatate sau vor reduce riscul de constipatie decat daca inveti sa adopti si sa mentii obiceiuri consistente.

Cresteti-va aportul de alimente bogate in fibre, cum ar fi cerealele integrale, fructele si legumele. La fel, incearca sa-ti modifici dieta si sa elimini acele alimente care pot fi daunatoare organismului tau.

Este important sa incerci sa ramai bine hidratat zilnic pentru a evita problemele de sanatate de tot felul, inclusiv cele capabile sa afecteze microbiota intestinala. Pentru aceasta, apa va fi intotdeauna cel mai bun aliat al tau.