Casele mici reprezinta o adevarata provocare pentru decorare si design interior. Dimensiunile sau distributia lor sunt factori care adesea conditioneaza proiectul decorativ al spatiilor lor, dar aceste limitari nu trebuie sa se traduca in proiecte fade sau neatractive. Un accesoriu cochet, o piesa de mobilier cu o estetica specifica, o faianta adecvata sau o schimbare a paletei de culori a camerei in cauza pot fi suficiente pentru a gasi ingredientul secret care transforma camerele dvs. in surse de inspiratie. 

Pe https://cozzy.ro/ gasiti idei si solutii pentru facilitarea oricarei sarcini care are legatura cu crearea unei case si, prin urmare, in acest articol propunem cateva idei moderne pentru decorarea caselor mici. Gata sa te indragostesti din nou de casa ta?

1. Importanta rafturilor

Cand spatiul este limitat, a profita de fiecare centimetru este, mai mult decat o optiune, o necesitate. In aceasta sarcina, a avea rafturi va va ajuta, nu numai sa eliberati spatiu la nivelul solului, ci sa adaugati un plus de personalitate camerelor dvs., oferind in acelasi timp o suprafata ideala pentru a va mentine organizate toate lucrurile.

2. Linii drepte

Una dintre caracteristicile stilului modern este predilectia sa pentru liniile drepte, dar este, de asemenea, o resursa perfecta pentru a oferi un sentiment mai mare de spatiu vizual interioarelor. Puteti combina piesele de mobilier cu linii drepte cu culori deschise si efectul va fi la fel de seducator ca cel pe care il vedem in imagine. 

3. Mobilier adecvat

Printre ideile moderne pe care le puteti transfera la decorarea unei case mici, alegerea mobilierului adecvat nu ar putea lipsi. Acest capitol include mobilier cu inaltime redusa si linii simple care va vor ajuta sa nu supraincarcati mediile. Daca, in plus, gasiti piese multifunctionale, alegerea va fi perfecta.

4. Oglinzi

Oglinzile sunt elemente obisnuite in  decorarea si designul interiorului, indiferent de dimensiunea camerei in care sunt amplasate. Motivul este nimeni altul decat capacitatea sa de a spori luminozitatea spatiilor, precum si contributia la cresterea spatiilor, lucru de luat in considerare daca vorbim despre o casa mica. Varietatea larga de materiale si modele de pe piata le face un accesoriu ideal pentru toate tipurile de medii si stiluri. 

6. Mobilier functional si pliabil

Dupa cum am spus la inceputul acestei carti de idei, a avea mobilierul potrivit este esential in proiectarea caselor mici. Angajamentul pentru piese multifunctionale si chiar pliabile va va permite sa va rezolvati limitarile spatiale in timp ce raspundeti la cele functionale. Camera de zi si sufrageria sunt integrate in acelasi spatiu in aceasta propunere moderna care introduce un mobilier foarte complet pentru a construi un set extrem de confortabil. 

7. O pictura murala pentru a da adancime camerelor

Peretii sunt mari aliati atunci cand vine vorba de decorarea caselor mici si este ca, dincolo de delimitarea spatiilor, iti pun la dispozitie o resursa foarte eficienta pentru a le face sa para mai mari. Daca luam in considerare faptul ca nu este foarte recomandat sa umpleti incaperile cu o multitudine de elemente care ajung sa se satureze, utilizarea peretilor ca instrument pentru decorarea spatiului este o solutie foarte recomandata. Crearea efectelor optice prin plasarea unei picturi murale, de exemplu, este un mod perfect de a crea adancime in orice camera. 

8. O organizatie adecvata

Gestionarea spatiului este decisiva in decorarea caselor mici. Stiind ce vrem sa obtinem datorita unei abordari anterioare, veti economisi dureri de cap ulterioare. Alegerea mobilierului potrivit pentru caracteristicile particulare ale locuintei, culorile sau distributia sunt piese cheie pentru a crea spatii cu un aspect modern si armonios in care dimensiunile lor ocupa un loc pe spate.

9. Lumini ambientale

Este adevarat ca nu este convenabil sa saturati spatiul cu decor in casele mici, dar iluminatul este un instrument care va va permite sa creati medii spectaculoase fara a trebui sa sacrificati mai multa suprafata decat este strict necesar. Instalat pe perete, dupa cum puteti vedea in acest  living , creeaza un efect modern si atractiv ideal pentru o casa contemporana. 

10. Culorile perfecte

Culoarea este un alt instrument pe care designerii de interior il folosesc in mod obisnuit pentru a face echipamentul perfect. Daca stilul pe care il cautati camerele dvs. este modern, atunci trebuie sa pariati pe tonuri de pamant, banci si gri, adica tonuri neutre. Bejul este perfect pentru a da o caldura unica oricarei camere si, in orice caz, este nuantele perfecte pentru a genera un sentiment mai mare de spatiu in casele mici.

11. Decorati tavanul

Cine a spus ca decoratia este mostenirea exclusiva a podelelor si peretilor? Mai ales cand vine vorba de case mici, o idee moderna pe care o puteti incorpora in interiorul dvs. este infrumusetarea tavanului. Unele grinzi din lemn sau o iluminare atractiva nu va vor afecta nici macar o iota de pe suprafata si, in plus, vor conferi o estetica unica casei dvs.

12. Mese rotunde pentru oaspetii dumneavoastra

Liniile drepte sunt preferate pentru stilul modern, dar nu exclud propunerile atractive in alte formate. Luati ca exemplu aceasta sala de mese. O simpla masa rotunda ii invita pe oaspeti sa se delecteze cu delicii culinare, in timp ce transmite un sentiment de libertate de miscare. 

13. Separarea mediilor

Integrarea spatiilor este una dintre cele mai actuale tendinte si, in consecinta, una dintre ideile moderne pe care le puteti pune in practica atunci cand decorati casele mici. Unirea, de exemplu, a bucatariei si a sufrageriei, indiferent de pereti, va va permite sa castigati amplitudine vizuala si o simpla schimbare a pardoselii sau prezenta unei anumite piese de mobilier poate servi la delimitarea spatiilor unuia si celuilalt.

Vizitati https://cozzy.ro/ pentru mai multe idei de amenajare si inspiratie pentru locuinta dvs.