Bucataria este sufletul unei case si atat clientii, cat si designerii isi propun sa creeze un spatiu cat mai primitor si organizat. Visul tuturor este de a avea un mediu mare si luminos, in care arhitectul sa contina toate caracteristicile cele mai moderne si eficiente. Din acest motiv, nevoia de a furniza o bucatarie mica ar putea fi o problema. Bucatariile cu suprafete mari sunt mai usor de mobilat, pot contine o varietate de module si pot contine cele mai frumoase compozitii de design.

Insa spatiul dorit nu este intotdeauna disponibil: datorita constrangerilor structurale sau aranjamentului uneori nu avantajos al usilor si ferestrelor, incaperile pot fi cu adevarat inghesuite. Nu lasati acest lucru sa va impiedice!

Cu profesionalismul si creativitatea potrivite, o bucatarie mica nu va fi o limitare, ci ar putea fi un stimul. De fapt, cu o planificare atenta este posibil sa creati bucatarii locuibile si functionale, care nu va vor face sa regretati volume limitate.

  1. Faceti uz de fiecare centimetru

Dupa o masurare atenta a mediului, luand in considerare reglementarile de siguranta si deschiderile, cum ar fi usile si ferestrele, este posibil sa proiectam si sa mobilam chiar si o bucatarie mica, incercand sa exploatam fiecare centimetru disponibil.

Cu siguranta alegerea unei bucatarii pe masura este solutia optima pentru a profita la maximum de spatiul disponibil. Bucataria la comanda este flexibila si complet modulara, este proiectata pe baza mediului disponibil si a constrangerilor existente. Din acest motiv, permite crearea de bucatarii complet personalizate, care sa satisfaca pe deplin nevoile oricarui client.

  1. Gestionati bine lumina

O bucatarie luminoasa pare deja mai mare. Pentru a furniza o bucatarie mica si a o face locuibila si functionala, este esential sa porniti de la studiul luminii, atat naturale, cat si artificiale. Ambele sunt importante si sunt capabile sa sublinieze volumele si sa dea perceptia unui spatiu mai mare. Pentru desfasurarea activitatilor culinare este important sa aveti o vizibilitate excelenta, iar lumina naturala este de preferat, dar atunci cand nu este suficient, mai ales seara, pentru multi timp pe care il dedica cel mai mult pregatirii mancarii, este necesar sa aranjati o iluminare artificiala rationala.

Lampile suspendate de pe blatul de lucru sunt utile si, de asemenea, foarte scenografice, se adapteaza si bucatariilor mici, atata timp cat imbunatatesc stilul mediului fara a-l incarca. Spoturile cu LED de sub unitatea de perete sunt foarte utile pentru o viziune corecta si cu un studiu atent pot sublinia si scoate la iveala volumele.

  1. Folositi cu intelepciune culorile si materialele

Bucataria alba sau intr-o culoare delicata este intotdeauna prezenta in propunerile marilor branduri de mobilier. Deoarece aceasta nuanta va permite sa extindeti volumele si sa faceti ca suprafata bucatariei sa para mai mare. Stiind cum sa exploatati lumina va permite sa mariti vizual mediul, care devine imediat mai locuibil si mai primitor.

Cu toate acestea, intr-un spatiu deschis bucataria alba poate fi anonima si deci culoarea este binevenita! O bucatarie mica, cu o culoare izbitoare, va lua imediat locul central, facand mediul plin de viata si dinamic.

Chiar si alegerea materialelor afecteaza perceptia mediului bucatariei, pentru a furniza o bucatarie mica, care sa fie locuibila si primitoare, sfatul este sa alegeti materiale care sa aminteasca natura si caldura acesteia, cum ar fi lemnul.

  1. Folositi suprafata pe verticala

Este inutil sa o negati, este dificil sa furnizati bucatarii mici, dar daca sunteti un designer cu experienta, veti sti ca exista trucuri utile pentru a va ajuta sa recuperati spatiul chiar si acolo unde pare sa nu existe.

De exemplu, intr-o bucatarie mica si ingusta ganditi-va sa folositi peretii pe verticala, dezvoltand mobilierul in inaltime. Acest lucru va elibera spatiu util, pentru a imbunatati utilizarea bucatariei. Modulele cu inaltime completa sunt foarte spatioase si intr-un spatiu deschis este posibil sa le coordonati cu stilul camerei de zi pentru a crea o continuitate stilistica.

  1. Profitati la maximum de colturi

Nu se risipeste nici o suprafata, asa ca atunci cand mobilati o bucatarie mica este necesar, de asemenea, sa profitati de colturi, create de mobilierul asezat pe doi sau mai multi pereti adiacenti. Compozitia de colt va permite sa organizati bucataria intr-un mod functional distribuind in mod rational mobilierul si activitatile care au loc in acest mediu. Spatiul din colt este, de asemenea, foarte pretios, mai ales cand volumele sunt limitate, puteti introduce un modul mare cu cosuri detasabile, foarte util si functional.

Mai mult, pozitionarea bucatariei in forma de potcoava va permite sa optimizati organizarea activitatilor de pregatire si spalare si reduce deplasarea la minimum. Este un aranjament excelent pentru a oferi bucatariei spatiul pe care il merita, chiar si cu dimensiuni mici si va permite sa aveti totul la indemana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here