Amanda Hocking, o scriitoare de 26 de ani din Austin, Minnesota, a devenit milioanara publicandu-si cartile, de una singura, pe internet, pe platforma Kindle. Cu toate ca a fost refuzata in repetate randuri de catre edituri, tanara scriitoare a continuat sa publice si a devenit repede un adevarat hit in lumea “hit-urilor” online.

Necunoscuta, traind din salariu in salariu, si respinsa de majoritatea editorilor din New York, Amanda s-a decis sa publice singura o carte in format e-book. Astfel, a vandut 100.000 de exemplare pana in Decembrie, si in ultimele 10 luni a incasat nu mai putin de 900.000 de dolari.

Intr-un interviu pentru editia online a ziarului american Huffington Post, Amanda a povestit putin din aventura ei practica, de editare:

“O sa fiu sincera, cand am inceput sa public, in aprilie, am crzut ca fac bine ce fac. Prima carte pe care am publicat-o –My blood approves- in traducere Sangele meu e de acord, a fost citita de aproximativ 50 de ori si de asemenea citita si editata de alti 20 de oameni. Am crezut ca toate erorile gramaticale o sa fie rezolvate. Insa m-am inselat. De atunci, am incercat sa utilizez oameni specializati pe care i-am angajat special pentru asta. ”

Vezi tot interviul cu Amanda in Huffington Post.

Ca urmare a acestei realizari, revista Elle va publica un reportaj amplu cu Hocking in numarul din Aprilie. Toate acestea i s-au intamplat fara un ingredient despre care obisnuia sa se spuna ca este indispensabil pentru a fi scriitor in Statele Unite – o editura din New York.

Povestile fetei sunt despre lumi supranaturale, in care paranormalul ia locul normalitatii, adevarate intruziuni in fantastic si estetic.

“Am asteptat ca povestile mele sa fie publicate timp de un an, si in tot acest timp ma asteptam ca totul sa se transforme intr-un esec.”

Paltformele de citit online, cum este Kindle, reprezinta in prezent nu mai putin de 20% din totalul vanzarilor de carte, iar specialistii se asteapta ca utlizatorii acestor servicii sa devina din ce in mai numerosi in viitor. O discutie efervescenta despre Amanda si succesul ei poti citi in Frobes.blog