In timpul Revolutiei Americane, ziarele au tiparit povesti senzationale despre afacerile lui George Washington. O femeie sclava pe nume Venus a sustinut ca George i-a nascut fiul. Si la ani de la moartea sa, o scrisoare de dragoste indrazneata scrisa unei femei casatorite ameninta sa distruga reputatia sterlina a lui George. Dar cum a fost cu adevarat viata privata a Washingtonului? Era el la fel de virtuos ca reputatia lui? Si ce zici de copiii lui George Washington – este adevarat ca barbatul a murit fara sa fie tata vreodata?

In timp ce Tatal Fondator este de multe ori in fruntea listelor celor mai buni presedinti , el a trait o viata intens intima si a parut ca prefera plantatia sa plina, Muntele Vernon, in fata timpului.

Washington s-a casatorit cu Martha Dandridge Custis din obligatie si ar fi ramas loial pe tot parcursul casatoriei lor, in ciuda plangerilor sotului sau cu privire la faptul ca s-a simtit prins in rolul primei doamne. Intre timp, Washingtonul si-a petrecut timpul personal crescand catari si punand la lucru sute de oameni inrobiti din zori pana la intuneric. Cu toate acestea, a dus o viata complicata si controversata.

El a scris o scrisoare de dragoste catre o femeie casatorita in timpul cand era si el casatorit

La 27 de ani, George Washington a fost de acord sa se casatoreasca cu Martha Dandridge Custis. Dar, in timp ce isi planifica casatoria cu fiica instarita a unui latifundiar, Washington a scris scrisori de dragoste catre Sally Fairfax . Intr-o misiva pentru Fairfax, datata 12 septembrie 1758, Washington a spus ca a ramas devotat ,,unei Doamne”, ceea ce implica dragostea interzisa pentru femeie.

Barbatul aparent indragostit a continuat sa spuna: ,,Simt forta frumusetilor ei amabile in amintirea a o mie de pasaje tandre pe care as putea dori sa le anulez”, deoarece circumstantele le-au tinut la distanta. Washingtonul nu numai ca a fost logodit, dar destinatarul scrisorii a fost casatorit cu prietenul sau George William Fairfax.

Scrisoarea a recunoscut-o pe logodnica lui Washington, Custis, numind-o ,,o perspectiva animatoare”. Atat Fairfax, cat si Washingtonul au intrat in casatorii dictate de conventii sociale si perspective economice, mai degraba decat de dragoste, dar Fairfax a  pastrat scrisoarea pana la sfarsitul vietii sale.

Poate ca a nascut un copil cu o femeie inrobita

Anumiti parinti fondatori au  avut mai multi copii  cu femei inrobite pe plantatiile lor, dar a avut Washington un fiu cu o  femeie inrobita pe nume Venus ? Nascut in anii 1780, copilul a fost numit West Ford. Linda Bryant, una dintre descendentii lui Ford, a declarat pentru The  New York Times : ,,Ni s-a spus [Venus] este partenerul sau personal de somn si ca, atunci cand era evident ca era insarcinata, [Washington] nu mai dormea   cu ea”.

Mai multi oameni ar fi comentat cat de tanarul Ford arata ca Washingtonul, iar Venus l-a identificat pe Washington drept tata. Jean Lee, istoric al Universitatii din Wisconsin, se indoieste de traditie, totusi:

George Washington avea o constientizare acuta a importantei sale pentru o natiune tanara, netestata … El si-a urmarit si modelat comportamentul foarte atent, iar acest lucru nu s-ar comporta cu o legatura.

Alti istorici cred ca Washingtonul a fost steril, ceea ce inseamna ca nu ar fi putut avea deloc un copil.

Oficialii britanici au sustinut ca i-a fost necredincios sotiei sale

Cativa oficiali britanici au incercat sa distruga reputatia Washingtonului prin  raspandirea unor comentarii dispretuitoare  despre fidelitatea si caracterul sau. In 1775, un ziar din Boston, MA, a raportat ca Royal Navy britanic a confiscat o scrisoare despre viata privata a generalului Washington. Se presupune ca scrisoarea sustinea ca un membru al Congresului din Virginia ar fi procurat o ,,Fiica a femeii Kate Spalatorie peste drum” pentru general. Cu toate acestea, se pare ca fractiunile britanice au falsificat scrisoarea pentru a murdari Washingtonul.

Un grup britanic a incercat aceeasi tactica in 1777, cand un soldat a depus marturie ca Washington a pastrat o ,,fata din New Jersey” ca amanta si a ascuns incercarea de sotia sa. Martorul a declarat:

Mary Gibbons era o fata din New Jersey, de care generalul Washington era foarte indragit, ca o intretinea cu blandete la o casa langa domnul Skinner, – la North River; ca venea acolo foarte des noaptea tarziu deghizat.

Un al doilea martor a presupus ca Gibbons ar fi fost un spion care i-a furat documente secretului iubitului ei in timp ce dormea. Dosarele sugereaza ca atat martorii, cat si amanta au fost fabricate.

Variola ar fi putut sa-l faca steril

Washington a vizitat Barbados in 1751 si a  contractat variola . A supravietuit, dar boala mortala l-ar fi lasat sterila. Conform unor rapoarte, Washingtonul nu a nascut niciodata copii biologici, dar sotia sa a  nascut patru copii  in timpul unei casatorii anterioare.

O alta teorie, promovata de Dr. John K. Amory , sugereaza ca peria Washingtonului cu tuberculoza i-a dat presedintelui o ,,vasectomie nechirurgicala”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here