La Conventia Republicii din 1900, Roosevelt a fost nominalizat pentru pozitia pe care nu o dorea cu adevarat – vicepresedintele Statelor Unite. Roosevelt a acceptat cu reticenta sa accepte nominalizarea sub conducerea lui William McKinley; cu toate acestea, la doar sase luni de la investire, presedintele a fost asasinat si Theodore Roosevelt a devenit al 26-lea presedinte.

Roosevelt a fost un auto-starter energic. Pana in 1898, el fusese scriitor, serif, membru al adunarii din New York, presedinte al comisiei comisarilor de politie din New York, membru al serviciului public american si secretar adjunct al marinei.

Printre numeroasele sale realizari si o gama larga de interese, Roosevelt este amintit pentru personalitatea sa exuberanta, de cowboy si pentru ca a fost unul dintre cei mai dinamici, populari, importanti si controversati presedinti din istoria SUA.

Lui Roosevelt i-a placut sa-si serveasca tara atat de mult incat s-a oferit voluntar pentru serviciul din primul razboi mondial

Teddy Roosevelt este singurul presedinte care a primit Medalia de Onoare dupa ce a murit.

Roosevelt a urmarit odata si si-a recucerit barca furata de hoti

De teama ca detinutii vor primi degeraturi, Roosevelt a ramas departe timp de 36 de ore pentru a-i transforma pe hoti in seriful  din badlands Dakota. Printre cele mai uimitoare fapte ale calatoriei de 300 de mile pentru a-si gasi barca pierduta, el a ales sa-si pastreze toti prizonierii in viata si sa vorbeasca in apararea lor, deoarece unul dintre ei era cu handicap mental si probabil ca nu intelegea ce face.

Roosevelt a tinut un discurs de 90 de minute cu un glont depus in piept dupa o incercare de asasinat

,,La 14 octombrie 1912, in timp ce facea campanie in Milwaukee, Wisconsin, Roosevelt a fost impuscat de un saloon pe nume John Flammang Schrank.  Glontul s-a adapostit in piept dupa ce a patruns in carcasa de ochelari din otel si a trecut printr-o carte groasa de 50 de pagini in sacou. Schrank a fost imediat dezarmat, capturat si ar fi putut fi linsat daca Roosevelt nu ar fi strigat ca Schrank sa ramana nevatamat „.

Roosevelt a continuat sa plateasca un salariu federal unui capitan de posturi negru despre care a considerat ca a fost presat gresit din pozitia ei

,,La 25 ianuarie 1900, presedintele McKinley a ridicat rangul ei de la clasa patra la treia clasa si a numit Cox pentru un mandat complet de patru ani. Cu toate acestea, Jim Crow Legile invadat Reconstructie in America si albii vrut negrii eliminate din posturi de conducere. Cresterea tensiunii si amenintarile cu vatamare fizica au facut ca Minnie Cox sa demisioneze ” .

Roosevelt este singura persoana care a fost recunoscuta vreodata pentru cele mai inalte onoruri atat ale razboiului, cat si ale pacii

A fost distins cu Medalia de Onoare postum si la 103 ani dupa perioada de serviciu citata din 2001.

Roosevelt a fost atat de inspirat de o excursie de camping in Yosemite incat a creat Serviciul Parcului National

,,Calatoria de camping a avut loc in 1903. Roosevelt si Muir au tabarit trei nopti printre sequoii, s-au trezit acoperiti de un strat subtire de zapada, au vizitat el Capitan si au fost fotografiati la Glacier Point. Pentru Serviciul Parcului National, aceasta calatorie poate fi considerata cel mai semnificativ din istoria conservarii. „

Roosevelt l-a batut odata pe un tip pentru ca isi facea haz de ochelari

Roosevelt a calarit odata 100 de mile intr-o singura zi, pentru a face un punct

Poate ca este cel mai rau presedinte din toate timpurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here