Peste cateva saptamani, Anul Nou Chinezesc va incepe , exact vineri, 12 februarie 2021, data centrala a Festivalului de primavara din tara asiatica. In acea zi va incepe ciclul Bouului de Metal, de care vor beneficia in principal cei nascuti sub acest semn al Horoscopului chinezesc ; adica oamenii care s-au nascut in 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997 si 2009, pe langa cei care se vor naste in 2021.

Potrivit astrologiei estice, in acest 2021 se incheie anul Sobolanului si ajunge perioada Boului (sau Bivol) , al doilea animal din ciclu. Ceea ce inseamna ca se aplica persoanelor nascute intre 12 februarie 2021 si 31 ianuarie 2022. Se aplica si celor nascuti in 2009, 1997, 1985, 1973 si 1961.

Practic, caracteristicile boului metalic sunt ca sunt inteligenti, fiabili si nu cer niciodata laude; da, lucreaza din greu. Sunt oameni puternici si hotarati. Familia si munca sunt cele mai importante lucruri pe care le au.

Cand incepe anul boului si cat dureaza

Oficial, Festivalul de primavara sau Anul Nou Lunar, incepe cu a doua luna dupa solstitiul de iarna ; adica poate incepe intre 21 ianuarie si 20 februarie. Aceasta sarbatoare dureaza de obicei 15 zile pana la sosirea Lunii Pline.

Sarbatorile sunt primele sapte, iar anul acesta incepe din ajun (11 februarie 2021) pana la Festivalul Lampioanelor (26 februarie 2021). Anul Nou Chinezesc al Boului Metalic se va desfasura pana la 31 ianuarie 2022.

In timpul sarbatorilor, familiile din unele parti ale Asiei organizeaza adunari unde au mese traditionale. Cadourile si banii se dau si in plicuri rosii, astfel incat sa nu lipseasca norocul si protectia.

Pentru a inchide Anul Nou Chinezesc, se organizeaza Festivalul Lampioanelor si dansul traditional al Dragonului.

Care este originea Anului Nou Chinezesc?

Sigur multi se intreaba de ce Anul Nou Chinezesc nu coincide niciodata cu calendarul gregorian, care este cel care ne guverneaza si asta pentru ca cel asiatic urmeaza inceputul ciclului lunar, adica incepe cu prima luna noua a anului, care cade intotdeauna la o data diferita, dar se incadreaza in general intre 20 ianuarie si 20 februarie.

Potrivit credintelor acelei tari, cele 12 animale care reprezinta horoscopul chinezesc au fost selectate de Imparatul de Jad sau Conducatorul cerului in conformitate cu ordinea in care au ajuns la intalnirea pe care a convocat-o.

Legenda spune ca animalele au trebuit sa traverseze un rau, iar sobolanul a fost primul care a ajuns pe spatele boului. Astfel, tigrul, iepurele, balaurul, sarpele, calul, capra, maimuta, cocosul, cainele si porcul ajungeau pana la finalizarea celor 12 luni ale anului.

Povestea spune ca pisica nu a sosit pentru ca a fost inselata de sobolan, de aceea, ea ii urmareste intotdeauna. Fiecare semn zodiacal are un ciclu de 12 luni, deci in 2017 a fost anul cocosului, in 2018 a fost cainele, acest 2019 porcul in 2020 va fi anul sobolanului, si in 2021 anul Boului deoarece ciclul incepe din nou.

Potrivit credintei populare, persoanele care impartasesc la randul lor anul nasterii cu anul zodiacal al animalului vor avea ghinion si singurul remediu este sa folosesti o panglica rosie in cele 12 luni pentru a o evita. Deci, daca sunteti un bou in horoscopul chinezesc, este posibil sa nu va strice sa va pregatiti cu panglica rosie.

Caracteristicile celor nascuti sub semnul boului

Conform horoscopului chinezesc, boii muncesc din greu si sunt, de asemenea, inteligenti, fiabili si nu cer niciodata laude.

Boii sunt cunoscuti pentru sarguinta, fiabilitate, forta si determinare. Avand o natura cinstita, boii sunt puternic patriotici, au idealuri si ambitii pentru viata si acorda importanta familiei si muncii.

Boii sunt sinceri si sinceri. Sunt discret si nu cauta niciodata laude sau centrul atentiei. Acest lucru le ascunde adesea talentele, dar vor castiga recunoastere prin munca lor grea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here