Desi traim in univers, exista inca o heck de multe pe care nu le stim despre el. Chiar si cu aceste informatii limitate, exista zeci de teorii stiintifice despre spatiu si timp pentru a explica cele mai mari mistere ale vecinatatii noastre intergalactice. Cu toate acestea, nu toate sunt placute. Unele dintre ele sunt de-a dreptul terifiante si chiar mai mult evidentiaza cat de singuri suntem in acest gol pe care il numim spatiu.

 Stim la ce te gandesti: sunt doar teorii, de ce ar trebui sa ma strecor? Ei bine, aceste teorii stiintifice despre univers au fost concepute de unele dintre cele mai mari minti din domeniile cosmologiei si fizicii. Acesti baieti au o idee destul de buna despre ce vorbesc … si despre ce vorbesc nu este frumos. Asadar, asezati-va si pregatiti-va sa priviti in gol.

Primul lucru pe care il vor vedea strainii din umanitate este Hitler

Carl Sagan a fost un om vizionar, aratand lumea cu inteligenta si imaginatia sa. In cartea sa Contact , el a teoretizat ca primul lucru pe care il vor vedea extraterestrii despre noi este Hitler . Se pare ca primul semnal difuzat suficient de puternic pentru a trece de atmosfera Pamantului a fost discursul de deschidere al lui Hitler la Jocurile Olimpice din 1936 de la Berlin, deci exista sanse mari ca primii extraterestri sa comunice. Sa speram ca nu ne vor judeca prea aspru …

Iata ce se intampla cand cazi intr-o gaura neagra

Gaurile negre sunt lucruri destul de ciudate . Cu cat te apropii de centru, cu atat mai mult spatiu si timp devin complet lipsite de sens. S-a teoretizat ca ai fi atarnat in neant pentru eternitate sau taiat in cele mai mici bucati posibile. Oricum ar fi, este destul de sigur ca nu va merge la fel de bine pentru tine ca si pentru Matthew Mcconaughey in Interstellar .

Venus este ceea ce Pamantul va deveni din cauza schimbarilor climatice

Pamantul si Venus au fost numiti ,,gemeni separati la nastere”. Au dimensiuni, mase si compozitie foarte asemanatoare … doar unul sustine viata, iar celalalt este un pustiu galactic . Motivul pentru aceasta este atmosfera lui Venus consta in cea mai mare parte din dioxidul de carbon cu gaze cu efect de sera, care a gatit suprafata planetei la 870 grade Fahrenheit. Dupa cum suntem siguri ca stiti, oamenii sunt destul de ingrijorati de nivelul de dioxid de carbon care creste si pe Pamant.

Timpul se termina literalmente

In timp ce unii oameni de stiinta cred ca expansiunea universului se accelereaza, unii teoretizeaza ca corpurile ceresti indepartate par asa doar pentru ca ne uitam inapoi in timp pentru a le vedea (amintiti-va, dureaza ceva timp pana cand lumina lor ajunge la noi). Deci, asta inseamna ca se miscau mai repede in trecut decat sunt acum … ceea ce inseamna ca timpul incetineste .

Cat incetineste? Nu stim – dar daca teoria este corecta, aceasta poate incetini.

Universul este o simulare pe computer

Matrix poate fi real, potrivit filosofului Oxford Nick Nick. El a sugerat ca o civilizatie avansata, cu suficienta putere de calculator, ar putea rula o simulare suficient de elaborata pentru a crea minti artificiale, fizica si orice altceva din universul nostru. In acest moment, s-ar putea sa fiti doar un set foarte complex de 1 si 0.

Inainte de Big Bang, nu era nimic

Da. Literal nimic . Potrivit lui Stephen Hawking, daca acest lucru ar fi adevarat, universul „nu ar fi nici creat, nici distrus. Ar fi doar”. Partea infioratoare: daca nu a existat nimic inainte de Big Bang, cat a durat inainte ca universul sa inceapa? Si ai crezut ca este o asteptare grea intre anotimpuri la emisiunile tale preferate …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here