Pentru multe persoane, Feng Shui este ceva mistic. Daca ceva nu poate fi explicat in termeni stiintifici, Feng Shui vine in salvare. Intr-un anumit grad, este sinonim cu superstitia. Feng shui este una dintre cele cinci arte ale metafizicii chineze, clasificata ca fizionomie (observarea aparitiilor prin formule si calcule).

Practica Feng Shui discuta despre arhitectura in termeni de „forte invizibile” care leaga universul, pamantul si umanitatea impreuna, cunoscuta sub numele de qi. Tradus, feng inseamna vant; shui inseamna apa. Vantul si apa sunt considerate opuse, dar, in cultura chineza, ambele sunt importante pentru o sanatate buna. Vantul si apa sunt ambele parti mari ale lumii naturale, ceea ce este esential deoarece pamantul este considerat a fi viu si umplut cu qi.

In cultura traditionala chineza, qi sau ch ‘ se crede ca este o forta vitala care face parte din orice entitate vie. Qi se traduce prin „aer” si la figurat ca „energie materiala”, „forta de viata” sau „flux de energie”.

Ideea este ca toti raspundem mediilor noastre. De multe ori ne vom simti diferit in casele, cafenelele, magazinele si locurile pe care le vizitam. Cercetarile sugereaza ca feng shui-ul pentru locuinte ne influenteaza pe masura ce raspundem puternic la lumina naturala, privelisti, culori, plante, imagini, materiale precum podele. Raspunsul nostru la atmosfera fiecarei camere poate influenta starea noastra de spirit, gandirea, nivelul de energie si multe altele.

Scopul feng shui este de a crea o casa in care fiecare camera are caracteristicile ideale pentru a avea succes in ceea ce dorim sa facem acolo.

Mai simplu spus, feng shui este, in gandirea chineza, un sistem de legi considerat a guverna amenajarea si orientarea spatiala in raport cu fluxul de energie. Incalcand acest lucru, aflam ca Feng Shui ofera recomandari precise si specifice pentru a-ti maximiza spatiul.

Bagua este harta cu energia feng shui a spatiului dvs. care arata care zone ale casei sau biroul dvs. sunt conectate la anumite zone din viata voastra. Bagua sau Pa Kua sunt opt ​​simboluri utilizate in cosmologia taoista pentru a reprezenta principiile fundamentale ale realitatii, vazute ca o gama de opt concepte interrelationate. Tradus din chineza, bagua inseamna literalmente „8 zone”. Aceste zone corespund celor mai importante domenii ale vietii cuiva, domeniile care conteaza cel mai mult pentru sanatatea si fericirea cuiva: sanatate si familie, bogatie si abundenta, faima si reputatie, dragoste si casatorie, creativitate si copii, oameni si binecuvantari utile, cariera & Cale in viata, crestere spirituala si cultivare.

Dupa cum am spus, fiecare element de feng shui este caracterizat de o anumita culoare. Culoarea este una dintre cele mai usoare metode de a schimba energia din casa ta pentru a crea un feng shui bun. In timp ce gasirea culorilor Feng Shui potrivite pentru spatiul dvs. este foarte usoara, este posibil sa fie nevoie de un pic de munca pentru ca o culoare specifica sa functioneze armonios in spatiul dvs. Culoarea este vie, iar prezenta sa buna de feng shui in casa ta depinde de multi factori, doi dintre principalii fiind calitatea luminii din casa ta si culorile din jur. Sfaturile de culori Feng Shui de aici va vor ajuta sa va definiti schema principala de culori pentru a crea energie buna, apoi asigurati-va ca jucati si experimentati pana cand veti gasi acea culoare foarte potrivita pentru casa dvs.

In timp ce trebuie sa pastram in minte toate cele cinci elemente de feng shui, avand in vedere culorile lor caracteristice, pentru a ne asigura ca relatia lor este productiva si nu distructiva, vom arunca o privire asupra fiecareia dintre zone si vom prezenta elemente si culori pentru a vedea cum functioneaza. in interioarele moderne.

Sanatate si familie – Este zona de viata conectata cu zona Bagua de Est. Elementul feng shui din zona bagua Health and Family este Wood. Elementul de lemn Feng Shui este reprezentat de verde. Verdele reprezinta echilibrul, cresterea si abundenta. Poate semnifica, de asemenea, tineretea. Semnificatiile de baza sunt vindecarea, echilibrarea, extinderea, viata, prosperul, prospetimea Din cauza naturii de echilibrare a verdelor, de cateva ori trebuie evitat. Pentru designul interior al acestei zone bagua, ar trebui sa luati in considerare arta cu energie din lemn, arta sau imagini de sanatate si armonie familiala. Fii atent la culorile din arta aleasa. Ar trebui sa evitati culorile puternice ale elementelor Feng Shui Fire sau Metal. Luati in considerare o planta in ghiveci, covor din zona verde, perne aruncate maro sau lucrari de arta care incorporeaza imagini din padure.

Bogatie si abundenta – Aceasta zona de viata este conectata la zona de sud-est Bagua din casa ta. Elementul feng shui al zonei Bagua de bani este, de asemenea, Lemn, astfel ca tratamentele pe care le veti aduce trebuie sa fie fie din elementul Wood, fie din apa care il hraneste. Se recomanda sa exprimati intotdeauna energia bogatiei si abundentei sub toate formele ei – de la bogatia materiala la bogatia tuturor numeroaselor binecuvantari din viata voastra. Oglinzile sunt excelente pentru zona Wealth, deoarece aduc mai multa lumina, extind zona si, desigur, aduc si prezenta elementului de apa Feng Shui. Pentru zona Bagua de Sud-Est, schemele de culori sunt aceleasi ca in zona Bagua de Est, insa cel mai bine este sa alegeti o oglinda intr-o forma patrata sau dreptunghiulara, cu cadru din lemn sau auriu. Culorile rosu sau violet sunt aduse uneori in zona Wealth pentru a o activa, dar este nevoie doar de o cantitate foarte mica.

