Remediile casnice pentru anxietate si nervi sunt o optiune buna pentru cei care sufera de exces de stres, pot fi folosite si de persoanele diagnosticate cu tulburari de anxietate generalizata, deoarece reprezinta o modalitate complet naturala de ameliorare a simptomelor.

Cu toate acestea, utilizarea acestor remedii nu ar trebui sa inlocuiasca niciodata tratamentul indicat de medic sau sedintele de psihoterapie, mai ales in cazul anxietatii, fiind doar un tratament complementar care sa ajute la controlul acesteia pentru o perioada mai lunga de timp.

  1. Ceai de sunatoare

Un remediu natural excelent pentru anxietate si nervi este ceaiul de sunatoare, cunoscut si sub numele de sunatoare, deoarece aceasta planta medicinala are proprietati calmante si sedative care actioneaza asupra sistemului nervos central, ajutand la tratarea anxietatii.

  1. Valeriana

Valeriana este o optiune excelenta pentru persoanele care sufera de anxietate si nervozitate din cauza insomniei sau a somnului prost. Acest lucru se intampla deoarece valeriana contine acid valeric in compozitia sa, o componenta care actioneaza asupra celulelor sistemului nervos si are un efect calmant, precum si ajuta la reglarea ciclului de somn.

Conform unor studii, aceasta planta poate sa nu fie eficienta in anxietatea generalizata, deoarece ajuta in principal la reglarea somnului.

Valeriana este aproape intotdeauna consumata sub forma de ceai, cu toate acestea, poate fi consumata si ca supliment. In acest caz, idealul este sa luati 300 pana la 450 mg, de 3 ori pe zi, sau conform indicatiilor unui medic, nutritionist sau fitoterapeut.

  1. Ashwagandha

Ashwagandha, cunoscuta si sub numele de ginseng indian, este o alta planta medicinala cu efect dovedit impotriva tulburarilor de anxietate si a stresului cronic. Aceasta planta este utilizata pe scara larga in India datorita actiunii sale adaptogene care ajuta la reglarea stresului organismului, reducand productia de cortizol, un hormon produs in perioadele de stres si care in cantitati mari afecteaza buna functionare a organismului.

Pe langa actiunea adaptogena, ashwagandha contine si substante care actioneaza asupra sistemului nervos central in acelasi mod ca si neurotransmitatorul GABA, favorizand relaxarea la persoana.

Ashwagandha poate fi consumat sub forma de ceai, totusi planta poate fi gasita si sub forma de supliment. In cazul suplimentului, studiile indica faptul ca doza trebuie sa fie intre 125 si 300 mg, de 2 ori pe zi. Idealul este sa folositi intotdeauna suplimentul cu indrumarea unui medic, nutritionist sau fitoterapeut.

  1. Ceai de broccoli si salata verde

Un bun remediu natural pentru anxietate si nervi poate fi preparat cu broccoli si salata verde, deoarece aceste legume au proprietati medicinale linistitoare care reduc stresul si excitabilitatea sistemului nervos central, deci sunt foarte eficiente in tratamentul acestei afectiuni.

  1. Ceai de musetel

Musetelul, cunoscut si sub numele de musetel, este o optiune foarte buna pentru calmarea si reducerea anxietatii, creand un sentiment de armonie care ajuta la calmarea persoanei in stari de agitatie si nervozitate; In plus, ajuta si la combaterea digestiei slabe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here