Nu este nimic mai frustrant decat atunci cand se viruseaza PC-ul sau laptop-ul. Ei bine, in afara de incercarea de a determina ce fel de virus aveti trebuie sa cunoasteti tipurile de virusi. Exista atat de multe tipuri diferite de virusi pe computer, incat poate fi greu de spus ce ai si cum sa te descurci.

Suntem aici pentru a va ajuta. Daca aveti un virus informatic, continuati sa cititi pentru a determina care este acesta. Trebuie de mentionat ca unii virusi pot degrada complet hard-ul, iar daca se intampla acest lucru este recomandat sa apelati la serviciile unui IT-ist profesionist si sa achizitionati un nou hard sau un alt computer de la un magazin de profil – clik aici pentru un magazin atestat de electronice.

Cum stiu daca computerul meu este infectat cu un virus?

Fiecare virus informatic vine cu cateva semne indicative. Cel mai frecvent semn este un computer cu rulare lenta. Este posibil ca PC-ul sau laptop-ul sa porneasca greu si sa se lupte sa lanseze aplicatii. Indicatorul mouse-ului poate ramane chiar in jurul ecranului.

Anunturile pop-up, in special pe desktop, inseamna cu siguranta un virus. Unii virusi vor face ca aplicatiile sa fie deschise singure sau ar putea sterge fisierele in intregime. Un virus poate instala, de asemenea, fisiere si poze ciudate pe computer.

Daca observati fisiere noi, nu le deschideti. Probabil sunt alti virusi.

Daca PC-ul tau inceteaza sa functioneze total, probabil ai un virus. Orice activitate daunatoare brusca in afara normei ar putea fi un virus. Daca observati ceva de genul acesta, dati computerului o scanare sau cautati un specialist in eliminarea virusului.

Diferitele tipuri de virusuri computerizate

Exista nenumarate tipuri de virusi informatici. Exista atat de multe tipuri, ca, de fapt, este greu sa le urmaresti pe toate. Cele noi sunt facute in mod regulat, iar unele sunt mai rare decat altele.

Cei mai frecventi virusi sunt:

Virus de actiune directa

Virus rezident

Virusul sectorului de pornire

Virus multipartitie

Virusul polimorf

Suprascrierea virusului

Macro Virus

Virusul Spacefiller

Virus de script web

Browser Hijacker

Aceste tipuri de virus constituie majoritatea stilurilor de virusi. Fiecare va infecteaza computerul intr-un mod diferit. Unele sunt usor de diagnosticat si indepartat, iar altele presupun reinstalare de windows sau chiar achizitionarea unui nou hard. Sa aruncam o privire asupra celor mai importanti virusi.

Virus de actiune directa

Virusurile cu actiune directa sunt incorporate in anumite fisiere infectate. Se gasesc mai ales in fisiere.exe si .com. Ei sunt in asteptare pana cand porniti programul, cand se trezesc si va infecteaza computerul.

Virusurile cu actiune directa se pot raspandi in alte fisiere de pe computer atunci cand sunt lansate. Acestea nu va mai permit accesul spre fisierele infectate. Din fericire, majoritatea virusurilor cu actiune directa pot fi eliminate cu un simplu program antivirus.

Virus rezident

Virusul rezident infecteaza fisierele similare cu virusul cu actiune directa. Cu toate acestea, virusii rezidenti nu trebuie sa fie activati pentru a incepe sa functioneze. Se instaleaza singuri in sistem, facand mai greu de urmarit de unde a aparut virusul.

Va trebui sa folositi un software bun anti-malware pentru a elimina acesti virusi. Pot ajunge destul de rau, mai ales cu timpul. Ba chiar au fost cunoscuti ca infecteaza si un software antivirus, ceea ce il face inaccesibil! Daca s-a intamplat acest lucru, poate fi necesar sa achizitionati un computer nou.

Virusul sectorului de pornire

Virusurile din sectorul de incarcare sunt un lucru din trecut. Au provenit mai ales de pe dischete. Virusurile din sectorul de pornire infecteaza inregistrarea principala de pornire, cauzand probleme la pornirea computerului. Acestea sunt foarte rare acum, dar sunt inca in jur. Daca primiti un virus pentru sectorul de pornire, va trebui sa va reformatati computerul. Sunt extrem de greu de eliminat.

Virus multipartitie

Virusii multipartitie ataca un computer in mai multe locuri folosind mai multe metode. Este ca si cum ai avea o gramada de virusi variati, odata. Acestea pot afecta totul, de la sectorul de pornire la fisiere individuale.

Acestia sunt unii dintre cei mai periculosi virusi. Veti avea nevoie de  un software anti-malware foarte  bun pentru a-i gasi si eradica. Chiar si atunci, s-ar putea sa fie nevoie sa apelezi la un specialist.

Virusul polimorf

Virusurile polimorfe sunt ca cameleonii din lumea virusilor. De fiecare data cand este lansat un virus polimorf, acesta isi schimba codul. Acest lucru il face excelent la trecerea pe sub radar fata de programele antivirus.