ING Group si MasterCard au introdus, in premiera, in Romania, din luna decembrie, sistemul de plati bancare cu telefonul mobil.

ING Mobile Payments este cea mai inovativa modalitate de plata folosita in prezent pe piata romaneasca, este prima locatie in care ING Group va testa solutia bazata pe sistemul Maestro PayPass si a fost aleasa din 50 de tari in care banca este prezenta.

ING Mobile Payments este dezvoltat in parteneriat cu MasterCard, Collis, Toro, Venyon si Nokia. Serviciul este implementat in prezent in cateva unitati partenere din Romania.

‘ING Romania a lansat acum prima faza a programului pilot ING Mobile Payments si dupa ce vom face o evaluare a reactiei consumatorului si comerciantilor, vom trece la dezvoltarea lui. In cativa ani plata cu telefonul mobil va deveni ceva obisnuit si ne mandrim cu faptul ca ING si Romania au fost varf de lance in aceasta regiune, a declarat Albert Roggemans, CEO ING Retail Romania.

Desi plata cu telefonul mobil este deja folosita in Franta, Marea Britanie, Statele Unite, Taiwan si Corea de Sud, produsul ING Mobile Payments ce va fi lansat in Romania este si o premiera mondiala: solutia inovativa oferita de ING si Mastercard este singura care da posibilitatea clientului sa-si incarce contul din telefon, fara a mearge la banca.

‘Solutia ofera clientilor avantajul ca nu depind de banca pentru a-si incarca contul telefonului: atata timp cat ai semnal GPRS, poti sa reincarci buzunarul mobilului doar apasand cateva taste. Este cea mai inovativa solutie de plata cu ajutorul mobilului din lume.’, sustine Cristinel Ciobanu, Project Manager ING Mobile Payments.

Clientii ING selectati pentru prima faza a programului pilot vor primi un telefon Nokia 6121 care are incorporata tehnologia NFC (Near Field Communication), tehnologie ce asigura atat securitatea platii electronice cat si comunicarea wireless cu terminalele comerciantilor. Mobilul devine astfel un portofel electronic ce poate fi reincarcat la orice ora si o cale mai comoda pentru plata cumparaturilor mici, de pana la 80 lei.

Pentru a plati ziarul sau cafeaua de dimineata, biletele la film sau masa la un fast food, clientii ING Mobile Payments trebuie doar sa apropie mobilul de dispozitivul de plata al comerciantilor si plata este facuta rapid si sigur, fara semnaturi sau chitante.

ING este o institutie financiara globala de origine olandeza care ofera servicii bancare, de investitii, de asigurari de viata si de pensii private, cu peste 75 de milioane de clienti persoane fizice, companii si institutii din peste 50 de tari. Cu un personal de circa 130 000 de specialisti, ING este dedicata stabilirii unui standard pentru a ajuta clientii nostri sa administreze viitorul lor financiar.