Vincent van Gogh este unul dintre acei putini artisti iconici care, indiferent de an si indiferent de aniversari si alte date, este intotdeauna protagonistul unei expozitii mondiale. Si nu ne referim doar la muzeul sau din Amsterdam, care tocmai anul acesta si dupa inchiderea cauzata de pandemie si-a multiplicat activitatile.

Pe langa expozitiile mai traditionale, Van Gogh este si unul dintre pictorii preferati pentru a experimenta noi formate, cum ar fi marile expozitii imersive care ne invita literalmente sa ne cufundam in picturile artistilor nostri preferati.

Pe 30 septembrie, una dintre aceste expozitii va ateriza la Madrid, in special la Espacio Ibercaja Delicias (Paseo de las Delicias, 61), acum cu titlul Meet Vincent van Gogh Experience, singurul care are sigiliul oficial al Muzeului Van Gogh din Amsterdam.

Promovat de compania Proactiv, Meet Vincent van Gogh Experience isi propune sa fie mai mult decat o expozitie de arta: „este un fenomen cultural si o expozitie premiata la nivel mondial pe care suntem convinsi ca publicul de toate varstele va avea placere sa o viziteze” explica generalul. directorul Proactive, Nicolas Renna.

Promite o experienta unica in care vizitatorii „vor putea face parte din viata si cele mai faimoase lucrari ale pictorului olandez”.

Expozitia permite vizitatorilor nu numai sa vada, ci si sa atinga si sa simta intr-un mod complet diferit viata si opera lui Van Gogh.

Dupa trecerea prin orase precum Beijing, Londra, Barcelona sau Seul, experienta ajunge la Madrid cu o propunere care permite vizitatorilor nu doar sa vada, ci si sa atinga si sa simta elementele vietii pictorului intr-un mod cu totul diferit.

De-a lungul experientei tridimensionale -impartita in sase scene si cu o durata de aproximativ o ora-, nu doar ca ne vom putea cufunda in lucrari precum Noaptea instelata, Floarea soarelui sau Casa galbena , printre multe altele, dar si vom putea explora Van Gogh datorita la recrearea in marime naturala a dormitorului sau, ascultati povestile din spatele lucrarilor pictorului si simtiti cum este sa atingeti tabloul din paleta lui de culori.

Folosirea unei mese de microscop pentru a afla mai multe despre materialele, tehnicile si instrumentele lui Vincent si investigarea straturilor picturilor sale ca un curator la Muzeul Van Gogh sunt alte optiuni, precum si posibilitatea de a crea un autoportret si de a explora teoria de baza a culorii si invata sa folosesti perspectiva asa cum a facut artistul datorita unui cadru de desen in perspectiva.

De asemenea, copiii sunt bineveniti sa intre in lumea particulara a lui Van Gogh si cu siguranta se vor bucura de vanatoarea de comori care a fost pregatita special pentru ei.

Expozitia, premiata international pentru propunerea sa originala, va fi deschisa publicului la Madrid pana pe 9 ianuarie 2022, de la 10:00 la 20:00 de duminica pana joi si de la 10:00 la 21:00 vineri. si sambata.

Intrarea generala are pretul de 14 euro de persoana, cu preturi reduse pentru persoane cu diversitate functionala, studenti, persoane peste 65 si sub 18 ani, pachete de 4 bilete sau grupuri (de la 10 persoane). Este gratuit pentru copiii sub 2 ani.

Alearga pentru ca biletele sunt deja disponibile si, conform celor spuse de organizatie, au fost deja vandute in avans peste 3.000.

Toti vizitatorii primesc, de asemenea, un ghid audio povestit de Vincent si cei mai apropiati lui si bazat pe colectia unica de scrisori personale a Muzeului Van Gogh. Este disponibil gratuit si in mai multe limbi, precum si intr-o versiune pentru copii.

Desi ghidurile audio sunt dezinfectate dupa fiecare utilizare, organizatia ofera posibilitatea de a va aduce propriile casti din cauza covid-19. Trebuie sa aiba un cablu jack de 3,5 mm pentru a se putea conecta cu ghidurile audio.

In plus, dezinfectantii pentru maini, folosirea mastii obligatorii, controlul capacitatii maxime pe intervale orare, distantarea sociala si dezinfectarea periodica a spatiilor sunt alte masuri de sanatate.