Indiferent daca sunteti un comerciant cu experienta sau abia incepeti cu prima investitie , merita intotdeauna sa intelegeti bine regulile si tendintele si sa fiti la curent cu acestea pe masura ce se schimba. Sfaturi cu privire la tehnica si informatii de la acei investitori care au excelat pot fi si ele utile. Cititi mai departe pentru a afla ce fac ceilalti si cum si de ce au avut atat de mult succes inainte de a va investi urmatorul dolar.

Cel mai bun general: investitorul inteligent

Inainte de moartea sa, autorul ,,The Intelligent Investor”, Benjamin Graham, a fost un renumit profesor cunoscut drept nasul investitiilor, iar Jason Zweig, cronicar The Wall Street Journal , adauga intr-un comentariu in aceasta editie revizuita.

Aceasta carte adopta o abordare diferita de alte carti de investitii, desi nu este lipsita de incurajari pozitive. Nu va va spune cum sa faceti milioane, ci mai degraba cum sa nu va pierdeti camasa. Autorii va ofera elemente de baza care trebuie citite pentru a va ajuta sa incepeti investitiile si sa va mentineti mult timp, de la strategiile recomandate si modul de analiza a stocurilor pana la o lectie cuprinzatoare de istorie pe piata de valori. Graham a publicat prima editie a acestei carti in 1949 si chiar Warren Buffett a numit aceasta versiune ,,cea mai buna carte despre investitii scrisa vreodata”.

Al doilea final, cel mai bun general: Cartea mica a investirii cu bun simt

John C. Bogle este creditat cu crearea primului fond index , asa ca, cu siguranta, a stiut putin despre investitii. El a fost, de asemenea, fondatorul Vanguard Group si s-a zvonit ca el si Buffett ar fi fost cei mai buni prieteni. Buffet chiar si-a aprobat cartea lui Bogle, spunand ca ,,investitorii mari si mici” ar trebui sa o citeasca.

,,Cartea mica a investitiilor cu bun simt: singura modalitate de a va garanta o cota echitabila a rentabilitatii pietei bursiere” adopta abordarea surprinzatoare ca, pentru multi investitori, piata bursiera este o propunere de pierdere-pierdere. Bogle explica apoi ce a invatat pentru a transforma sansele in favoarea sa. Aceasta nu este singura sa carte, dar este cea care acopera propriile sale tehnici inovatoare si adevaruri intr-o lectura relativ scurta si usoara.

Cel mai bun pentru investitii imobiliare: Cartea privind investitiile imobiliare

Daca doriti sa profitati de proprietati de inchiriere, optati pentru aceasta carte excelenta pentru incepatori, ,,Cartea privind investitiile in proprietate de inchiriere: Cum sa creati avere si venituri pasive prin investitii inteligente de cumparare si detinere imobiliara”. In aproape 400 de pagini, autorul Brandon Turner descompune sfaturile si trucurile de care veti avea nevoie pentru a deveni un investitor de succes in proprietati de inchiriere. Recenzorii lauda stilul practic, ,,cum”, al acestei carti de investitii, facandu-l potrivit atat pentru incepatori, cat si pentru experti. Veti afla despre cele patru strategii usoare ale autorului, despre cum sa gasiti oferte incredibile, despre modalitatile de plata a chiriilor, de ce atat de multi investitori imobiliari esueaza si multe altele. Puteti avea incredere si in sfaturile lui Turner, deoarece este un investitor activ in imobiliare si co-gazda a The BiggerPockets Podcasts, unul dintre podcast-urile de top din prezent.

Cea mai buna colectie de eseuri: Eseurile lui Warren Buffett

Cea de-a patra editie a ,,The Essays of Warren Buffett: Lessons for Corporate America” a fost lansata in 2015 si este o lectura demna pentru a invata de la cei mai buni. Ati fi greu sa numiti un investitor mai de succes decat Buffett si si-a luat timp sa impartaseasca ceea ce stie si a invatat pe aceasta tema de-a lungul anilor.

Titlul se refera la ,,America corporativa”, dar puteti lua acest lucru pentru a include actionari. Cartea ofera o explicatie excelenta a relatiei dintre corporatii si actionarii lor, ceea ce o face ideala pentru cei care incep sa investeasca. In plus, aceasta colectie de eseuri se intinde pe mai mult de 50 de ani.

Cel mai bun pentru incepatori: A Random Walk Down Wall Street

Investitia nu inseamna neaparat ca dedicati ore intregi gestionarii unui portofoliu extins si vast, iar Burton Malkiel stie asta. ,,A Random Walk Down Wall Street” este o lectura de nepretuit pentru cei care incearca sa se descurce cu primele 401 (k) s. In primul rand, trebuie sa inveti sa vorbesti sau cel putin sa intelegi ce se spune atunci cand altcineva o vorbeste.

Cartea lui Malkiel include cateva definitii la indemana ale termenilor de investitii si le aplica diferitelor strategii de investitii orientate catre diferite etape ale vietii. El subliniaza investitiile pe termen lung, mai degraba decat schemele de imbogatire rapida, si modul in care se prezice preturile si se evita greselile obisnuite. Aceasta este o editie revizuita a unei carti care exista de ceva vreme. ,,A Random Walk” a vandut pana acum peste 1,5 milioane de exemplare.

