Potrivit unui comunicat al PNL, prilejul a fost folosit de Antonescu pentru a sublinia „importanța creșterii prezenței militare americane in estul Europei și in mod special in Romania, in contextul crizei din Ucraina, ca o dovada a angajamentului SUA fața de aliații din zona in materie de securitate”

„In acest context, cei doi au exprimat necesitatea creșterii bugetelor alocate apararii la nivelul Europei, liderul liberal aratand ca susține cu tarie creșterea rapida, pana in 2016, a bugetului MApN la nivelul a 2% din PIB”, se arata in comunicatul PNL, care precizeaza ca Antonescu i-a prezentat lui Hoyt Yee propunerea liberalilor ca toate partidele parlamentare sa susțina aceasta majorare și sa-și asume ca pe o perioada de minim 5 ani cheltuielile militare nu vor fi diminuate.

O alta tema a fost necesitatea susținerii Republicii Moldova in drumul sau catre UE. „Vremea sferelor de influența a trecut in Europa”, a subliniat Crin Antonescu, care a mai adaugat ca țarile democratice trebuie sa-și uneasca eforturile pentru a opri destabilizarea Ucrainei.

In ceea ce privește cooperarea bilaterala, președintele PNL a aratat ca parteneriatul strategic dintre Romania și SUA este pilonul de baza al politicii externe a Romaniei, alaturi de apartenența la NATO și UE.

Potrivit comunicatului PNL, Crin Antonescu a ținut sa sublinieze și faptul ca nu se poate vorbi de un mediu incurajator pentru investițiile straine daca nu avem un stat de drept puternic.

Pe de alta parte, Antonescu a vizitat și sediul Lockheed Martin din Washington DC, prilej cu care s-a intalnit cu Nancy Ziuzin Schlegel, vicepreședinte Washington Internațional Business Development și cu directorii unor programe militare pe care aceasta companie le dezvolta.

„Liderul liberal a susținut ca exista o excelenta cooperare intre Romania și SUA in domeniul militar, iar faptul ca țara noastra a optat, spre exemplu, pentru avionul F16 atunci cand a trebuit sa aleaga un avion multirol pentru Forțele Aeriene, arata puternica dimensiune a cooperarii in sectorul securitații dintre cele doua țari. Lockheed Martin este compania care produce avioanele F16 , pana in prezent fiind livrate 4544 aparate, Romania fiind al 28-lea client”, se arata in comunicatul PNL.

Potrivit sursei citate, prezentarile navelor de lupta pentru zona litorala sau a noului sistem antiracheta cu raza medie pe care Lockheed Martin il dezvolta impreuna cu alte companii din Germania și Italia, a sistemului de supraveghere AEGIS, care va fi instalat in cadrul sistemului antiracheta de la Deveselu, au reprezentat punctele de interes ale intalnirii avute de liderul liberal la sediul cunoscutei companii americane.