Banca Comerciala Romana incurajeaza constant economisirea, fiind si la acest capitol lider al sistemului bancar cu o cota de piata de 26,6 la suta. Cresterea cu 23 la suta a depozitelor atrase de banca in ultimile 12 luni probeaza atractivitatea produselor de economisire pe care BCR le ofera clientilor, atat ca structura cat si ca dobanda bonificata si costuri, arata un comunicat al bancii, cu ocazia Zilei Internationale a Economisirii.

Un instrument de economisire extrem de apreciat, Contul de economii in lei si valuta, Maxicont BCR, lansat pe piata anul trecut, se afla in topul preferintelor intre produsele bancare de acest gen, datorita conditiilor oferite de produs cat si a sigurantei oferite de BCR.

Ca banca numarul 1 in Romania, BCR isi asuma deplin rolul de formator de piata. Recent a lansat conceptul de ‘Wealth Creation’ care are la baza ideea ca ‘a fi independent din punct de vedere financiar, bazandu-te pe efortul individual, inseamna mai mult decat o simpla dorinta, reprezinta un stil de viata’. In acest context, BCR a lansat si o serie de produse structurate de economisire legate de o variabila, de un eveniment care urmeaza sa aiba loc. Primul produs de acest gen, lansat in luna mai, a fost legat de performantele echipei nationale de fotbal a Romaniei la Campionatul European de Fotbal 2008. Au urmat depozitul in moneda dubla si depozitul Gold, fiecare aducand un alt model de referinta fata de care s-a calculat dobanda bonificata.

Ziua Mondiala a Economisirii trebuie sa fie si pentru romani un moment de reflectie, care sa ne convinga sa actualizam vechiul proverb romanesc ‘strange bani albi pentru zile negre’ in ‘economiseste pentru o viata mai frumoasa’, subliniaza reprezentantii bancii, intr-un comunicat remis AGERPRES..

De Ziua Mondiala a Economisirii, Erste Group a raportat o crestere record a numarului de carnete de economii.

Unul din doi euro economisiti in Austria a intrat intr-un depozit de economii la Erste Bank, in 2008. 51 la suta dintre austrieci considera carnetele de economii ca fiind cea mai atragatoare forma de investitie. La nivelul Erste Group depozitele au crescut cu 13,0 la suta, de la inceputul anului.

Conform unui sondaj efectuat recent de compania de cercetare de piata GfK Austria, 51 la suta dintre austrieci considera carnetele de economii ca fiind cea mai atragatoare forma de investitie. Astfel, dupa mai bine de 10 ani, carnetele de economii au depasit ca numar contractele de economisire-creditare (47 la suta) in lista celor mai importante vehicule de investitii.

51 la suta dintre austrieci considera carnete de economii clasice ca fiind cea mai atragatoare forma de investitie.

Raportul economiilor, ca parte a banilor investiti din venitul disponibil, a atins 12 la suta anul acesta, pentru prima oara in ultimii 12 ani, fiind semnificativ mai mare chiar decat media statelor vestice membre ale Uniunii Europene. Acum sase ani, media din UE era de aproximativ 10 la suta, in timp ce raportul economiilor din Austria a fost 7,9 la suta. Bunurile financiare ale familiilor austriece in iunie 2008 au totalizat 422 miliarde de euro, ceea ce reprezinta 148 la suta din PIB-ul Austriei. De la inceputul anului, un euro din doi economisiti in Austria a intrat intr-un depozit de economii.

‘In Austria, carnetele de economii dateaza din perioada bancilor de economii, ceea ce inseamna ca exista de 190 de ani. Mai ales in timpuri de nesiguranta, oamenii se bazeaza mai frecvent pe cea mai sigura forma de investitie, si anume economisirea’, considera Andreas Treichl, CEO Erste Group. ‘Acest trend este vizibil si la nivelul Erste Group: depozitele noastre au crescut cu 13.0 la suta din septembrie anul trecut, cu 23,0 la suta la Banca Comerciala Romana, 13,7 la suta la Ceska sporitelna si 11,5 la suta la Erste Bank Austria si bancile austriece de economii’, considera Andreas Treichl.