Exercitiile sunt una dintre optiunile care exista pentru a reduce barbia dubla. Cu toate acestea, rezultatele sale nu sunt instantanee si trebuie completate cu bune obiceiuri alimentare. Indraznesti sa le exersezi?

Barbia dubla este o zona relativ mica a corpului, dar nu mai putin importanta pentru asta. De fapt, acest strat de grasime situat sub barbie joaca un rol fundamental atat din punct de vedere estetic, cat si medical. Astfel, un exces de acumulare de grasime poate fi considerat neatractiv, pe de o parte, si nesanatos, pe de alta parte.

In plus, in timp, tinde sa se lase si sa devina mai flasc din cauza diferitilor factori: genetica, modificari de greutate sau modificari hormonale etc. Din fericire, asa cum este detaliat intr-un articol publicat in JAMA Facial Plastic Surgery , exista in prezent mai multe optiuni terapeutice care permit sa fie redusa astfel incat sa nu afecteze sanatatea sau estetica.

Printre alternative gasim o serie de exercitii care intaresc muschii gatului si ai fetei, care contribuie la imbunatatirea aspectului acestuia. Desi efectele sale nu sunt miraculoase si instantanee, practica sa constanta poate ajuta la exercitarea acelei parti a fetei. Indraznesti sa le exersezi?

Exercitii care va ajuta sa reduceti barbia dubla

Cand vine vorba de reducerea barbiei duble exista tratamente rapide si eficiente precum lipostructura sau liposuctia faciala. De asemenea, asa cum este detaliat intr-o publicatie in Plastic and Reconstructive Surgery, exista si formulari injectabile de acid deoxicolic de sodiu care pot fi utile impotriva acestei probleme.

Acestea si alte optiuni ar trebui evaluate de un profesionist in chirurgie estetica, care va putea oferi mai multe informatii despre procedura si riscuri. Pe de alta parte, exista alternative mai putin invazive precum exercitiile de reducere a barbiei duble, care pot fi practicate oriunde.

Avantajul tau? Nu prezinta riscuri de efecte secundare si pot fi practicate de toti oamenii. Totusi, efectele sale nu sunt la fel de vizibile si se obtin doar prin practicarea concomitenta a bunelor obiceiuri alimentare.

In general, pentru a vedea schimbari, este indicat sa exerciti intregul corp si sa slabesti. In plus, in masura posibilului, acestea ar trebui completate cu alte ingrijiri faciale.

Cea mai eficienta modalitate de a reduce barbia dubla este printr-o procedura chirurgicala. Cu toate acestea, practicarea unor exercitii va poate ajuta sa va imbunatatiti aspectul.

Ce spune cercetarea?

De fapt, exista putine studii care sa sustina beneficiile exercitiilor de reducere a barbiei duble. In general, recomandarea este sa mentineti o rutina de antrenament axata pe slabit, acesta fiind unul dintre determinantii pentru reducerea acumularii de grasime in aceasta zona.

Cu toate acestea, cercetarile publicate in Journal of Clinical and Diagnostic Research au evidentiat ca exercitiile de reantrenare musculara ajuta la imbunatatirea aspectului facial, combate barbia dubla si ajuta la prevenirea imbatranirii. Cu toate acestea, ele necesita un antrenament progresiv si constant.

Daca esti dispus sa le incluzi in rutina ta zilnica, te invitam sa descoperi cateva optiuni. Desigur, amintiti-va ca nu trebuie sa va asteptati la rezultate instantanee si ar trebui sa va asigurati ca va pastrati alte obiceiuri bune.

1. Apasati limba

 • Incepeti prin a sta cu spatele complet drept si cu umerii inclinati sau in jos. Apoi intinde-ti gatul inapoi, de parca te-ai uita la tavan.
 • Odata ajuns in aceasta pozitie, apasati limba pe palatul superior si posterior, inclinand capul,  incercand sa va atingeti pieptul cu barbia.
 • Faceti acest lucru in timp ce continuati sa va apasati limba pe palatul superior. Relaxati-va limba si reveniti la pozitia initiala. Efectuati 20 de repetari ale acestui exercitiu pe zi.

