Muschii din zona fetei sunt responsabili de fizionomia noastra si de imbatranirea acesteia. Muschii sustin pielea fetei, de aceea este foarte important sa faci cateva exercitii faciale. Sa aflam mai multe despre gimnastica faciala!

Atunci cand solicitam foarte des anumiti muschi, acestia raman contractati si duc la aparitia ridurilor de expresie. Acest lucru se intampla in special in zona fruntii, a gurii si a ochilor. Muschii orbiculari si ai pleoapei inferioare ajung, in timp, sa isi piarda conturul, iar gimnastica faciala te poate ajuta in acest sens.

Chiar si dermatologii sunt convinsi ca exercitiile faciale sunt benefice pentru tonifierea muschilor fetei. In plus, aceste exercitii stimuleaza circulatia sangvina si reda luminozitate chipului.

Poti incepe gimnastica faciala chiar si la 20 de ani, pentru a incetini cat de mult poti aparitia ridurilor de expresie. Mai mult decat atat, cu cat vei incepe mai devreme aceste exercitii cu atat vei beneficia mai mult de efectele lor incredibile.

Exercitiile faciale se realizeaza in fata unei oglinzi, pentru a-ti putea urmari cu atentie miscarile. Fiecare exercitiu se repeta de 5 ori si trebuie executat lent. Spatele se tine drept si se respira regulat. Daca apar dureri nu continua exercitiul!

Exercitiu pentru tonifierea gatului: stai pe scaun cu spatele drept, cu capul pe fata, ca si cand te-ai uita la tavan. De aici vei deschide si vei inchide usor gura de 5 ori. Al doilea exercitiu porneste din aceeasi pozitie initiala, pe scaun, cu fata catre tavan. Vei ridica apoi barbia pana cand pielea de pe gat devine tensionata. Mentine aceasta pozitie timp de 3-4 secunde, apoi lasa barbia usor jos, pentru a te relaxa.

Exercitii pentru frunte. Daca vrei sa iti tonifiezi muschii din zona fruntii, atunci va trebui sa apelezi la urmatoarele exercitii faciale. Primul exercitiu este sa ridici si sa cobori sprancenele lent, privindu-te in oglinda. Al doilea exercitiu presupune coborarea sprancenelor (apropii pleoapele ca si cum ai incerca sa privesti in departare).

Iata si cateva exercitii pentru tonifierea intregii fete:

  • pronuntarea vocalei A cu un ras larg;
  • pronuntarea literelor E si I cu un zambet;
  • pronuntarea literei O cu un aer mirat;
  • pronuntarea literei U cu un aer nemultumit.