Modelele SUV de la Mercedes au atras mereu, chiar de la lansare, atenția celor care îndrăgesc brandul Mercedes. Robuste, puternice, construite solid, aceste vehicule sunt prezente acum în opțiunile publicului. 

Dacă vrei să afli detalii despre noile modele Mercedes, te poți adresa specialiștilor de la Auto Schunn – partener autorizat Mercedes-Benz, cu reprezentanțe în Arad, Deva, Sibiu, Suceava și Timișoara.

Cele mai dorite modele Mercedes-Benz din clasa SUV, cu dotări de excepție, sunt EQA, EQB și EQC, remarcabile din punct de vedere tehnic și estetic. E bine să cunoști ce oferă aceste modele pentru a-l putea alege pe cel preferat. Modelul EQA

Autonomia acestui model este remarcabilă: 426 km, la 100 kW putere de încărcare maximă. Timpul de încărcare este remarcabil de mic : 30 minute, la stațiile de încărcare rapidă.  Consumul de curent în kWh/100 km (în regim mixt)este de 18,5 – 17,5, iar emisiile CO2 în g/km sunt zero. Încărcarea bateriei este foarte simplă: poți încărca acasă, folosind stația de încărcare Mercedes-Benz, sau pe traseu, la diferite stații de încărcare. 

Echiparea standard înseamnă elemente inovatoare de design, mai mult confort și siguranță la volan. 

Grila radiatorului are o bandă luminoasă în partea superioară, fiind caracteristică modelului EQA. Farurile LED de performanță superioară sunt foarte utile pentru deplasările pe timp de noapte. Aspectul inimitabil al modelului Mercedes EQ este subliniat de designul acestor faruri, iar consumul mic de energie este foarte apreciat de șoferi. 

Acum poți beneficia de un portbagaj încăpător, într-un pachet special dedicat. Spațiul este utilizat foarte eficient, ergonomic, având diferite compartimente de depozitare și o priză de 12 V pentru conectare la nevoie și încărcarea unor dispozitive. 

Linia de echipare standard Progressive crește evident valoarea modelului EQA. Dotările de confort sunt foarte apreciate : scaunele din imitație de piele ARTICO, în combinație cu material textil Fléron. Roțile aerodinamice fabricate din aliaj ușor cu dimensiunea de 45,7 cm (18 inch) și barele de plafon confecționate aluminiu șlefuit completează aspectul modern al acestui model de la Mercedes. Modelul EQB

Acest model sustenabil și modern are mai multe opțiuni de încărcare: acasă, cu ajutorul stației Wallbox de la Mercedes Benz sau pe traseu, folosind una din multiplele stații de încărcare aflate pe drumurile naționale sau europene. Modelul EQB se mândrește cu până la 423 km de autonomie total electrică, până la 100 kW putere de încărcare maximă și doar  32de minute timp de încărcare la oricare din stațiile de încărcare rapidă. 

Camera video pentru marșarier ajută la o vizibilitate sporită în spate, pentru manevre precise. Datorită diferitelor unghiuri de vizibilitate, obstacolele sau pericolele sunt înlăturate iar parcarea devine mai facilă chiar în zone înguste, greu de manevrat. 

Farurile LED High Performance sunt destinate conducerii facile pe timp de noapte, dar contribuie și la aspectul estetic superior al mașinii. Ca urmare a utilizării tehnologiei LED, farurile iluminează carosabilul mai eficient ca farurile clasice, cu un consum redus de energie.

Modelul EQB este prevăzut cu asistent adaptiv pentru faza lungă. Cu o singură comandă vei beneficia de o rază de acțiune mai extinsă a farurilor și o vizibilitate superioară. Comutarea între faza lungă și cea scurtă se efectuează automat, sistemul fiind adaptat condițiilor din trafic. Modelul EQC

Cu modelul EQC  autonomia este mai bună ca niciodată. Datorită bateriei de mari dimensiuni,  cu o sarcină utilă de 84.5 kWh , este posibilă o autonomie electrică de până la 420 km. 

Poți să te bucuri de timp suficient fără să încarci bateria, pentru drumuri cotidiene. Bateria de înaltă tensiune Li-Ion asigură o densitate de putere mare și oferă o bună eficiență energetică. Pentru a economisi curent, există multe funcții specifice EQ care încurajează modul de condus predictiv. Astfel vei beneficia de mai multă autonomie la rulare. 

Sistemele de asistență la rulare ale noului EQC sunt un prim pas pentru a ajunge la conducerea autonomă. 

Sistemele de asistență la rulare ultramoderne și adaptative sunt capabile să avertizeze șoferul de pericole și chiar să reacționeze automat. Există sisteme special concepute pentru a menține distanța între vehicule, pentru a controla viteza sau pentru a menține vehiculul pe banda de rulare. În locurile de parcare dificil de accesat, asistentul PARKTRONIC te ajută la parcarea corectă cu fața și cu spatele. Nu mai este deloc dificil să găsești loc de parcare sau să efectuezi anumite manevre complicate.

Asistentul la bracare poate ajuta la realizarea controlată a manevrelor în cazul pericolului iminent de coliziune, de exemplu cu pietoni aflați în traversare.

Asistența de limitare a vitezei adaptează automat viteza vehiculului la condițiile de drum. Alte modele de asistență sunt folosite pentru detectarea semnelor de circulație sau pentru păstrarea distanței corecte între vehicule, de mare folos la conducerea în coloană. 

Fiecare din cele trei modele EQ sunt realizate cu tehnologii de ultimă generație, au un design aparte și sunt dotate cu pachete de asistență la alegere, pentru un plus de siguranță la volan, de confort sporit și relaxare. Drumurile parcurse la volanul noilor modele EQ de la Mercedes sunt mai eficiente, rapide și plăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here