Cand vine vorba de relationarea internetului cu locul de munca, 90% dintre oameni inca se gandesc in primul rand la lucruri precum sa-si puna CV-ul pe LinkedIn sau sa – si caute un loc de munca prin portaluri de locuri de munca .

Foarte putini oameni, cu exceptia celor care suntem deja imersati in aceasta lume, considera serios ca o activitate mica sau o afacere online atunci cand azi lucreaza de acasa online este ceva perfect realist.

Dupa cum stiti, nevoia de a lucra ore suplimentare, congestionarea traficului, distantele lungi de a lucra, printre alti factori, fac ca timpul personal sa se reduca drastic.

Pe de alta parte, utilizarea tehnologiei a inlocuit functiile care au necesitat anterior echipamente manuale sau mai grele. In prezent, multe sarcini sunt efectuate doar cu software si internet.

De aceea, s-au redus si spatiile de lucru. Si in ultimii ani tendinta de externalizare a serviciilor a continuat , in loc sa acorde locuri fixe.

Tot acest set de factori i-a facut pe oameni sa decida sa isi caute de lucru pe cont propriu, profitand de resursele pe care era digitala le pune la dispozitie.

A lucra de acasa este acum o optiune viabila: Lucrul de acasa va permite sa va ingrijiti de familie, sa generati propriul venit si sa va dezvoltati ca profesionist in zona care va place cel mai mult.

Cu siguranta, va intrebati ce tipuri de locuri de munca sunt … Ei bine, exista o mare varietate de servicii care pot fi prestate manual sau digital, fara a fi nevoie sa plecati de acasa foarte des.

Ei bine, acum sa vedem cateva locuri de munca pe care le puteti face pentru a castiga bani:

1. Scriitor de continut

Acesta este un serviciu la cerere mare de bloguri si site-uri web, precum si de ziare digitale si site-uri de stiri.

Companiile au nevoie de prezenta pe internet si creeaza continut valoros pentru a atrage vizitatorii pe site-urile lor web. Pe de alta parte, suporturile digitale inlocuiesc treptat medii analogice precum ziarul tiparit si au nevoie de scriitori de notite pentru acest lucru.

Prin urmare, daca sunteti un comunicator sau un jurnalist sau daca forta dvs. este scrisul, aveti talent pentru scriere si ortografie buna, puteti incepe sa oferiti servicii de scriere de continut.

2. Programator | Dezvoltare de software

Este una dintre cele mai bine platite cariere pe care le poti face online, deoarece necesita cunostinte tehnice pe care nu le are toata lumea.

In prezent, multe companii cauta dezvoltatori, nu numai pentru sistemele lor interne, ci si pentru a dezvolta software de servicii sau aplicatii mobile.

Daca aveti o cariera in sisteme informatice, cunoasteti limbaje de programare sau aveti cunostinte de dezvoltare software sau aplicatii, nu exista nici o indoiala ca aveti o oportunitate excelenta de a castiga bani din ea, de acasa.

3. Dezvoltator web

Multe companii si profesionisti din diverse domenii necesita crearea sau reinnoirea site-urilor lor web pentru promovarea serviciilor. Pe masura ce comertul online creste, este necesar sa adaugati functii de comert electronic, cum ar fi o poarta de plata sau un catalog si gestionarea stocurilor.

Prin urmare, dezvoltarea web este un serviciu care este in prezent la cerere mare si este, de asemenea, foarte interesant.

Daca aveti cunostinte sau experienta in dezvoltarea de site-uri web, backend, frontend si comert electronic, va puteti promova serviciile in domeniul crearii de site-uri web.

4. Proiectare grafica

Acesta este un serviciu care, desi are o concurenta mare, este, de asemenea, la cerere mare. Puteti face diverse joburi, de la crearea de logo-uri si marci comerciale, pana la diagrama cartilor si revistelor, prin publicitate, ilustrare etc.

Daca ati studiat designul grafic sau daca aveti cunostinte despre programe de design grafic, cum ar fi Photoshop, Illustrator, Indesign, Corel etc., acesta poate fi un domeniu de oportunitate pentru dvs.

Un plus in domeniul proiectarii este animatia vectoriala si crearea de GIF-uri pentru retelele sociale.

Este un domeniu de lucru care necesita cunostinte tehnice si creativitate in acelasi timp. Fiecare munca facuta va va umple de mandrie profesionala.

5. Asistent virtual

Acesta este un loc de munca care a crescut in cerere. Exista sute de profesionisti care au nevoie de o persoana care sa ii ajute sa raspunda la apeluri, sa ia mesaje, sa raspunda la e-mailuri sau sa faca programari, in timp ce acestia sunt plecati sau lucreaza pe teren.

