Situat in Kentucky rural este un muzeu cel mai interesant si controversat numit Muzeul Creatiei. A fost fondata de sustinatorul tanarului pamant si ministru evanghelic Ken Hamm. Daca ati vizitat vreodata un muzeu de istorie naturala, veti gasi Muzeul Creatiei destul de diferit de acea experienta – de fapt, veti vedea unele dintre cele mai incredibile atractii de la Muzeul Creatiei. Muzeul este conceput pentru a incuraja credinciosii evanghelici sa accepte Biblia in sensul cel mai literal, fara a implica stiinta, deoarece majoritatea institutiilor crestine nu sustin  credintele creationiste notabile .

Cangururi plutitori, care scapa de inundatii

O intrebare dificila adresata Muzeului Creatiei de catre oamenii de stiinta academici are legatura cu animalele care locuiesc in prezent in emisfera sudica. Cum au ajuns animale ca cangurul in Australia dupa inundatie (de cand Arca a ajuns sa se odihneasca pe un varf de munte din Orientul Mijlociu)? Raspunsul este simplu, potrivit Muzeului Creatiei. Nu este evident? In timpul potopului, domnul si doamna Kangaroo au  sarit cu nava , au apucat niste copaci plutitori si au calarit pe valuri chiar in jos, in Australia.

Velociraptori Vegetarieni Cuddly

Unul dintre primele lucruri pe care vizitatorii le vad la intrarea in Muzeul Creatiei este o expozitie a unui copil fericit si preistoric care se joaca langa un dinozaur velociraptor. In stiinta traditionala, inregistrarile fosile indica in mod clar astfel de dinozauri ca nu numai mancatoare de carne pradatoare, ci si ca pradatori de o natura deosebit de vicioasa care au fost construiti pentru putere si viteza.

Totusi, potrivit Muzeului Creatiei, acest lucru nu este cazul. Inainte de ,,caderea” edenica a primilor oameni (Adam si Eva), dinozaurii erau vegetarieni draguti si blandi. Chiar si rapitorii. Astfel, au fost animalul de companie perfect pentru copii. Apoi a aparut acel mar si pacatul originar, care a stricat totul.

Exponate care pretind ca Pamantul are doar 6.000 de ani

Potrivit Muzeului Creatiei si un numar de evanghelici crestini, planeta Pamant si restul universului au de fapt o vechime de doar 6.000 de ani. Ei fac aceasta afirmatie pe baza versetelor din Biblia crestina. Exista chiar si o scoala filosofica de gandire numita ,, Pamantul tanar „. Din nou, sustinatorii acelei scoli resping datarea cu carbon si dovezile istorice reale ale civilizatiilor umane existente inainte de 4.000 i.e.n. Muzeul sustine ca, in fiecare an, mai multi paleontologi profesionisti isi unesc numarul in sustinerea teoriei Young Earth

Oamenii si dinozaurii coexista

Potrivit directorului si fondatorului Muzeului Creatiei, Ken Hamm,  dinozaurii si oamenii au coexistat fericiti . El sustine ca inregistrarile fosilelor si datarea cu carbon prezinta dovezi slabe care sustin ca dinozaurii au trait si au disparut cu mult inainte ca homo sapiens sa conduca Pamantul. Muzeul prezinta o serie de exponate care arata oameni si dinozauri care se inteleg destul de bine, cooperand impreuna la locul de munca si acasa. Unele afisaje arata chiar dinozauri cu se si calareti.

Urmarile infernale ale caderii

Nu toate exponatele de la Muzeul Creatiei sunt despre modul in care lumea a aparut si despre modul in care oamenii au devenit cei mai buni prieteni cu dinozaurii. Exista o serie de exponate care arata consecintele caderii Edenului. Pentru a le vedea, un vizitator trebuie sa treaca printr-un tunel care duce la o varietate de experiente infricosatoare, infernale.

Potrivit creationistilor, dupa caderea in Gradina Edenului, omenirea a coborat in   orice fel de viciu, pacat si degradare, deoarece oamenii nu l-au ascultat pe Dumnezeu. Singura modalitate de a reveni la o stare de pace si fericire este sa crezi cuvantul lui Dumnezeu la propriu.

Sedimentul de inundatii al lui Noe ca explicatie pentru inregistrarea fosililor

Intrucat afirmatia ca Pamantul are o vechime de doar 6.000 de ani este sustinuta de Muzeul Creatiei, personalul trebuie sa furnizeze un fel de dovezi pentru enorma si profunda  fosila care se gaseste in intreaga lume. Creationistii se indreapta spre Biblie si sustin ca toate sedimentele care au creat nenumaratele fosile de nenumarate creaturi nu s-au acumulat de-a lungul multor milenii; nu, sedimentul din inundatia lui Noe a creat straturi ample pentru a explica evidenta extinsa.

Un Ape-Man DIY

Muzeul Creatiei nu este doar pentru teologul serios. Exista cursuri distractive concepute pentru ca copiii sa afle mai multe despre legitimitatea creationismului si prostia evolutiei. De exemplu, cineva se poate inscrie la o clasa in care activitatea de invatare face din ,, Omul-Ape „, o fiinta fantastica care se presupune ca dispretuieste teoria stiintifica a evolutiei umane. Aparent, faptul ca evolutionistii nu subscriu la ideea unui ,,om-maimuta” nu este discutat in clasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here