Promiteam vineri o postare despre cele văzute în Republica Moldova. Din păcate, mă simt obligat ca pentru un timp pe care nu îl pot preciza în acest moment să renunț la postări. Sper să nu fie prea lung.

Nu am de ce să mă ascund și nici nu cred că este cazul. Duminică ar fi trebuit să plec în concediu, la mare. Nu am mai plecat. 

Vreau să dezvălui public despre ceea ce este vorba pentru a nu da prilejul unora să își dea cu presupusul în tot acest vacarm în care doar zgomotele se aud, iar realitatea-nu.

Vineri seară, când m-am întors de la Chișinău, și realizam împreună cu Paula Rusu interviul cu fostul președinte Emil Constantinescu la Antena 3 Special  am primit o veste proastă: fiica-mea, Sandra, în vârstă de 5 ani și 9 luni,  a fost internată la Spitalul de boli infecțioase Matei Balș. Este explicația petru care unii dintre voi îmi spuneau că NU am fost ca de obicei în emisiunea amintită.

Suspiciunea: A H1N1, așa numita gripa porcină. Duminică după amiază, diagnosticul a fost confirmat de testele de la Institututul Cantacuzino din Capitală. S-a contaminat de la nepotul meu, venit acum patru zile din Marea Britanie. Soția mea este internată și ea. Eu încă aștept rezultatul testului pe care îl voi afla probabil luni după amiază. Nu am febră și nici alte simptome, dar resimt o stare de oboseală accentuată, dar nu exclud posibilitatea ca deplasarea la Chișinău să fi contribuit la această situație.

Evident nu este o tragedie. Această nebunie, A H1N1, va lovi la toamnă cu mai multă putere decât ne dăm seama acum și, poate, vorba unui doctor de la Matei Balș, este mai bine să iei boala din timp fiindcă vei fi apărat mai apoi în următorul an datorită vaccinului care există, Tamiflu, dar care nu rezolvă decât parțial situația. Am scris de acest subiect și am o părere conturată despre ceea ce se urmărește cu A H1N1, dar acum mă abțin de la alte comentarii. Cu siguranță însă gripa porcină va fi capul de afiș al următorului an, cred eu peste criza economică. Zilele viitoare voi face și un comentariu mai amplu pe acest subiect.

P.S: Îi mulțumesc public ministrului sănătății, Ionuț Bazac, pentru sprijinul domniei sale. Știu că totul se va rezolva, așa cum m-a asigurat. Știu și că e doar începutul! Datorită medicilor minunați de la Matei Balș, Sandra mea era foarte bine duminică după amiază. I-am adus culorile de acasă și a reînceput să deseneze, marea ei pasiune. Tati e sigur că va fi bine și că vom vedea marea peste câteva zile, așa cum plănuisem. Deja, colegii noștri de expediție la 2 Mai, Florian Bichir și familia lui sunt acolo. Ne așteaptă. Sper să ajungem cât de repede cu putință!