Sorin Blejnar, fostul sef al ANAF, a declarat, in cadrul unei emisiununi TV, ca era la curent cu faptul ca subalternii lui faceau trafic de influenta, insa nu a putut dovedi acest lucru. Blejnar a marturisit ca o suspecta si pe sotia lui Codrut Marta ca se ocupa cu proxenetismul, dupa ce a auzit niste zvonuri care au fost infirmate de prietenul sau Marta.

Sorin Blejnar: “Sunt o problema de imagine si nu am o problema de moralitate”

 Blejnar stia de coruptia de la ANAF dar spune ca nu putea sa dovedeasca nimic.

“De ce controalele nu se aranjeaza la nivelul presedintelui ANAF, ci acolo, daca s-or aranja, cu aia care fac obiectul arestarilor cand ii prinde DNA-ul direct cand sunt in control si iau mita. Nu se aranjeaza astea asa (…) Nu e vorba de a nu sti. E vorba de ce poti sa dovedesti”, a spus fostul sef ANAF.

Sorin Blejnar sustine ca si-ar fi dorit sa ramana in continuare seful Fiscului, dar este de parere ca el reprezinta o problema de imagine, nicidecum una de moralitate.

“Sunt o problema de imagine si nu am o problema de moralitate. Nici cand ma privesc in oglinda nu cred ca am probleme de genul asta. Am avut presa negativa, nu am comunicat bine, nu probabil, sigur”, a declarat Sorin Blejnar.

Din pozitia de sef al Fiscului, Blejnar sustine ca aflase ca sotia celui mai bun prieten al sau se ocupa cu proxenetismul, doar ca a avut incredere in Codrut Marta cand acesta i-a dezmintit zvonul.

“Am cunoscut-o pe nevasta-sa la Londra (pe sotia lui Codrut Marta) si cand ne-am intalnit peste cateva luni auzisem zvonuri, motiv pentru care la o masa la restaurant l-am tras deoparte pe Marta si i-am spus ca am auzit niste lucruri nu foarte placute. Si el a spus ca nu e nimic adevarat, ca e fericit si o iubeste”, a mai declarat fostul sef al ANAF.

Sorin Blejnar a mai precizat ca nu se dezice de Codrut Marta, prietenul sau de nota zece, despre care crede ca a fost obligat sa paraseasca tara.