Cel mai bun psihologic: gandire, rapid si lent

Daniel Kahneman stie cate ceva despre gandire – este profesor de psihologie la Universitatea Princeton si intelege multe despre finante, dupa ce a castigat Premiul Nobel pentru stiinte economice din 2002.

Bestsellerul sau din New York Times , ,,Gandire, rapid si lent”, aprofundeaza modul in care procesele dvs. de gandire va pot afecta succesul in investitii. Fiecare isi pastreaza propriile partiniri, uneori subconstient. Kahneman explica cum sa va identificati propriile si sa le blocati, astfel incat sa puteti lua decizii de investitii fara contributia lor, gandind clar, rational si analitic. Retineti ca aceasta carte nu se refera doar la investitii, desi acesta este obiectivul sau. Kahneman explica, de asemenea, modul in care prejudecatile ne pot afecta viata de zi cu zi si alte decizii financiare.

Cel mai bun memoriu: Bogat tata sarac tata

O memorie clasica, ,,Bogat tata sarac tata: ceea ce bogatii isi invata copiii despre bani pe care saracii si clasele de mijloc nu le fac!” a ramas una dintre cele mai influente carti de finantare personala si de investitii de cand a fost publicata pentru prima data in urma cu peste 20 de ani. In acesta, autorul Robert Kiyosaki impartaseste povestea sa de crestere cu ,,doi tati” – tatal sau real si tatal celui mai bun prieten al sau, sau ,,tatal sau bogat” – si modul in care ambii barbati au influentat parerile lui Kiyosaki cu privire la investitii. Candida si inspirationala, aceasta carte provoaca mitul ca trebuie sa castigi un venit ridicat pentru a te imbogati, explica diferentele dintre a lucra pentru bani si a face ca banii sa functioneze pentru tine si multe altele.

Cel mai bun pentru elementele de baza: singurul ghid de investitii de care veti avea nevoie vreodata

,,Singurul ghid de investitii de care vei avea nevoie vreodata” exista de peste 40 de ani si din motive intemeiate. Nu va faceti griji – nu este vechi cu sfaturi din anii ’70. Acesta a fost recent actualizat in 2016 pentru a tine pasul cu economia si tendintele actuale.

Andrew Tobias nu se adreseaza doar investitorului bogat. El ofera sfaturi si indrumari pentru cei cu capital mai limitat si o face intr-un limbaj franc, usor de inteles si adesea plin de umor. El isi dedica cartea brokerului sau, care, spune el, ,,din cand in cand ma facea exact asa”. Aceasta carte a ajutat la educarea a peste 1 milion de cititori pana in prezent.

Cea mai buna constructie de abilitati: One Up pe Wall Street

In ,,One Up On Wall Street: Cum sa folosesti ceea ce stii deja pentru a castiga bani pe piata”, autorul Peter Lynch spune ca nu este posibil doar ca investitorii incepatori sa faca atat de bine – daca nu chiar mai bine decat – profesionistii, dar el sustine ca au deja tot ce trebuie chiar la indemana.

Lynch crede ca oportunitati solide de investitii sunt peste tot. Acestea arunca pamantul la picioarele noastre si trebuie doar sa nu mai mergem atat de repede, sa ne oprim in viata noastra de zi cu zi si sa ne aplecam pentru a inspecta dezordinea, astfel incat sa putem scoate cele mai viabile optiuni. Facand acest lucru, putem invinge profesionistii pana la punchline si putem face o investitie inainte ca restul lumii sa isi realizeze potentialul. ,,One Up on Wall Street” a vandut peste 1 milion de exemplare de la lansarea sa in 2000.

Cel mai bun pentru inspiratie: Principii: Viata si munca

Acest bestseller nr. 1 din New York Times este scris de unul dintre cei mai influenti 100 de oameni ai revistei Time din lume. Un copil mediu, de clasa mijlocie, care a crescut in Long Island, Ray Dalio si-a inceput firma de investitii in apartamentul sau din New York. Patruzeci de ani mai tarziu, Fortune si-a numit compania, Bridgewater Associates, una dintre cele mai importante cinci din SUA

,,Principii: viata si munca” este parte autobiografie, parte instructiva. Dalio impartaseste secretele si ideile sale si explica modul in care companiile, persoanele fizice si organizatiile le pot adopta, inclusiv un set de reguli pentru aplicarea acestora la investitii, viata, afacerea dvs. si finantele dvs. in general.

Cel mai bun clasic: analiza securitatii

Desi ,,Analiza securitatii” a fost publicata pentru prima data in 1934, lectiile sale despre investitii raman relevante si astazi. Benjamin Graham si David L. Dodd au scris cartea, care este acum la a sasea editie. Aceasta versiune actualizata contine inca 200 de pagini de comentarii de la actualii lideri din Wall Street. Si mai mult, exista o prefata a lui Warren Buffet, in care scrie ca urmareste invataturile din aceasta carte de 57 de ani. Desi este putin densa, aceasta citire ofera o mai buna intelegere a investitiilor in valoare si a influentat investitorii prin principiile si tehnicile sale clasice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here