2. Gestul de plecaciune

 • Acest exercitiu poate fi efectuat atat stand cat si in picioare. Faceti gestul de puf, adica scoateti-va buza inferioara cat mai mult posibil. Intre timp, contractati-va gatul.
 • Apoi, continuand sa-ti contractezi muschii gatului,  flexeaza-ti capul aducand barbia la piept.
 • Faceti acest exercitiu fara sa va arcuiti spatele sau sa ridicati umerii. Cand ati terminat, reveniti la pozitia initiala si efectuati aproximativ 20 de repetari pe zi.

3. „O”

 • Ca si in exercitiile anterioare, acest lucru ar trebui facut cu spatele complet drept si umerii lasati. Intinde-ti gatul inapoi, inchide-ti buzele si incearca sa formezi un „O” cu ele.
 • Tineti buzele inchise intr-o forma de „O” in timp ce tineti pozitia de extensie a gatului timp de aproximativ 20 de secunde. Reveniti la pozitia initiala si faceti 10 repetari pe zi ale acestui exercitiu.

4. Sarutarea tavanului

 • De data aceasta, exercitiul va fi efectuat in picioare si lasand bratele atarnate complet. In aceasta pozitie, gatul va fi extins inapoi privind tavanul.
 • Acum buzele sunt stranse, de parca ai fi vrut sa saruti tavanul. Trebuie sa incerci sa extinzi buzele cat mai mult posibil, in timp ce percepi incordarea muschilor gatului si barbiei.
 • Incercati sa mentineti pozitia buzelor timp de cel putin 5 secunde si reveniti la pozitia initiala. Efectuati aproximativ 15 repetari ale acestui exercitiu zilnic.

5. Rotatia gatului

 • Rotatia gatului poate fi efectuata stand sau in picioare. Ar trebui sa va indreptati coloana vertebrala, apoi sa va duceti barbia pe un umar si apoi pe celalalt. Trebuie sa mergi facand un semicerc in timp ce treci de la un umar la altul, trecand prin piept.
 • Va trebui sa va asigurati ca umerii sunt asezati in pozitie agatata pe tot timpul cat dureaza executia. Daca nu, te-ai putea rani. Efectuati 10 repetari zilnic.

6. Pe laterale

 • Mai intai, stai pe podea si sprijina-te cu o mana pe podea, la patru centimetri de solduri.
 • Acum, cu mana dreapta deasupra capului, apuca osul parietal stang si sprijina urechea pe umar. Intre timp apasati usor cu mana.
 • Faceti acest exercitiu timp de 10 secunde, apoi schimbati mainile si partile. Efectuati 3 repetari pe zi.

7. Jocul vocalelor

 • Pornind din pozitie in picioare si cu spatele drept, incercati sa rostiti toate vocalele, incet si pronuntat, cu gura larg deschisa. Repetati acest exercitiu de mai multe ori, aproximativ 2 sau 3 minute.

Pronuntarea vocalelor intr-un mod exagerat, doua-trei minute pe zi, ajuta la exersarea acestei zone.

Reduceti barbia dubla: exercitii si obiceiuri bune

Pe scurt, este important de retinut ca barbia dubla nu va disparea peste noapte. Este necesar sa combinati practicarea exercitiilor fizice cu bunele obiceiuri alimentare si ingrijirea fetei. La fel, rutina poate fi completata cu aceste exercitii care au ca scop lucrarea gingililor si a muschilor care o inconjoara.

Cu toate acestea, pentru rezultate mai vizibile si mai rapide, cel mai bine este sa cautati alte tipuri de proceduri de la medici esteticieni si chirurgi profesionisti. In prezent, exista mai multe metode inovatoare pentru a imbunatati aspectul acestei zone.