Preocupat de imaginea pe care urmeaza sa o afiseze cu ocazia alegerilor parlamentare din luna decembrie, PDL isi alege cu foarte mare grija numele din posturile de conducere si, constient ca Elena Udrea a suferit mari pierderi in ceea ce priveste capitalul de imagine, formatiunea democrat-liberala renunta treptat la orice asociere cu numele fostului lider al PDL Bucuresti. Dupa atacurile Monicai Macovei, mascate de entuziasmul si dorinta de afirmare a lui Mihail Neamtu, si cele ale lui Cezar Preda, PDL a constientizat astazi necesitatea numirii unor noi oameni in posturile de conducere ale filialelor, in locul celor apropiati Elenei Udrea.

Astfel, in urma unei sedinte a Biroului Politic al PDL, ce a avut loc astazi, s-au decis cateva mutari.

Dupa plecarea lui Stefan Pirpiliu de la conducerea Sectorului 4, interimatul urmeaza sa fie asigurat de Radu Tufa, iar la organizatia Sectorului 3, locul lui Silvian Ionescu va fi luat de Sulfina Barbu, in calitate de presedinte interimar. Ȋn planuri intra si schimbarea sefului de la Sectorul 1, Vasile Gherasim, conform unor surse citate de hotnews.ro.

Motivul invocat de conducerea centrala a PDL este eficientizarea filialelor, printre schimbari numarandu-se si cea a liderilor de la PDL Iasi, Tulcea sau Galati. Astfel, la PDL Iasi  in locul senatorului Dumitru Oprea a fost numit Gabriel Surdu, iar la Galati a fost numit Doru Resmerita. Schimbarile sefilor de organizatii ar avea loc in contextul analizei conducerii PDL a rezultatelor alegerilor locale din iune.

Conform acelorasi surse, Vasile Gherasim de la Sectorul 1 a intrat in vizorul lui Adriean Videanu in urma alegerilor slabe inregistrate la alegerile locale din luna iunie si a datoriilor acumulate de filiala.

Printre putinele care pastreaza sanse pentru mentinerea in functie este Anca Boagiu, liderul PDL Sector 2.

Trebuie reamintit faptul ca Silvian Ionescu, proaspatul inlocuit de la conducerea Sectorului 3, este fostul sef al Garzii de Mediu, cu puternice legaturi in randul Securitatii si cu un nume ce apare pe lista celor vinovati pentru falimentarea Bancorex. Totodata, Ionescu a condus si firma KVB Economic S.A implicata in mai multe afaceri cel putin controversate. Ȋn anul 2011, procurorii anticoruptie au perchezitionat sediul din Cluj-Napoca al firmei KVB Economic SRL, societatea care avea ca unic actionar firma KVB Economic SA din Bucuresti. La acea vreme s-a vehiculat informatia ca perchezitiile au vizat mai multe proiecte de consultanta pentru mediu derulate de firma KVB in judetele Bistrita-Nasaud, Cluj si Neamt, toate administrate de membri PDL.

Despre Vasile Gherasim, liderul PDL Sector 1, pregatit si el pentru debarcare, scria ziarul Ring in luna martie a acestui an:

„Dupa ce a pierdut cel de-al doilea mandat la Primaria Sectorului 1, deputatul PDL Vasile Gherasim a intrat in atentia publicului cu un proiect privind unificarea Capitalei cu localitatile limitrofe in asa-numita Zona Metropolitana Bucuresti. Era, de altfel, si modalitatea prin care Gherasim si-a facut imagine publica pozitiva pentru a obtine un mandat de deputat. Proiectul a ramas doar in hartii, colegii de partid din guvern ai lui Gherasim fiind prea putin interesati de realizarea lui (…)Putini stiu insa ca, in afara lui Gherasim, un alt nas al acestui proiect este un afacerist din Giurgiu, Gelu Palamaru. (…)  Colaboratorul lui Gherasim are, bineinteles, si o firma care, cel putin din 2008, a devenit ultraprofitabila mai ales din contracte cu institutii „portocalii” unde Gherasim are colegi mai apropiati. Astfel, cel mai recent contract al firmei lui Palamaru, Geca Impex PM SRL, este de 25.000 de euro, cu RADET, pentru lucrari de refacere a spatiilor verzi de pe raza sectorului 1. Apoi, 600.000 de euro de la Primaria Sectorului 2, pentru obiectivul de investiții “Parc Ecologic Dobroesti”. Aceeasi firma a beneficiat, in ianuarie anul acesta, si de o parte a unui contract de 150 de milioane de euro, incheiat cu Ministerul Dezvoltarii condus de aceeasi Elena Udrea, care ii promova proiectul lui Palamaru din Comana.”