Saptamana trecuta, la sala de sedinte a Consiliului Judetean Arges a avut loc sedinta lunara a Colegiului Prefectural unde au participat sefii Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean Arges, deconcentratelor, primarii municipiilor, oraselor si comunelor din judet, precum si directorii directiilor din subordinea Consiliului (Directia de Drumuri, Directia Economica, Directia Administratiei Publice).

Printre subiectele dezbatute de catre membrii Colegiului s-au numarat: prezentarea unei informari referitoare la imbunatatirile funciare (Administratia Nationala a Imbunatatirilor funciare – Sucursala Teritoriala Arges), raportul de activitate al Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara pe anul 2008 privind stadiul aplicarii fondului funciar.

Prezent la aceasta sedinta, Constantin Nicolescu, Presedintele Consiliului Judetean Arges le-a prezentat primarilor prioritatile anului 2009 si modul in care trebuie sa lucram in acest an. Subiectele abordate de acesta in cadrul sedintei au facut referire la finantarea planurilor de parcelare, bugetul anului 2009, investitiile aflate in derulare, informatizarea comunelor, alimentarea cu gaze, master-planul privind alimentarea cu apa si canalizare a judetului etc.

Bugetul primariilor comunale – acelasi de acum doi ani

Presedintele Nicolescu a cerut fiecarui primar in parte situatia cu solicitarile de parcelari, costurile acestui proces si solutiile necesare pentru solutionarea acestor probleme, urmand ca in functie de necesarul de fonduri si de bugetul anului 2009, Consiliul Judetean Arges sa sprijine financiar comunele cu aceste sumele necesare pentru parcelare.

”Bugetul anului 2009 va fi la nivelul anului 2007 cu mici diferente si in acest an este posibil sa nu se mai dea bonificatii la salarii si este bine ca pentru anul acesta bugetul sa fie judicios si bine realizat, pentru ca s-ar putea sa fie posibila o reducere a personalului cu 20%. Nu se mai pot da bani pentru deplasari ale delegatiilor in strainatate, actiuni culturale, finantarea unor evenimente, premieri, fara sa existe o prevedere clara in buget, fara ca fiecare cheltuiala in parte sa nu fie foarte bine dimensionata”.

Fonduri pentru Ordonanta 7

O alta problema abordata de Presedintele Consiliului Judetean Arges s-a referit la ”investitiile aflate in derulare in comune si dupa discutiile avute cu ministrii de resort s-a luat decizia ca in prima faza sa se plateasca toate facturile neachitate pentru lucrarile realizate si neachite si anul acesta; se vor aproba fonduri pentru terminarea investitiilor incepute (Ordonanta 7 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural si Hotararii Guvernului nr. 577/1997 privind programul de alimentare cu apa la sate in Judetul Arges)”.