Chiar daca intram intr-o stare de relaxare privind masurile de siguranta in timpul pandemiei de coronavirus, lucrul in mediul online ramane prima optiune pentru numeroase tipuri de activitati. De la simplele cumparaturi la plata facturilor, internetul este mijlocul principal care ajuta la continurea activitatilor diverse din viata cotidiana.

In acest context includem si activitatea de avocat care si-a adaptat modul de functionare pentru a fi mai aproape de clienti si de cei care au neaparata nevoie de consultanta juridica. Astfel, a luat nastere conceptul de avocat online: https://www.facebook.com/adavocatonline/ . Practic, persoanele care au nevoie de sfatul si serviciile unui avocat, pot discuta si colabora cu un specialist in drept, prin intermediul platformelor online si a paginilor de social media.

Cu ce vine nou conceptul de avocat online

La nivel general, modul in care se deruleaza lucrurile se simplifica extrem de mult, atat pentru avocat, cat si pentru client. Nu mai este nevoie de deplasari lungi, de stat in trafic si invoiri de la locul de munca pentru a putea ajunge la biroul avocatului. Totul are loc in decurs de cateva minute, prin intermediul internetului.

Mai mult decat atat, se economisesc o buna parte de bani, cheltuiti de altfel, pe deplasarile de care vorbeam, mai ales daca clientul si avocatul erau din orase diferite. Acum orice persoana, din fiecare colt al tarii poate sa apeleze la serviciile unui avocat din Bucuresti, fara sa mai existe problema distantei.

Un alt aspect de luat in considerare este plata onorariului, mult mai transparenta, fara taxe suplimentare care survin pe parcurs, de in cele mai multe cazuri, mult mai mica decat in situatia clasica.

Cum functioneaza serviciul de avocat online

Acest mod de consultanta juridica online a fost cenceput special pentru a putea fi accesat cu usurinta de catre orice persoana. Primul pas este intrarea pe platforma online a site-ului avocatului si completarea datelor personale. Vei avea nevoie de nume, prenume, adresa de e-mail si numarul de telefon. Vei alege un interval de timp in care esti disponibil pentru discutia cu avocatul. De asemenea, se va selecta mijlocul de comunicare pe care il preferi. Poate fi Skype, Whatsapp sau prin telefon. La final se efectueaza plata, la fel, online. Vei plati onorariul cu un card bancar printr-o metoda securizata, deci nu ai de ce sa-ti faci griji cu privire la acest aspect. O data ce programarea online a avut loc, in scurt timp vei fi contactat pentru a intra din discutie cu avocatul.

De ce tip de servicii juridice beneficiezi prin avocat online

Ai acces la sfaturile specialistilor in dreptul familiei, drept civil, drept comercial si drept medical. Vei putea astfel sa infiintezi o firma cu mai mare usurinta, prin redactari si depunere cerere de inregistrate la Registrul Comertului, redactarea Act Constitutiv si tot ceea ce mai este necesar in acest demers. Se pot lua in calcul lichidari de societati, consultanta legata de GDPR sau legislatia muncii, precum si rezolvarea de diverse litigii si conflicte.

Totodata vei putea cere sfaturi privind recuperarea de creante, apararea dreptului de proprietate privata, partaj judicial, revendicare imobiliara. Consultanta online poate sa atinga probleme precum partajul de bunuri comune, divort, desfacerea casatoriei, anulare casatorie, evacuare sot. In ceea ce priveste spatiul medical, exista posibilitatea de consultanta juridica pentru medici, pacienti si furnizori de servicii ori produse medicale. Conceptul de avocat online este relativ nou in spatiul romanesc, insa deja primeste feedback pozitiv din partea clientilor. Este un mod prin care poti intra in legatura cu un avocat in mai putin de jumatate de ora si iti poti rezolva mai usor probleme de natura juridica. Economisesti timp si bani, resurse esentiale in contextul vremurilor pe care le traim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here