Desi ar trebui sa folositi protectie solara in fiecare zi a anului, este si mai important in timpul verii – cand zilele sunt mai lungi, soarele este mai puternic si este mai usor sa petreci mai mult timp in aer liber. Atunci cand alegeti protectie solara, asigurati-va ca cititi eticheta inainte de a cumpara.

Desi alegerea unei creme spf bune este importanta, poate si mai cruciala este utilizarea corecta, spun specialistii. Aplicarea de protectie solara este una dintre cele mai importante parti ale unei rutine de ingrijire a pielii. Cremele solare vin intr-o varietate de forme – lotiuni, geluri, bete si spectru larg. Exista de asemenea SPF de luat in considerare. Imi face invartirea capului!

Cum sa alegi cea mai buna protectie solara

Urmatoarele 10 punctele esentiale trebuie amintite in timp ce alegeti cea mai buna crema de protectie solara.

 1. Data fabricatiei
  Cu cat este mai proaspata protectia solara, cu atat eficacitatea produsului este mai buna. Ingredientele de la protectia solara tind sa se descompuna foarte usor, chiar si pe raft. Prin urmare, este important sa cumparati cele mai proaspete stocuri posibile.
 2. O protectie solara de buna calitate
  Un brand bun este intotdeauna important. Mergeti pe marci internationale, daca este posibil. Brandurile din SUA si Europa trebuie sa fie certificate fie de FDA, fie de Uniunea Europeana si au reglementari foarte stricte privind certificarea protectiei solare.
 3. Protectia solara nu trebuie sa contina ingrediente periculoase
  Verificati lista de ingrediente din pachet. Acest lucru va va ajuta sa stiti daca protectia solara contine oxibenzona, un perturbator hormonal care provoaca reactii alergice.
 4. Alegeti intotdeauna o protectie solara crema in loc de pulverizare sau pulbere
  Cremele solare pulverizate si pulbere sunt pe baza de minerale si contin nanoparticule care pot intra in fluxul sanguin si pot provoca diverse probleme de sanatate. Evitati astfel de produse si optati oentru cremele solare pe baza de crema.
 5. O protectie solara care ofera protectie SPF 30 sau mai mare
  Verificati intotdeauna gama SPF mentionat pe pachetul de protectie solara. Orice deasupra SPF 15 este considerat o protectie decenta. Dar daca doriti o protectie antifoc, mergeti la o protectie solara care ofera SPF 30 sau mai sus .
 6. Prezenta dioxidului de titan sau a oxidului de zinc
  Cand verificati lista de ingrediente, cautati dioxid de titan sau oxid de zinc. Acestea sunt ingrediente adaugate la produs pentru protectie impotriva radiatiilor UV. Dar oxidul de zinc va poate face fata sa para palida si fantomatica. De asemenea, sunt daunatoare pentru piele.
 7. Rezistenta la apa si la sudoare
  Daca mergeti la plimbare sau la plaja, utilizarea unei protectii solare rezistente la apa si la transpiratie este obligatorie.
 8. Protectie solara pentru copii
  Copiii au nevoie de protectie solara la fel de mult ca noi. Dar fiti foarte atenti in timp ce alegeti o protectie solara pentru ei. Copiii au pielea sensibila, iar ingredientele din protectia solara pot provoca reactii alergice. Faceti putina cercetare si cumparati o crema special fabricata pentru copii. Aceste protectii solare nu contin acid para-aminobenzoic (PABA) si benzofenone si sunt blande pe piele.
 9. Sprayuri de protectie solara
  Dupa cum am mentionat anterior, este mai bine sa evitati spray-urile de protectie solara. Folosirea spray-urilor duce la multe risipe de produse. Dar daca mai doriti sa mergeti pentru un spray, evitati sa inhalati ceata dupa pulverizare. Cremele solare sub forma de spray sunt cele mai potrivite pentru persoanele cu corp paros sau pete chel.
 10. Fara intepaturi
  Protectia solara nu trebuie sa-ti inteapa fata sau corpul. Daca protectia solara te „pisca”, atunci este timpul sa o arunci si sa cumperi ceva care sa fie confortabila si sa se potriveasca tipului tau de piele .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here