Mobilierul pictat este o noua tendința in creștere, in design, ce adauga culori uimitoare și personalizate decorului interior al casei dumneavoastra.

Puteți opta pentru mobilier pictat in doar o singura culoare sau mai multe.

Puteti picta, de asemenea, propriul mobilier in culori solide sau chiar a va face propriul design.

Motivul pentru aceasta idee este diferit și nou, de obicei, pentru mobilier se pastreaza culorile neutere, conservatoare.

Noul concept de mobilier pictat va permite sa va alegeți culorile preferate și de a le utiliza in crearea mobilierului perfect.

In momentul in care va doriți acest tip de mobilier pictat, cel mai bun mod de a-l integra in camera este de a utiliza culorile slabe, nu stralucitoare pentru ca vor copleși camera.

De exemplu, daca alegeți mobilierul pentru dormitor, cum ar fi un pat pictat, puteți asocia culorile acestuia prin adaugarea de alte piese sa se potrivesca armonios, cum ar fi draperiile sau lenjeria de pat.

Modalitați de a picta chiar dumneavoasta mobilierul:

• 1.In primul rand, curațați bine mobila cu ulei. Acest lucru va preveni craparea sau ciobirea vopselei in viitor. In cazul in care mobilierul are piese separate (cum ar fi sertare), scoateți-le și vopsiți-le pe fiecare separat.

• 2. Indepartați vechea vopsea sau orice urma lasata de culoare. Utilizați un șmirghel pentru a lustrui perfect orice imperfecțiune. Acest lucru va asigura noii vopselii o suprafața curata și neteda.

• 3. Folositi un grund, deoarece primul strat de material aplicat unei suprafața de mobilier ce urmeaza a fi finisate este foarte important. Acest lucru ascunde imperfecțiunile sau decolorarea, astfel incat va puteți bucura mai mult timp de ceea ce lucrați.

• 4. Dupa ce se usuca grundul, mai aplicați inca odata un strat, pentru o acoperire mai buna.

Acest pas suplimentar, de obicei, nu se face, dar este unul dintre trucurile ascunse ce au ca rezultat, un aspect profesional și, de asemenea, ajuta vopseaua sa adere mai mult la mobilier, astfel incat nu va trebui sa va faceți griji cu privire la crapare, așchiere sau decolorare in viitor.

• 5 In cele din urma, este timpul de a picta mobila; lasa-ți vopseaua sa se usuce bine intre fiecare straturi, dupa care nu va mai ramane altceva de facut decat sa va lasați imaginația libera de a crea.