Lumea manichiurii se confruntă și cu tendințe și produse noi. Dacă visezi la un lac care nu se schimbă mai mult de două săptămâni, vei fi bucuros să înveți despre oja cu gel. Promițătoare de strălucire pe termen lung, dar și fără descuamare, este noua manichiură preferată a tuturor pasionaților de unghii.

Unghii cu gel: cum funcționează?

Cu siguranță ai auzit deja, poate chiar de mai multe ori, de unghii cu gel.

Aceasta este o tehnică de modelare care utilizează diferite straturi de gel pe o unghie naturală.

Pentru a usca, trebuie să treci apoi degetele sub o lampă UV. Această tehnică nu dăunează unghiei, ci dimpotrivă, o întărește și o prelungește. În general, lacul cu gel este mult mai gros decât cel clasic. Pentru a înțelege cum funcționează, te invit să citești diferiții pași de urmat:

·Pregătirea

Pregătirea este un pas esențial în modelarea unghiilor cu gel. În primul rând, cosmeticiana se va ocupa de dezinfectarea mâinilor și a unghiilor. După dezinfecția totală, cosmeticianul va avea grijă de unghiile tale: acestea vor trebui tăiate, pilite, împinse înapoi cuticulele și lustruite ușor suprafața și conturul unghiilor pentru o fixare perfectă a gelului.

·Aplicarea

Spre deosebire de alte tipuri de modelare, în special modelarea cu rășină, modelarea cu gel nu necesită aplicarea de „grund” pe suprafața unghiei. Astfel, cosmeticiana va putea aplica imediat diferitele straturi de gel UV (în mod normal, vor fi necesare 3 geluri diferite). Datorită acestei lămpi, lacul va fi durabil.

·Finisare

Odată ce manichiurista a apreciat că gelul s-a întărit bine, este timpul să treci la ultimul pas: finisarea. Ea va modela mai întâi unghiile cu o pila și apoi va aplica un lac potrivit. Daca clienta dorește, ar fi posibila chiar realizarea unei manichiuri franțuzești sau unghii cu inimioare.

Sfaturi pentru aplicarea unghiilor cu gel

Aplicarea lacului de unghii cu gel se face în trei etape distincte: baza, modelare și finisare. De fiecare dată când se aplică un strat de gel, gelul trebuie întărit sub o lampă UV timp de 2 minute.

Unghia din rășină acrilică nu folosește aceasta tehnologie, ci se bazează în schimb pe acrilic sub forma de pulbere. Esteticianul îl va aplica cu ajutorul unei pensule. Acrilul este tehnica ideală pentru unghiile deteriorate și este, de asemenea, mai puțin costisitor. Deși este mai scumpă, tehnica unghiilor cu gel oferă un rezultat mai natural și mai fin.

Avantajele unghiilor cu gel

Dacă unghiile cu gel sunt foarte populare în rândul femeilor, este în principal pentru că au câteva avantaje mari.

·Rezultat mai fin și mai natural

·Ținere de lungă durată (uneori până la 5 săptămâni fără retușuri)

·Uscare rapida

·Mai multe opțiuni de stil

·Suprafață strălucitoare și mai netedă

·Textura moale si prin urmare mai flexibila

·Mai puține produse cu mirosuri chimice în timpul aplicării