Nu voi insista prea mult cu prostia autorităților române de a crea un fals scandal din vizita președintelui Ungariei în Secuime. În ultimii ani, Solyom Laszlo a tot fost de 15 martie în România. Anul acesta, brusc, oficialitățile române s-au trezit mai catolice decât Papa în încercarea de a resuscita tema magHiară și ca voturile PRM să se ducă unde trebuie. Cea mai mare prostie a debitat-o ministrul transporturilor, Radu Berceanu:

„Am auzit de la presă că intenţia era cu o aeronavă militară, cu un elicopter militar. Dacă vrei să vii cu mijloace militare, viaţa e mai complicată, mai grea şi plină de neprevăzut”

Berceanu a dat însă cu capul tocmai în aeronava prezidențială a lui Băsescu. Conform paginii de internet a ROMAVIA, care efectuează zborurile pentru Președinție și Guvern, acesta este o structură subordonată Ministerului Apărării. Conform logicii strâmbe a lui Berceanu nici președintele României nu ar avea deci dreptul să zboare cu o astfel de aeronavă în străinătate. Așa că viața e complicată și nu ar trebui să fie neprevăzută când vorbești prostii. Adică dl. Berceanu ar trebui să îşi dea demisia!