Uneori, alegerea culorilor pentru a zugravi bucataria nu este o sarcina usoara. Prin urmare, in acest articol discutam cele mai bune sfaturi pentru a face alegerea corecta.

Este posibil ca bucataria sa nu fie camera din casa in care oaspetii raman cel mai mult, dar este unul dintre cele mai importante locuri din casa. Acolo ne petrecem o mare parte din viata noastra. De aceea, va spunem cum sa alegeti culorile pentru a zugravi bucataria.

Culorile influenteaza starea de spirit in moduri diferite. Daca mediul inconjurator nu este placut si confortabil pentru noi, este ca probabil noi sa transferam senzatii in mancare atunci cand gatim. Din acest motiv, diferitele nuante ale paletei spectrului vizual sunt de obicei asociate cu senzatii specifice.

Asa cum verdele poate evoca vitalitate si speranta, violetul este legat de spiritualitate. Deci, este esential sa intelegem ce culori se potrivesc cel mai bine cu fiecare spatiu din casa, daca dorim sa generam armonie si bunastare.

Sfaturi pentru alegerea culorilor pentru a va zugravi bucataria

Atunci cand alegem culorile pentru a zugravi o bucatarie, pe langa utilizarea tehnicilor feng shui si a psihologiei culorii, putem completa alegerea cu criterii estetice.

O idee interesanta este sa stabiliti un joc de contraste intre tonuri reci si calde, deschise si intunecate, pastelate si saturate. O alta alternativa poate fi sa te gandesti la spatiu ca la o bucatarie tematica. De exemplu, daca prepari de obicei feluri de mancare dulci sau este un mediu in care ai gustare sau mic dejun, il poti zugravi cu nuante de ciocolata sau cafea.

3 culori recomandate pentru zugravirea bucatariei

Cand vine vorba de alegerea celor mai bune culori pentru a va zugravi bucataria, exista cateva nuante care nu sunt de obicei recomandate. Una dintre acestea este alb. Desi aceasta tonalitate are calitatile sale pozitive, adevarul este ca poate fi o rutina si plictisitoare.

O alta culoare pe care nu este recomandabil sa o alegeti este rosu, deoarece are o greutate vizuala mare. Apoi va sugeram cele mai bune tonuri pentru bucataria dvs.

  1. Portocaliu

Este un ton cald care se combina foarte bine cu mobilierul alb sau metalic. De asemenea, poate crea o anumita armonie cu materialele din lemn, facandu-l o culoare ideala pentru bucatariile in stil rustic.

  1. Verde

Oricine doreste sa aiba o bucatarie in stil retro isi va aminti cu siguranta ca acest ton a fost folosit frecvent in anii 1950 si 1960. Pe de alta parte, deoarece este o culoare delicata, poate fi combinata cu putin alb pentru a genera o luminozitate mai mare in mediu si pentru a evita crearea unei senzatii de scadere.

  1. Galben

Este o nuanta interesanta de combinat cu mobilier metalic sau cu vopsea alba pe acoperiri. In plus, este una dintre putinele culori din gama de tonuri vibrante care este capabila sa creasca luminozitatea.

La fel ca in cazul portocaliului, este un ton care evoca sentimente de bucurie, desi cu o incarcare vizuala considerabil mai mica. Deci, este una dintre cele mai fascinante atunci cand vine vorba de zugravirea bucatariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here