Andrew Jackson are o mostenire complicata. Pe de o parte, a fost un erou populist si un general de razboi venerat. Pe de alta parte, el a fost un presedinte care a inrobit persoane , a  ucis mii de nativi americani , a creat o depresie economica si a ucis un om.

,,Old Hickory” a trait o viata nebuna – ducand in cele din urma la o presedintie in care a dat niste ordine foarte indoielnice, a spus cateva lucruri foarte neobisnuite si a intreprins alte actiuni pe care multi le considera incurcate. Poate de aceea unii il numesc ,,cel mai rau,, mare „presedinte al Americii”.

El a semnat ordinul pentru urmele lacrimilor

La doar un an de la presedintia sa, Andrew Jackson a semnat Legea pentru indepartarea indianului – ducand la unul dintre cele mai negre momente din istoria americana.

Jackson, un sustinator indelungat al indepartarii nativilor americani din sudul american, a semnat Legea indepartarii indienilor in 1830. A dat guvernului dreptul de a schimba pamantul nativ american cu o noua ,,zona de colonizare indiana” din vest, care ar ramane separat de Statele Unite; zona respectiva este actualul Oklahoma.

Legea pentru indepartarea indianului nu a permis guvernului si armatelor lui Jackson sa-i forteze pe nativii americani sa iasa de pe pamanturile lor ancestrale, dar asa s-a intamplat. In 1831, armata SUA amenintand cu o invazie, tribul choctaw a fost primul care a fost fortat sa mearga pe ,,Traseul lacrimilor”. Acest mars catre noul teritoriu indian, fara hrana sau provizii, ar lua pana la 4.000 de vieti.

El a condus campanii militare brutale impotriva americanilor nativi

Dupa o campanie militara brutala din timpul razboiului Creek, Jackson a supravegheat conditiile de predare ale triburilor Creek  . Termenii erau brutali – oamenii din Creek au trebuit sa predea aproximativ 23 de milioane de acri din pamantul lor, care era suficient de mare pentru a ,,cuprinde mai mult de jumatate din Alabama actuala si o parte din Georgia de Sud” – guvernului federal.

In timpul razboiului seminole, Jackson ,,a ordonat oamenilor sai sa distruga recoltele, sa ia ostatici pe femei si copii si sa desfasoare caini salbatici”. Dupa razboi, el i-a scris cu mandrie sotiei sale: ,,Cred ca as putea spune ca razboiul indian s-a incheiat in prezent, inamicul este imprastiat pe toata fata pamantului si cel putin o jumatate trebuie sa moara de foame si sa moara. cu boala. „

El si-a castigat averea inrobindu-i pe altii

Site-ul oficial al Hermitage, un muzeu cu sediul in Jackson’s Tennessee, afirma :

,,In realitate, sclavia a fost sursa bogatiei lui Andrew Jackson”.

In momentul mortii sale, Jackson detinea 161 de sclavi. Si in timp ce toti presedintii anteriori detinusera sclavi, Jackson insusi i-a inrobit pe altii: ,,Angajandu-se in comertul cu sclavi domestici care se intindea, in cazul sau, de la Virginia prin Tennessee pana la New Orleans in anii 1790 si mai departe”.

Iar cand unul dintre sclavii lui Jackson a scapat de proprietatea sa, ,,Jackson a oferit o recompensa de 50 USD si 10 USD in plus pentru fiecare 100 de gene pe care o persoana le va da la suma de 300″. „

A ucis un om in duel

Andrew Jackson a ucis un barbat  in timpul unui duel.In 1806, Charles Dickinson l-a numit pe Jackson ,,un las si echivocator” pentru un argument legat de cursele de cai. Jackson l-a provocat apoi pe Dickinson la un duel.Dickinson a impuscat primul si l-a lovit pe Jackson in piept, sfaramandu-i coastele. Dar Jackson nu a terminat. ,,Batranul Hickory si-a luat timpul – atat de mult incat altii i-au pus la indoiala onoarea dupa acest fapt – s-a mentinut si a tras cu un foc mortal.”

Jackson va lupta in cele din urma in mai mult de 100 de dueluri din viata sa – inclusiv in momentul in care a rupt o artera  dupa ce a incercat sa loveasca un barbat cu o vanatoare de cai. Acest barbat avea sa devina un bun prieten pentru Jackson mai tarziu si unul dintre cei mai importanti aliati ai sai din Senat.

A ucis sclavi fugari

In timpul razboiului seminol, s-a format o alianta intre nativii americani si sclavii fugari, asa ca a ramas la latitudinea viitorului presedinte Jackson sa-i invinga pe amandoi.

Florida controlata de spanioli devenise un refugiu sigur pentru sclavii scapati si multi se adunasera intr-un vechi fort britanic, supranumit ,,Fortul Negru”. Batran Hickory,  Jackson a ordonat trupelor sale sa distruga fortul.  O canona americana a lansat o ghiulea in fort,  lovindu-si praful de pusca si provocand o explozie care a ucis 270 de  persoane in cautare de refugiu.

In cele din urma, Florida a fost anexata de Statele Unite si nu mai era un refugiu sigur pentru sclavii fugari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here