Cu toții știm că nu este niciodată prea devreme sau prea târziu să înveți ceva nou, lucru aplicabil și în cazul învățării unei limbi străine. Indiferent de vârstă, cunoașterea unei limbi străine aduce o serie de beneficii în plan personal și profesional, cum ar fi: oportunități de carieră, acces la culturi noi, dezvoltarea capacității cognitive, îmbunătățirea memoriei și multe altele.

La nivel european, limba germană se situează pe locul doi în topul celor mai vorbite limbi străine, fiind, totodată, limba cu cei mai mulți vorbitori nativi.

Nu este de mirare că limba germană are o importanță deosebită și în România, unde, din nevoia de a facilita educația în germană, a fost înființată Asociația Gutenberg. În cei 12+ ani de activitate,aceasta a dezvoltat peste 160 de proiecte și programe educaționale, devenind cea mai mare comunitate și rețea de tineri vorbitori de limba germană din România.

Odată cu creșterea anuală a numărului de membri, participanți și colaboratori ai asociației, a crescut și interesul și cererea pentru oportunități de formare și dezvoltare profesională. Rezultatul: dezvoltarea unor programe educaționale în limba germană, care au la bază metode non-formale.

Astfel, am dezvoltat o serie de cursuri în limba germană, pentru toate categoriile de vârstă și diferite nivele lingvistice, în cadrul a două inițiative complementare de tip start-up:

Centrul Gutenberg: cursuri de limba germană pentru adulți și companii;

Centrul Didacto: cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

De ce limba germană?

Pentru noi, tinerii din Asociația Gutenberg, limba germană înseamnă mai mult decât oportunități de învățare și formare. Înseamnă o comunitate de oameni faini, care organizează diverse proiecte și tabere educaționale, caracterizate printr-o deschidere către educație făcută altfel și către mentalități noi.

Cu timpul am învățat că limba germană aduce numeroase oportunități pe plan profesional.

Pentru adulți, cunoașterea limbii germane poate însemna găsirea unui loc de muncă bine plătit pe piața muncii din România sau din regiunea D.A.CH. (Germania, Austria, Elveția) Mai mult decât atât, întrucât Germania este un centru important pentru înființarea de start-up-uri, limba germană te poate ajuta să îți dezvolți o afacere prosperă.

În cazul copiilor, limba germană facilitează accesul la o educație de top în țară și în străinătate, întrucât este cea de-a doua limbă utilizată în domeniul științelor, iar Germania se clasează pe locul 4 în topul destinațiilor accesibile pentru studenți internaționali. Astfel, un copil care învață germana poate avea multiple beneficii pe plan academic, poate participa la programe extracurriculare sau schimburi de experiență, obține burse și multe altele.

Limba germană pentru adulți: primul pas spre o carieră de succes

Centrul Gutenberg, o inițiativă marca Gutenberg, oferă cursuri online și resurse educaționale de învățare a limbii germane pentru adulți.

Cursurile organizate se împart în două categorii: cursuri clasice, axate pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, și cursuri conversaționale, care presupun exersarea comunicării cu un vorbitor nativ de limba germană.

Care sunt avantajele cursurilor online? Aceste cursuri oferă o experiență de învățare interactivă, posibilitatea de a participa la sesiuni din confortul propriei locuințe și, implicit, reducerea costurilor. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care 400+ cursanți au optat pentru un curs de germană online la Centrul Gutenberg. Pentru cei dornici să testeze beneficiile educației online, punem la dispoziție un curs demonstrativ de germană, în mod gratuit.

Predarea limbii germane pentru copii: o abordare diferită

Centrul Didacto, o inițiativă marca Gutenberg de învățare a limbii germane pentru cei mici, își propune să ofere copiilor experiențe educaționale calitative, care să contribuie la dezvoltarea lor personală și să îi aducă mai aproape de îndeplinirea propriilor vise.

Activitățile organizate în mediul online constau în cursuri și ateliere conversaționale de limba germană pe toate nivelurile, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8-14 ani.

Pe lângă activitățile online, vara și iarna organizăm tabere de germană de zi în Cluj-Napoca sau cu cazare la munte, cu tematici diverse.

Pentru cei care vor să experimenteze un curs de germană la Centrul Didacto și să afle aspecte precum dinamica grupului, metodele de predare sau evaluarea nivelului lingvistic, există sesiuni gratuite demonstrative.

Vă invităm la programele Gutenberg, prin accesarea site-urilor noastre. Haideți să învățăm limba germană împreună, cu plăcere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here