Design Yourself si Opera Nationala Bucuresti, sub patronajul Ministerului Culturii, organizeaza luni, 6 decembrie, un eveniment special, intitulat Contemporary Acts of Kindness, potrivit unui comunicat remis StirideBine.ro.

Integrat Stagiunii de Arta, evenimentul Contemporary Acts of Kindness va fi marcat de mai multe momente distincte, menite sa contribuie la construirea unei seri caritabile perfecte, intr-un spatiu-simbol si o atmosfera rafinata.

De la ora 19.00, va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie contemporana “Imagine. Now!”, care aduce in atentia publicului peste 50 de fotografii, toate facand parte din colectia de arta contemporana a Design Yourself.

Fotografiile sunt semnate atat de fotografi de renume (Razvan Anghelescu, Marius Baragan, Valentin Calinescu, Cristian Crisbasan, Oltin Dogaru, Alex Galmeanu, Cosmin Gogu, Cornel Lazia, Ionut Staicu, Ciprian Strugariu), cat si de fotografi tineri, exponenti ai noii generatii de creativi (Vlad Brateanu, Mihai Bumbu, Alex Conu, Gabi Moisa, Ioan Nicolae, Cristian Radu, Roro Serban).

Toate fotografiile expuse la Opera Nationala Bucuresti vor putea fi achizitionate in timpul evenimentului. Banii astfel stransi vor fi folositi pentru a aduce spriritul Craciunului in cateva dintre orfelinatele din Bucuresti.

Noi, echipa Design Yourself, am decis sa ne donam intreaga colectie de fotografie contemporana, in speranta ca o parte din copiii care se afla in grija statului vor avea un Craciun mai cald. Speram pe de o parte ca aceste fotografii sa fie cumparate luni, ca sa ne atingem scopul. Speram, pe de alta parte, ca gestul nostru sa-i determine si pe altii la actiuni similare“, a declarat Dragos Farmazon, director  Design Yourself.

De la ora 19.30, cei prezenti la Contemporary Acts of Kindness vor putea asculta, pentru prima data la Opera Nationala Bucuresti, cel mai recent proiect al muzicientilor Cristian Horia si Emilian Florentin Gheorghe, “When Violin Meets Guitar“.

De la ora 20.00, Belinda Liu, un nume sonor al designului vestimentar tanar din Romania, va prezenta, pentru prima data in Romania, colectia pe care a aratat-o publicului international in cadrul London Fashion Week,La Marquise de Sade“.

“Colectia designerului Belinda Liu imagineaza femeia contemporana ca o medie armonica intre femeile din scrierile Marchizului de Sade si o Maria Antoaneta actuala. Lejere si totusi sofisticate, nobile uneori, alteori frivole, tinutele imaginate de Belinda se constituie, rotund, intr-o imagine proaspata a femeii zilelor noastre, serioasa si ludica in acelasi timp“ – asa este descrisa colectia designerului Belinda Liu in comunicatul remis StirideBine.ro.