Eliminarea pH-ului acid al corpului nostru este cheia unei bune sanatati. In acest sens, este important sa stim daca se afla intr-o stare sanatoasa de alcalinitate sau daca nivelurile de aciditate sunt foarte mari si ne pun in pericol.

Descopera in acest articol care sunt cele mai bune metode de a reduce sau elimina pH-ul acid al organismului. Astfel ne vom putea imbunatati sanatatea si calitatea vietii.

PH-ul corpului nostru

Pentru inceput, cand vorbim despre pH ne referim la potentialul hidrogenului. Aceasta este o masura a concentratiei ionilor de hidrogen din organism.

Pentru a intelege mai clar, trebuie sa tinem cont de faptul ca nivelurile de aciditate sunt masurate pe o scara. Valorile sunt urmatoarele:

  • De la 1 la 14: 1 este cel mai acid, 7 cel mai neutru si 14 cel mai alcalin.
  • Nivelul ideal pentru a va bucura de sanatate variaza de la 7,3 la 7,45.

Cand pH-ul se modifica

Unii agenti prezenti in poluare, obiceiurile alimentare proaste si chiar stresul sunt foarte daunatori. Ele pot creste nivelul de aciditate din organism.

Si cand pH-ul este modificat, sangele reactioneaza. Pe cale de consecinta, fura nutrientii necesari pentru buna functionare a organelor vitale, producand dezechilibre.

In aceasta ordine de idei, persoana poate experimenta diferite simptome. De exemplu, senzatii de oboseala, dureri de cap, probleme digestive, demineralizarea unghiilor si parului, printre altele.

De ce trebuie sa elimini pH-ul acid

Ideal este atunci cand corpul nostru este usor alcalin, adica cu pH-ul sangelui peste 7. In acest caz, este protejat impotriva diferitelor boli.

Pe de alta parte, atunci cand organismul nostru are un nivel ridicat de aciditate, este mai predispus la probleme cronice. Printre acestea avem:

  • diabet,
  • cancer,
  • obezitate,
  • migrene,
  • cascade,
  • artrita,
  • alergii,
  • osteoporoza.

Alimente si pH

Tot ceea ce mancam si bem ne influenteaza pH-ul, la bine si la rau. Unele alimente cresc nivelul de aciditate din corpul nostru, in timp ce altele ne ajuta sa o alcalinam.

In general, alimentele de origine animala, cum ar fi carnea si produsele lactate, determina cresterea nivelului de aciditate. Pe de alta parte, alimentele pe baza de plante, cum ar fi fructele si legumele, au proprietati care ne ajuta sa ne alcalinam.

Deoarece avem nevoie de un echilibru al pH-ului nostru, ideal este sa consumam ambele tipuri de alimente intr-un mod echilibrat. Pe cat posibil, alimentele care ne acidifica trebuie evitate. De exemplu, fast-food-urile si alimentele procesate.

Cum putem elimina pH-ul acid al corpului nostru?

Pe langa faptul ca tinem cont de alimente, trebuie sa stim si ce agenti ai factorilor de mediu pot influenta dezechilibrul pH-ului. Din acest motiv, produsele de curatare si igiena extrem de toxice trebuie evitate pe cat posibil. Trebuie sa optam pentru alternative naturale.

In aceasta ordine de idei este bine sa tinem cont de cateva recomandari cheie pentru eliminarea pH-ului acid si realizarea unui echilibru, precum cele pe care le vom vedea mai jos.

1. Legume si smoothie-uri verzi

Cresteti consumul de legume cu frunze verzi precum: salata verde, spanac, varza kale, nasturel, smog. De asemenea, este indicat sa luati zilnic un smoothie verde cu unele dintre legumele mentionate, adaugand si: castraveti, telina, mar si lamaie.

2. Fructe si legume

Cresteti consumul de fructe si legume, de preferinta cele care sunt consumate crude. Printre acestea avem: morcovi, rosie, ceapa, pepene verde, portocala, ananas, stafide.

3. Procesat si rafinat

Evitati alimentele ultraprocesate si rafinate, deoarece acestea contin de obicei putini nutrienti. Cel mult, sunt realizate cu extracte sau derivati ​​din alimente, si contin aditivi pentru a da aroma, miros sau culoare. Exemple in acest sens sunt sucuri si sucuri industriale (ambalate), bauturi racoritoare, gustari, produse de patiserie.

4. Zahar, faina si prajeli

Trebuie sa reduceti sau sa moderati cantitatile de zahar si faina, precum si alimentele prajite. pH-ul painii este de 4,8; zaharul este intre 5,0 si 6,0. Cu toate acestea, bauturile foarte zaharoase, precum Coca-Cola, au un pH de 2,30.

5. Animale hranite cu iarba

Include portii mici de alimente de origine animala (carnuri), dar ca animalul este hranit cu iarba sau cu produse naturale, precum semintele.

6. Alimente alcaline

Incepeti sa includeti in dieta alimente precum iarba de grau, orz, alge, cayenne si spirulina. De asemenea, prefera produsele organice, in a caror prelucrare nu se folosesc substante chimice.

7. Apa calda cu lamaie

Adopta bunul obicei de a bea zilnic un pahar de apa calduta cu lamaie pe stomacul gol; acidul citric este un mare alcalinizant, in ciuda a ceea ce s-ar putea crede.

8. Bicarbonat

Pregatiti zilnic o jumatate de pahar de apa cu un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu si beti-l. pH-ul bicarbonatului este 9,0. Prin urmare, aceasta bautura ajuta la reducerea nivelului de aciditate in urina, prevenind sau combate infectiile tractului urinar.

9. Apa purificata

Cresteti consumul de apa de inalta calitate, daca este posibil purificata sau apa de izvor, evitand apa de la robinet.

10. Produse de curatenie

Alegeti sa va curatati casa cu produse naturale, cum ar fi bicarbonat de sodiu, lamaie si otet.

11. Cosmetice

Fiti foarte atenti atunci cand alegeti produse chimice pentru frumusete si ingrijirea pielii, deoarece acestea sunt uneori toxice. Pe cat posibil ar trebui sa incercam sa folosim produse naturale atunci cand vine vorba de ingrijirea parului, a pielii, a dintilor etc.

Gasirea echilibrului pH-ului

Ce asteptati pentru a va modifica dieta si stilul de viata pentru a regla pH-ul? Dupa cum puteti vedea, este foarte usor sa eliminati acizii din organism si sa gasiti echilibrul pH-ului vostru. Este suficient sa ne modificam stilul de viata si alimentatia pentru a ne alcaliniza corpul si a ne bucura de o sanatate mai buna.