Contestat in ultima perioada de colegii de coalitie din cauza faptului ca a propus-o pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de șef al DNA, Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, a dorit sa puna capat divergențelor, motiv pentru care a explicat de ce a luat aceasta decizie.

Astfel, invitat in cadrul unei emisiuni de la Antena 3, premierul a anunțat ca, prin hotararea luata, a raspuns așteptarilor partenerilor europeni, dar și pentru a da un mesaj in țara: „cine-i corupt, trebuie sa ajunga la inchisoare”.

„Am deblocat o situație care de un an de zile era blocata, sa ai niște șefi numiți pe trei ani in diverse structuri de parchet. In momentul cand mi-am asumat calitatea de lider PSD și in calitate de prim-ministru mi-am asumat-o ca sa iau decizii. Am mai luat și inainte, va anunț ca o sa iau și de-acum incolo decizii care nu vor fi pe placul tuturor care vor fi, controvesate, criticate, dar nu m-am facut nici președinte la PSD și nici prim-ministru ca sa nu fac nimic sau ca sa fac frumos, ca sa ma laudați tot timpul. Mi-am dorit aceste funcții ca sa iau decizii. Am deblocat o situație de un an de zile nerezolvata”, a declarat Victor Ponta.

Totodata, primul ministru a mai explicat și ca, drept urmare a numirilor facute, a reușit sa distruga „monopolul” pe care fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, și Daniel Morar l-au instituit asupra Parchetului General.

“L-am propus pentru funcția de Procuror General pe dl. Nițu, cel care a rezultat din selecția facuta tocmai de d-na Pivniceru, și pentru celeleate funcții am propus persoane in considerarea lucrurilor pe care eu le știu și ca fost procuror și ca prim-ministru. Pentru ca, dupa mulți ani, acum Daniel Morar nu mai este Procuror General și nu mai e șef in Parchet. Ciudat ca tocmai cei care l-au acuzat mulți ani pe Daniel Morar erau cei mai mulți suporteri ai lui Daniel Morar: analiști, parerologi. Cred ca monopolul pus de Monica Macovei, Daniel Morar și cei din jurul sau asupra instituției Parchetului a incetat, ieri, prin acțiunea mea și sunt foarte mulțumit de acest lucru”, a mai spus Victor Ponta.

Primul ministru nu s-a oprit insa aici, ci a dorit sa le raspunda celor care l-au acuzat in legatura cu deciziile pe care le-a luat in ultima perioada, explicand ca funcția sa implica și decizii care nu sunt pe placul aliaților sai.

„Este usor sa folosesti cuvinte mari cand nu ai nicio responsabilitate (…) Nu pot sta degeaba si sa tin de scaunul de prim-ministru doar ca sa nu supar pe nimeni”, a conchis premierul Romaniei.