Tot ce veti avea nevoie este un computer, internet si un numar de telefon atribuit de catre client (ar putea redirectiona apelurile de la telefonul dvs. catre dvs.).

Alte functii pot fi participarea la un chat, administrarea fisierelor, scrierea, realizarea de rapoarte si rapoarte, obtinerea furnizorilor si a ofertelor, efectuarea platilor catre furnizori, efectuarea de taxe telefonice, administrarea bazei de clienti, facturarea etc.

6. Tutoriale sau clase private

O alta optiune foarte interesanta de a lucra este de a putea ajuta pe altii sa dobandeasca sau sa consolideze cunostinte intr-un domeniu pe care il stapanesti.

Fie ca este vorba de matematica, informatica, engleza sau orice domeniu in care este nevoie de intarire sau chiar ore de meserii, fitness, gatit etc. Invatarea altora este foarte satisfacatoare, deci poti castiga si bani.

Un sfat: pregateste-ti cursurile cu una sau doua zile inainte.

7. Manager comunitar

Functie care nu a existat in cadrul companiilor pana acum cativa ani. Daca aveti cunostinte in gestionarea retelelor sociale precum Facebook, Twitter, Instagram etc., le puteti folosi pentru a lucra.

Rolul managerului comunitatii este de a genera continut si de a coordona calendarul publicatiilor din diferitele retele sociale ale unei companii.

In plus, acesta este responsabil pentru a raspunde la mesaje si intrebari de la clienti si, in caz de indoiala, transferul acesteia in zona corespunzatoare care urmeaza sa participe.

Tot ce ai nevoie pentru a finaliza munca este accesul la computer si la internet.

8. Consultant marketing digital

O cariera in plina expansiune datorita nevoii companiilor de a-si pozitiona brandul prin intermediul mijloacelor digitale.

Profesionistul in marketing digital trebuie sa aiba cunostinte de marketing de intrare, retele sociale, publicitate, strategii de comunicare, printre altele.

Puteti dobandi cunostinte in aceste domenii si oferi servicii dvs. companiilor.

9. Copiator

Daca sunteti expert in ortografie si gramatica, puteti profita de ocazie pentru a va oferi serviciile catre autori, editori, site-uri web sau site-uri web si chiar universitati si entitati educationale care publica publicatii pentru studenti.

Lucrarea este taxata la o mie de cuvinte si pentru a o face este nevoie doar de un procesor de texte (cum ar fi Word). Apoi puteti trimite documentul prin e-mail pentru examinarea clientilor.

10. Traducator

Acesta este un serviciu care necesita cunoastere avansata a limbii la care urmeaza sa fie tradusa.

Trebuie sa stiti despre gramatica, ortografie si sintaxa pentru a face o traducere buna. Cu cat limba este mai putin obisnuita, cu atat traducerea va fi mai bine platita.

Daca stapanesti orice limba in plus fata de limba materna, iti poti oferi serviciile. Lucrarea poate fi realizata integral online.

11. Suport tehnic de la distanta

Exista multe companii care necesita ajutor pentru furnizarea de suport tehnic clientilor lor, fie prin linii telefonice sau prin chat.

Este un job care necesita disponibilitate, astfel incat sa puteti participa imediat la intrebarile pe care le primiti.

In plus, trebuie sa studiati si sa invatati manuale sau proceduri pentru a raspunde optim. Apoi se pastreaza o evidenta a clientilor deserviti.

12. Telemarketing | agent de apel

Marketingul telefonic este unul dintre cele mai cunoscute domenii de activitate care ramane actual. Exista o mare diversitate de produse si servicii care pot fi oferite.

Puteti face munca de acasa. In general, pentru fiecare vanzare este oferit un salariu de baza plus comisioane.

13. Transcriptionist audio

Transcrierea audiurilor de rapoarte, interviuri, marturii sau clase inregistrate este un serviciu pe care il puteti oferi si este taxat pentru o mie de cuvinte.

Pentru a face acest lucru, trebuie sa aveti abilitati de dactilografiere bune.

De asemenea, va puteti oferi serviciile catre autori care au nevoie de ajutor pentru a-si scrie ideile de carte.

14. Contabil sau consultant contabil

Multe companii externalizeaza contabilitatea, raportarea, depunerea impozitelor etc.

Acesta este unul dintre joburile de acasa care sunt bine platite si pe care le poti face daca ai abilitati de contabilitate. Necesita un spatiu ordonat si ca te poti concentra.

15. Editor video

Daca aveti cunostinte despre programele de editare video, puteti face treaba pentru documentare, clipuri video muzicale, reclame, scurtmetraje de prezentare etc.

O alta posibilitate este de a lucra mana in mana cu youtuber-urile care necesita editii profesionale pentru canalele lor.

Este un loc de munca bine platit pentru abilitatea tehnica de care are nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here