A-ti calatorit vreodata intr-o alta tara? Unul dintre primele lucruri pe care probabil le-ati facut a fost sa vizitati o banca si sa va schimbati banii cu moneda locala. Un Benjamin va poate cumpara o cina frumoasa in Statele Unite, dar daca doriti sa luati masa in Italia, veti avea nevoie de niste euro!

Investitia in criptomoneda este similara cu schimbul de bani intr-o tara noua. Bitcoin, Litecoin si Ether sunt cateva exemple de ,,valute straine” care functioneaza intr-un context foarte specific in cadrul anumitor comunitati online.

Schimbarea oricarui tip de moneda se bazeaza pe  incredere comuna . Apreciem dolarii si euro, deoarece stim ca putem achizitiona bunuri sau servicii cu ei. 

Intrebarea este,  puteti avea incredere in criptomonede ? Si ar trebui sa sari in lumea investitiilor criptografice?

CE ESTE Criptocurenta?

Criptomonedele sunt active digitale pe care oamenii le folosesc ca investitii si pentru achizitii online. Schimbiti monede reale, cum ar fi dolari, pentru a cumpara ,,monede” sau ,,jetoane” dintr-o anumita criptomoneda. Exista multe tipuri de criptomonede. Bitcoin este cel mai faimos, dar Ether, Bitcoin Cash, Litecoin si Ripple sunt cateva altele. Tot felul de companii mari de tehnologie si finante isi doresc o felie de placinta criptografica. Chiar si Facebook a creat o criptomoneda numita Balanta.

Fii increzator in pensia ta. Gasiti astazi un profesionist care investeste in zona dvs.

Cuvantul  criptografie  inseamna arta de a scrie sau de a rezolva coduri. (Seamana cu instalarea unui   film Indiana Jones , nu-i asa?) Fiecare ,,moneda” este o linie unica de cod. Criptomonedele nu pot fi duplicate, ceea ce le face usor de urmarit si identificat pe masura ce sunt tranzactionate.

Probabil ati auzit de oameni care castiga (sau pierd!) Sute de mii de dolari investind in criptomonede. Se simte ca o goana dupa aur moderna. Dar criptomonedele exista de fapt de aproximativ 10 ani. Cea mai veche criptomoneda a fost Bitcoin, creata in 2009 de o persoana necunoscuta care poarta numele de Satoshi Nakamoto.

CUM FUNCTIONEAZA Criptocurenta?

Criptomonedele sunt schimbate de la o persoana la alta pe web fara intermediar, cum ar fi o banca sau un guvern. Este ca vestul salbatic si salbatic al lumii digitale. Nu exista un maresal care sa respecte legea.

Iata ce vrem sa spunem: ati angajat vreodata un copil din cartierul dvs. sa va tunda peluza sau sa va supravegheze cainele in timp ce ati fost in afara orasului? Sansele sunt ca le-ati platit in numerar. Nu era nevoie sa mergeti la banca pentru a face o tranzactie formala. Asta inseamna schimbul de criptomonede. Sunt  descentralizate : Niciun guvern sau banca nu controleaza modul in care sunt produse, valoarea lor sau modul in care sunt schimbate.

Drept urmare, criptomonedele valoreaza tot ceea ce oamenii sunt dispusi sa plateasca sau sa le schimbe.

Acum stai cu noi. Suntem pe cale sa devenim tehnici! Va stocati criptomoneda intr-un portofel digital – de obicei intr-o aplicatie sau prin intermediul furnizorului de la care cumparati monedele. Portofelul dvs. va ofera o cheie privata – un cod unic pe care il introduceti pentru a va ,,deconecta” digital la achizitii. Este o dovada matematica ca schimbul a fost legitim. 

Criptomonedele functioneaza pe ceea ce se numeste tehnologie blockchain. Un blockchain este ca o chitanta foarte lunga, care continua sa creasca cu fiecare schimb. Este o evidenta publica a tuturor tranzactiilor care s-au intamplat vreodata intr-o anumita criptomoneda.

Ce puteti cumpara cu criptomonede?

In acest moment, majoritatea oamenilor inca vad criptomonedele ca pe o investitie. Dar cheltuielile cu criptomonede ar putea deveni populare pe masura ce aceste valute castiga incredere. Exista retaileri online, precum overstock.com, care accepta criptomonede. Si, desigur, oricare doua persoane care apreciaza jetoanele le pot schimba cu bunuri sau servicii. 

