Dosarul Udrea devine exploziv. În afacere apare și Institutul Cultural Român (ICR) condus de Horia Roman Patapievici. Este vorba de suplimentul Figaroscope apărut în prestigiosul cotidian francez Le Figaro. Nu este greu să îi prinzi în ofsaid și facem acest lucru cu marfa clientului, adică a admiratorului de falusuri, „filozoful” cu operă porno pe numele său Horia Roman Patapievici, care și-a falsificat biografia pentru a-i păcăli pe Monica Lovinescu și Virgil Ierunca că ar fi un dizident anticomunist al cărui tată a fost închis de tristul regim când în realitate a fost un agent sovietic de primă mână. Cum să îți iei limuzină gratis? De fapt, plătită din banii contribuabililor?

DEMONSTRAȚIA: În numărul din 15-22 iunie apare Figaroscopul de care pomeneam, ICR ne anunță că împreună cu Ministerul Turismului a reușit publicarea unui supliment de 12 pagini dedicat României.

Al doilea comunicat al ICR după ce s-a spus că ceva nu e în regulă în Jurnalul Național. Aflăm că suplimentul nu a fost dedicat României, ci plătit. De ICR și Ministerul Turismului care au dat 30.000 de euro.Mai apoi aflăm că a fost vorba de 45.000. Se mai încurcă în tirajele suplimentului. Sunt explicații contradictorii la costurile suplimentului la care o să revin. Vor fi mari probleme….

Ce este Figaroscope? Este un supliment dedicat petrecerii timpului liber cu informații despre zona Parisului. Un fel de 7 seri în variantă franțuzească. Un ghid al cârciumilor, muzeelor din Paris și împrejurimi. Ce caută România în această poveste? Probabil nimic…

Surpriza apare când parcurgem suplimentul. 12 pagini plătite de statul român. Dintre care una de reclamă. La Volvo. Cât a plătit Volvo la această afacere? În comunicatele ICR nu se spune nimic. Dar surpriză aflăm că președintele ICR, Horia Roman Patapievici, a primit recent din partea Volvo un automobil S60 în folosință gratuită. De altfel ca și Andrei Pleșu, membru în conducerea ICR.

HORIA ROMAN PATAPIEVICI NU A MENTIONAT NICIODATA IN DECLARATIA DE AVERE CADOUL PRIMIT DE LA VOLVO, CEEA CE ESTE O INFRACTIUNE

Scrie și Lilick, care citează declarația lui Patapievici (vedeți și video unde HRP și Andrei Pleșu recunosc traficul de influență pentru Volvo)

„Am primit telefon de la dna Huidan, de la Volvo, care mi-a propus sa-mi puna la dispozitie, fara nici o obligatie, un Volvo S60.
Dar de la Megane la Volvo… Volvo e din alta lume! E ca diferenta dintre un costum de in vara, foarte placut si practic, si un costum de tip Hemingway, care si el e foarte comod, dar e cu totul altceva! Incerc sa transform Volvo-ul intr-o manusa, dar luni intregi m-am simtit ca o pata de murdarie pe tapiseria ei. Ma simteam sub standardele ei!“.

DECLARATIE HORIA ROMAN PATAPIEVICI PENTRU ZIARUL COTIDIANUL

Lilick mai scrie: O reclama la VOLVO… printre atractiile turistice romanesti! Sa fie aceasta masina un nou punct turistic de atractie? Sa fie Volvo o masina fabricata in Romania? Ce sa fie, ce sa fie? Nu cumva ICR face reclama acestei masini pe un supliment turistic platit de noi? Nu cumva faptul ca domnul Patapievici conduce un Volvo, primit cadou de la firma, are vreo legatura cu faptul ca din 12 pagini una ii e dedicata acestei masini? Nu cumva de aici vine ceea ce domnul Portocala numeste „aceasta rabufnire pretins cavalereasca” care il face pe HRP sa scrie in EVZ un articol dedicat doamnei Udrea? Oare pe Duduia se vede nevoit domnul Patapievici sa o apere, sau, indirect, masina Volvo pe care o iubeste atat de mult? Multe, multe intrebari… Stiu, daca ni le punem, vom fi acuzati de ura. Cum, domnule? In tara asta nu mai poti sa primesti cadou o masina, si sa-i faci reclama pe bani publici, ca gata te uraste poporul asta patibular!… Merde!…

LUNI DIMINEATA DE LA ORA 10.OO SUBIECTUL VA FI DEZBATUT PE LARG LA NEWS MAGAZINE PE ANTENA 3. DE LA PARIS VA INTERVENI PRIN TELEFON RADU PORTOCALA, FOST SEF AL ICR PARIS IN MANDATUL LUI PATAPIEVICI.