Esop Consulting a incheiat 17 tranzactii cu spatii de birouri, cu suprafete cuprinse intre 130 si 934 mp, doar in perioada 1 noiembrie – 7 decembrie. Dintre acestea, se remarca stabilirea PHI Partners intr-un sediu propriu (dupa perioada de sett-up a business-ului intr-un birou in cadrul Regus) intr-una din putinele cladiri verzi din Bucuresti, intermedierea celui de-al doilea spatiu pentru Mellon Romania si mutarea companiilor G.A.S. si Inter Data ABS.

„Finalul de an este de obicei o perioada favorabila inchiderilor de tranzactii, mare parte a acestora fiind initiate la inceput de trimestru, in lunile septembrie-octombrie, multi clienti avand nevoie de o perioada minima de 2-3 luni de evaluare a pietei”, declara Alexandru Petrescu, Director General al Esop Consulting.

Dintre chiriasi mai poate fi amintit si un „new entry”, mai precis High Concept Research (o firma de software nou infiintata).

Domeniile IT&C si cel de consultanta domina tranzactiile din ultima perioada, fie ca este vorba de firme nou aparute pe piata sau de mutari in sedii mai bine amplasate, constructii noi, mai elegante.

Inter Data ABS a inchiriat tot prin intermediul Esop Consulting un etaj cu o suprafata de 436 mp, intr-un office-building de lux situat ultracentral, in Bulevardul Dacia, Nr. 20. Cladirea de birouri iese in evidenta atat in ceea ce priveste arhitectura exterioara, cat si finisajele si dotarile de top. Inter Data ABS este o firma de software, cu sediul central in Olanda si are 32 angajati.

PHI Partners a inchiriat prin intermediul companiei Esop Consulting un spatiu de birouri de clasa A cu o suprafata totala de 355 mp, in EURO TOWER, in zona Barbu Vacarescu, una din primele cladiri verzi , detinatoare a calificativului Very Good, in sistemul BREEAM. PHI Partners este specializata in servicii profesionale si de management pentru largi corporatii.

High Concept Research, o firma de software infiintata in acest an a inchiriat jumatate dintr-o cladire noua de sticla din zona Grozavesti, un spatiu tip open-space cu o suprafata totala de 400 mp. Activitatea firmei va demara la inceputul anului viitor.

Mellon Romania este la a doua tranzactie prin intermediul Esop Consulting. Daca prima data, in anul 2004, Mellon a ales cladirea PGV Tower (actual cunoscuta drept Phoenix BC), in prezent a optat pentru un imobil independent, situat ultracentral, in zona 11 Iunie. Imobilul cuprinde spatii de birouri modulare, cu o suprafata totala de 800 mp si beneficiaza de curte proprie si 25 locuri de parcare. Birourile sunt tip open space, avand partitionate zone manageriale si de intalniri.

G.A.S. Unlimited a inchiriat un spatiu de 407 mp in Centrul de Afaceri Nord, un imobil nou de sticla situat in zona Aviatiei. G.A.S. Unlimited este o firma americana de recrutare de personal pentru domeniul petrolier, infiintata in 1970 in Texas si are sucursale in 18 tari.

Esop este unul dintre principalii consultanti imobiliari ce lucreaza de 10 ani in piata birourilor. Partea forte a companiei este segmentul companiilor medii, firma oferind insa solutii atat companiilor medii si mari care se afla in expansiune sau doresc o optimizarea a costurilor cu chiria cat si start-up-urilor romanesti si reprezentantelor straine care deschid filiale in Romania.

Esop a asistat de-a lungul timpului companii de talie medie i mare care au tranzacionat peste 200.000 mp de spaii de birouri, printre companiile care i-au relocat sediul de-a lungul timpului prin Esop se numara: Cosmote, Enel, Ipsos Interactive Services, Konica Minolta, Mega Image, SBS Broadcasting, Lugera & Makler si altii.