Faima si Reputatia – Elementul feng shui al zonei Fama si Reputatiei Bagua este zona Sud. Elementul feng shui din zona Bagua de Sud este Focul, astfel ca tratamentele pe care le veti aduce trebuie sa fie fie din elementul Fire, fie din lemn. Elementul de foc este reprezentat de rosu care aduce pasiune, romantism, dorinta sexuala, indrazneala si noroc. Datorita intensitatii sale, este considerata o culoare norocoasa in Feng Shui. Folositi-o in doze pentru a redirectiona energia in jurul casei. Focul se incalzeste, hraneste si sustine. Este exprimat cel mai bine in forme punctuale, cum ar fi triunghiuri si stele, si prin utilizarea de articole de decor reale legate de foc. De asemenea, puteti alege imagini care prezinta copaci, plante si paduri reale sau arta cu predominant lemn de culoare verde. Evitati o prezenta puternica a elementului Water Feng Shui de culoare albastru.

Casatorie din dragoste – Elementul feng shui din zona de sud-vest a Baguei este Pamantul, astfel ca leacurile pe care le vei aduce in casa ta trebuie sa fie fie din elementul Pamant, fie din Foc, elementul care hraneste pamantul. Pamantul este deosebit de important pentru spatiile care au nevoie de energie pozitiva in zonele de stabilitate, sprijin, incredere, rabdare si hranire. Elementul Pamant ne fundamenteaza. Este hranitor, protector, puternic, sustinator, vindecator, pacient, inradacinat si linistit. Activarea coltului de sud-vest intareste, de asemenea, rolul femeii sau energia yin – feminina a caminului, oferind un echilibru care poate promova armonia in casatorie si relatii. Deoarece culoarea elementului Pamant este maro, pentru amenajarea interioara puteti alege arta cu energie puternica a elementelor Pamant sau arta cu element de foc.

Creativitate si copii – Elementul feng shui al zonei West Bagua a casei tale este Metalul, deci curele pe care le vei aduce trebuie sa fie fie din elementul Metal, fie din Pamant. Elementul metalic aduce cu sine seninatate si pace intr-un spatiu si imbunatateste acea energie in acelasi timp. Prezinta eficienta, precizie, claritate si disciplina la fel de mult ca puritatea. Elementul metalic feng shui este reprezentat cu alb si gri, metalic. Albul este despre noi inceputuri, puritate si inocenta. Semnificatiile de baza sunt curatare, pure, usoare, libere, intregi. Evitati albul cand va simtiti coplesiti. Formele reprezentate bine cu elementul metalic sunt rotunde, iar multe piese de decor metalice incorporeaza automat elementul metalic intr-un spatiu pentru a oferi o energie proaspata, puternica si de racire. Decorul ar putea include piese precum perne albe, decoratiuni de perete gri, obiecte metalice, covoare albe etc.

Oameni si binecuvantari utile – Aceasta zona de viata este conectata la zona Bagua de Nord-Vest, de aceea este recomandat sa reflecte mereu, cel putin in unele dintre tratamentele tale de feng shui din Nord-Vest. Elementul feng shui al zonei Bagua People Helpful este Metalul, deci curele pe care le vei aduce trebuie sa fie fie din elementul Metal, fie din Pamant. Culorile de decor la alegere ar trebui sa includa alb, gri, metalic sau maro, al elementului de sustinere Pamant.

Cariera si calea in viata – Elementul feng shui din zona bagua de nord este Apa, astfel ca tratamentele pe care le veti aduce trebuie sa fie fie din elementul de apa, fie din metal. Apa este de fapt una dintre cele mai puternice forte ale naturii, cu doua rezultate opuse – vindecarea puternica sau distrugerea fara mila.

Cu astfel de puteri transformatoare, elementul de apa este misterios si cere respect. Elementul de apa feng shui este un instrument important de decorare atunci cand te simti deconectat de viata sau de imprejurimile tale, cand ai nevoie de un flux de idei sau creativitate, cand esti bolnav sau ranit intr-un mod tangibil sau intangibil sau cand iti lipseste directia sau scopul. Elementul de apa feng shui este reprezentat cu albastru si negru. Albastrul stabileste calmul. Este culoarea cerului si oceanului si, prin urmare, da un sentiment de imensitate.

Semnificatiile de baza sunt adevarul, comunicarea, pacea, calmul, sintonizarea spirituala. Evitati albastrul in cazurile de depresie sau cand este nevoie sa va simtiti mai social. Ideile de decor care incorporeaza elementul metalic feng shui includ fantani, imagini cu apa, perne albastre sau covoare etc. Formele trebuie sa fie ondulate si curbate.

Crestere si Cultivare Spirituala – In termeni de feng shui, energia cresterii si cultivarii spirituale este conectata la zona de nord-est a Bagua ta. Elementul feng shui al acestei zone bagua este elementul Pamant. In cazul zonei de nord-est a Bagua, exista doua elemente care aduc armonie si forta energetica; aceste elemente sunt Pamantul si Focul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here