The Nevers a sosit pe HBO, un nou serial care amesteca ceea ce ar parea inextricabil: romantismul si eleganta epocii victoriane cu lupte intense intre supereroine si raufacatori.

Povestea urmareste un grup de femei din medii si varste diferite care, dupa un eveniment ciudat, dezvolta diferite superputeri. 

Acum, condusi de Amalia True, misiunea acestor metaoameni va fi sa-si invinga dusmanii teribili si sa incerce sa-si indeplineasca misiunea de a schimba lumea.

The Nevers, serialul controversat de Joss Whedon

Serialul a fost anuntat din 2018, cu Joss Whedon ca scriitor, regizor si producator executiv. O decizie destul de inteligenta, avand in vedere experienta lui Whedon in crearea de eroine puternice, cum ar fi Buffy ucigasul de vampiri.

Ceea ce nimeni nu se astepta este la ce va urma, avalansa de acuzatii la adresa „comportamentului inadecvat” al lui Whedon pe platourile de productie precum Justice League si Avengers: Age of Ultron.

In mai putin de un an, reputatia cineastului anterior laudat a cazut.

Atat de mult incat in ​​noiembrie a anului Whedon a parasit productia The Nevers si nici macar nu a fost mentionat in materialul sau promotional.

Dar dincolo de controversa, la ActitudFem am avut ocazia sa vorbim cu protagonistii din The Nevers, Laura Donnelly (Amalia True) si Ann Skelly (Penance Adair) si cu o parte din distributie despre toate motivele pentru care DA ar trebui sa vezi acest Nou serie.

1. Este o serie actuala

Laura Donelly o interpreteaza pe Amalia True, liderul „Las Tocadas”, o femeie misterioasa cu un trecut destul de chinuit, care a facut-o foarte practica si lipsita de sentimente.

Pentru ea, ceea ce ii place cel mai mult la serial este ca „ depaseste divertismentul si in serial exista anumite subiecte care sunt abordate de-a lungul serialului care sunt conversatii care au loc si astazi in lume”.

Si este ca, fiind un serial plasat in epoca victoriana, se refera la probleme precum „sistemul patriarhal, misoginia si cum sa cream o societate mai egalitara si mai justa”.

Ann Skelly o aduce la viata pe Penance Adair, o femeie a carei superputere este cea a inventiei si a stiintei, care se ciocneste cu fundalul ei moral si religios.

Si Ann explica ca epoca victoriana a fost aleasa tocmai din aceasta cauza, din cauza „ mahmurelii” pe care a lasat-o asupra lumii occidentale, asupra „ institutiilor si modurilor de gandire si ca trebuie sa se schimbe si sa se reinnoiasca”.

2. Chimia dintre protagonisti

Desi Amalia si Penance au personalitati diametral diferite, se poate observa ca intre cele doua exista o puternica legatura de prietenie.

Iar acest lucru rezulta din chimia extraordinara dintre cei doi protagonisti si, desigur, din asemanarile dintre personajele lor.

„Imi place relatia pe care eu si Laura o avem pentru ca cred ca reflecta mult ceea ce suntem”, explica Ann.

„Da, cred ca amandoi suntem asemanatori cu personajele noastre… pe partea buna. (Ann) Este o persoana pe care o cunosti si in care ai incredere si am reusit sa punem asta in dinamica noastra pe ecran ”, adauga Laura.

Ei chiar stiu deja ce final si-ar dori pentru personajele lor la sfarsitul serialului. Penance ar fi fericita la un sanctuar pentru animale, unde ar putea salva pisoi si animale si sa aiba grija de ei. Si ca Amalia este acolo.

In timp ce sfarsitul fericit al Amaliei ar fi sa poata dormi 12 ore consecutiv si sa se trezeasca doar pentru a bea un ceai si o cupcake.

3. Are personaje foarte complexe

Suntem obisnuiti cu faptul ca in serialele si filmele cu supereroi baietii buni sunt FOARTE buni si cei rai sunt FOARTE rai, nu este cazul in The Nevers.

Toate personajele au straturile lor de lumina si intuneric, precum Lavinia Bidlow, o femeie cu un caracter rece care, insa, este singura careia ii este mila de femeile „atingute” si le deschide un adapost pentru a trai impreuna.

„Cred ca o mare parte din personajul Laviniei se bazeaza pe faptul ca s-a nascut intr-o familie bogata si ca a avut un handicap i-a oferit aceasta viziune foarte amara asupra vietii.

Si asta o face sa-i para rau pentru aceste femei, dar nu are capacitatea de a empatiza cu ele”, explica Olivia Williams, care da viata acestui personaj.

Si ca sa nu mai vorbim de Maladie, care la inceput pare a fi ticalosul povestii, dar cu timpul incepem sa simpatizam putin cu ea si cu lupta ei.

Amy Mason, actrita care o interpreteaza, spune ca cea mai mare provocare a interpretarii acestui personaj a fost sa incerci sa gandesti ca ea.

„Ma simt puternic (jucand Maladie. E atat de distractiv de jucat. Exista atat de multe straturi, mai ales in dialog.

Cel mai greu a fost sa-si incurce trenul de gandire si sa se gandeasca sa le comunice corect. A fost sa faca asta real si a fost repetarea si exersarea sarituri de la o idee la alta.” 

4. O multime de putere a fetelor

Dincolo de costume si scene de actiune incredibile, The Nevers este un serial plin de imputernicire feminina. Si Eleanor Tomlinson (Mary Brighton), Elizabeth Berrington (Lucy Best) si Ella Smith (Desiree Blodgett) cred la fel.

„Pentru mine cel mai mare mesaj este sa-ti imbratisezi punctele forte si talentele si sa nu-ti fie frica sa ai propria ta voce”, spune Elizabeth.

Acest lucru se vede clar in personajul Mariei, una dintre Alesi.

„Unele puteri sunt foarte unice si nu stii cum ar putea fi utile pana cand nu exista o situatie sau un moment in care isi dau seama ca ele sunt solutia si asta este foarte frumos. Imputernicirea femeilor in acest fel.” explica Eleanor.

O fraternitate formata din femei foarte diferite care, in ciuda diferentelor lor, reusesc sa stabileasca o retea de sprijin frumoasa si puternica.