Unii mari comercianti cu amanuntul, precum Whole Foods si Nordstrom, experimenteaza acceptarea Bitcoin ca sursa valida de plata. 1 Dar, in cea mai mare parte, criptomonedele sunt inca pe margine.

1. Criptomonedele sunt volatile . Valoarea criptomonedelor trece prin urcari si coborasuri extreme. In 2017, valoarea Bitcoin a oscilat intre 900 si 20.000 de dolari! 2 Cineva stranut si pretul scade! Investitia in criptomoneda este, cel putin, riscanta. Desigur, toate investitiile prezinta un anumit risc. Dar ar trebui sa evitati intotdeauna   riscurile inutile , mai ales cand vine vorba de banii castigati din greu. Nu juca poker cu viitorul tau financiar.

2. Exista o multime de necunoscute . Exista inca multe lucruri care trebuie solutionate cu modul in care functioneaza criptomonedele. Gandeste-te: nimeni nu stie cine este fondatorul Bitcoin! Relativ vorbind, doar un mic procent de oameni din lume inteleg sistemul si stiu cum sa il opereze. Ignoranta te face vulnerabil. Ii sfatuim intotdeauna pe oameni ca, daca nu puteti explica investitiile dvs. unui copil de 10 ani, nu aveti nicio afacere care sa investeasca in ele pentru inceput. Te pregatesti sa faci ceva prost.

3. Criptomonedele pot fi utilizate pentru activitati frauduloase . Oamenii care doresc sa ramana anonimi si sa evite reglementarea de la banci sau guvern vor folosi criptomonede pentru a face tranzactii umbre pe piata neagra. Spalarea banilor este, de asemenea, o problema in lumea criptografica. Acum, auziti-ne despre asta: nu spunem ca oricine foloseste criptomoneda este o persoana rea. Dar noi se spune ca daca cineva vrea sa se angajeze activitatea infractionala si a evita sa fie urmarite, lumea criptografic este un loc ideal pentru ei.

4. Criptomonedele au o rata de rentabilitate nedovedita . Tranzactionarea in criptomonede este ca jocurile de noroc. Deoarece este schimbat de la egal la egal, fara nicio legatura cu standardele de reglementare, nu exista niciun model in cresterea si scaderea valorii sale. Nu puteti prevedea modificari sau calcula randamentele asa cum puteti face cu fondurile mutuale de crestere. Pur si simplu nu exista suficiente date sau suficienta credibilitate pentru a crea un plan de investitii pe termen lung bazat pe criptomonede.

TREBUIE SA INVESTI IN Criptocurenta?

Iata afacerea: daca nu mai aveti datorii, aveti un fond de urgenta care va acoperi trei pana la sase luni de cheltuieli si investiti deja 15% din venitul dvs.  in fonduri mutuale de stocuri de crestere – care sunt de sute de ori mai sigure decat cripto – atunci puteti alege sa jucati cu criptomonede.

Dar vrem sa va avertizam: atunci cand investiti in cripto, fiti pregatiti sa va luati ramas bun de la banii dvs. Nu este o modalitate buna de a construi bogatie. Sunt mii de milionari care sunt de acord cu noi.

Nu te lasa prostesc doar pentru ca exista o multime de hype. Am vorbit cu oameni care au  incheiat un credit ipotecar  sau au  incasat mai devreme intregul lor 401 (k)  pentru a investi in criptomonede! Nu Nu NU! Nu pune totul pe linie si risca-ti viitorul financiar, visele de pensionare si bunastarea familiei tale.

La un moment dat in viitor, criptomonedele ar putea deveni legitime si utilizate pe scara larga. Dar, deocamdata, fii in siguranta si fii inteligent.  

INVESTITI CU INCREDERE

Schemele de imbogatire rapida par prea bune pentru a fi adevarate pentru ca sunt. Realitatea este ca drumul catre construirea bogatiei este lent si constant. Milionarii nu construiesc avere prin investitii riscante, cum ar fi criptomonedele. De fapt, in Studiul national al milionarilor, am constatat ca instrumentul numarul unu de crestere a bogatiei milionarilor este planul lor de pensionare la locul de munca, ca un 401 (k). Daca sunteti in cautarea unui plan dovedit de construire a bogatiei (si mai multe sfaturi despre cripto), va incurajam sa consultati programul nostru SmartVestor Acesti profesionisti au fost verificati de personalul nostru de la Ramsey Solutions si doresc sa va ghideze prin procesul de investitii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here