Cine este Clint Eastwood? Probabil stiti ca este un actor si regizor prolific, care a fost un nume cunoscut in afaceri de zeci de ani. La urma urmei, are aproximativ 70 de credite in actorie pe numele sau si a condus aproape 40 de filme (consultati aceasta lista de filmografii Clint Eastwood pentru toate filmele sale) De asemenea, are patru premii Oscar. Frumosul si frumosul Eastwood a jucat un cowboy (de mai multe ori), un detectiv anti-erou, un antrenor de box si chiar un luptator cu articulatiile goale. Celebrul sau marait si strabismul ochilor au devenit marca sa comerciala. Dar mai sunt multe de invatat despre biografia lui Clint Eastwood. Iata faptele lui Clint Eastwood pe care poate nu le cunoasteti.

Prin eliminarea prin interviuri, biografii, anecdote si citate ale lui Clint Eastwood, este destul de clar ca fostul primar este unul dintre cei mai interesanti tipi de la Hollywood. El poate parea stoic si chiar adesea laconic pe marele ecran, dar pasiunea sa pentru viata este evidenta in istoria sa bogata.

A supravietuit unui accident de avion

Clint Eastwood a avut o experienta aproape de moarte cand a inceput o plimbare gratuita cu un avion Douglas AD Bomber la inceputul anilor 1950. Avionul a ramas fara benzina in jurul Point Reyes, CA si s-a prabusit in ocean.

El a descris  experienta, spunand: ,,Asa ca am mers la inot. Era la sfarsitul lunii octombrie, noiembrie. Apa foarte rece am aflat multi ani mai tarziu ca este un teren de reproducere al rechinului alb, dar ma bucur ca nu stiam asta la timpul sau tocmai as fi murit. ” Din fericire, Eastwood si pilotul au reusit amandoi sa inoate cele 3 mile la tarm in siguranta.

A devenit primar pentru a rasturna interzicerea orasului asupra inghetarilor

Bine, poate ca nu acesta este singurul motiv pentru care Clint Eastwood a candidat la functia de primar al orasului de coasta din California Carmel-by-the-Sea. Sloganul campaniei sale era ,,Aducerea comunitatii impreuna”. Inainte de a candida la functie, in cartile locale exista o lege antica care interzicea vanzarea si consumul de inghetata pe strazile publice.

Odata ce Eastwood a fost ales, a abrogat legea si si-a propus sa adopte mai multe articole de legislatie pro-business care au ajutat atat sectorul de afaceri, cat si comunitatea. A slujit in functie timp de doi ani, din 1986 pana in 1988.

El este un pilot certificat

Clint Eastwood este pilot certificat din 1989. El chiar isi zboara propriul elicopter la lucru pentru a evita traficul.

Sergio Leone initial nu a vrut sa joace Blondie

Clint Eastwood a interpretat mai multe personaje emblematice de-a lungul celor sase decenii in show business. Cu toate acestea, cel mai cunoscut personaj al sau este probabil Blondie, AKA The Man with No Name, din trilogia lui Sergio Leone Dollars . Piesa a fost oferita initial lui Eric Fleming, care a refuzat ocazia, deoarece rolul nu a platit suficient. Apoi Charles Bronson, Henry Fonda si Richard Harrison au trecut cu totii pe spaghetele western.

Cand ideea despre Eastwood a fost prezentata lui Leone, el a refuzat pentru ca se gandea la Clint ca la un tip de fundal. In cele din urma, Leone a fost de acord sa distribuie Eastwood, iar trilogia si-a lansat ambele cariere in film.

El a marcat primul sau concert major pentru ca arata ca un cowboy

In anii 1950, Eastwood a avut un anumit succes in filme B si piese de biti la televizor, dar a sapat piscine la Hollywood pentru a se sustine financiar. Norocul sau s-a schimbat in 1958 cand vizita un prieten pe lotul CBS. Un executiv al studioului l-a vazut pe Eastwood accidentat si chipes si l-a intrebat daca este actor.

Se pare ca executantul avea nevoie de cineva care sa joace un cowboy intr-o noua emisiune de televiziune occidentala numita Rawhide . Clint a primit rolul lui Rowdy Yates, Rawhide a devenit un hit, iar Eastwood a ramas in spectacol timp de opt sezoane.

A spus ca nu a facut niciodata droguri

Chiar daca Eastwood a trait in Los Angeles in perioada de glorie a consumului intens de droguri, el a spus ca  nu a participat niciodata .

” Am ajuns pana in anii ’60 si ’70 pe bere”, a spus el. ,,Nu m-am apucat niciodata de droguri. Mereu am crezut ca berea si alte cateva lucruri sunt la fel de bune pe cat am vrut sa stiu.”

Este cunoscut ca regizor One-Take

Regizor prolific realizator de peste 30 de filme. Are o reputatie in jurul Hollywood-ului pentru ca si-a terminat filmele in limita bugetului si la termen. Desigur, sunt de multe ori cand are nevoie sa faca mai multe fotografii, dar daca face o fotografie si ii place, Eastwood nu simte nevoia sa re-filmeze o scena de mai multe ori.

Stilul sau din spatele camerei este atat de liber si de usor, incat uneori actorii nici nu isi dau seama ca filmeaza. Armie Hammer, care a aparut in filmul lui Eastwood, J. Edgar , a spus : ,, S-ar face lucruri pe care le-am facut acolo unde aveam impresia ca filmam o repetitie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here