Culmea tupeului la deputatul PSD de Arges, Mircea Draghici. In timp ce ii vaita pe romani si ii critica pe guvernanti pentru cat de rau o duce tara, parlamentarul social democrat se imbogateste pe zi ce trece si se transforma in baron local. Iar dovada traiului bun pe care il duce de cand a devenit deputat este faptul ca isi cumpara terenuri si isi face vila de peste 100.000 de euro la Curtea de Arges. Iar constructorul imobilului este nimeni altul decat Vasile Sabie, un consilier local din Cetatea Basarabilor, care este si membru PSD.

Avans de 60.000 de euro

Cartierul Noaptes din Curtea de Arges incepe sa devina raiul oamenilor cu bani si cu influenta nu doar economica, ci si politica. Aici a fost construit un complex rezidential, unul dintre proprietarii vilelor de lux fiind deputatul PSD de Arges, Mircea Draghici. Acesta a cumparat de curand o vila in constructie al carei pret va depasi lejer, atunci cand va fi gata, 100.000 de euro. Cartierul in care si-a cumparat terenul si ulterior vila in constructie Mircea Draghici a prins contur in 2008, iar in 2009 s-au mutat primii proprietari. Firma care a construit casele este a omului de afaceri Vasile Sabie, membru PSD la Curtea de Arges si consilier local. Acesta detine mai multe firme, una dintre ele fiind Investment Valahia. Complexul rezidential cuprinde sase vile, din care patru au deja proprietari. In 2008, Mircea Draghici a cumparat in cartierul Noaptes o suprafata de peste 700 de metri, iar Sabie a cuprins in Complexul rezidential si vila pe care anul acesta a cumparat-o Mircea Draghici. Numai ca proiectul initial al casei nu i-a convenit deputatului, care a cerut sa fie modificat, astfel incat garajul va fi integrat in imobil. Parlamentarul a platit un avans, ca si ceilalti proprietari din zona, de peste 60.000 de euro, urmand ca pe parcurs sa achite si alte sume, odata cu continuarea lucrarilor. Daca ne-am raporta la actuala declaratie de venit a lui Draghici, care a fost completata in 14 iunie, am putea spune ca din veniturile sale si ale sotiei nu ar fi avut cum sa achite avansul de 60.000 de euro platit lui Vasile Sabie. Si asta deoarece, in anul fiscal 2009, indemnizatia de deputat s-a ridicat la 57.062 lei, in timp ce salariul sotiei, primit la o firma particulara, a fost de 13.585 de lei. Baza financiara a parlamentarului PSD de Arges a fost mult superioara in 2008, cand a incasat salariu de la firma de consultanta, bani de la Camera Deputatilor, dividente de la o firma la care este asociat, salariul sotiei care lucra la ITM si care a castigat dublu fata de firma privata la care lucreaza acum, plus bani din inchirierea unui apartament.

Vasile Sabie este acuzat ca face lucrari scumpe si de proasta calitate

In pofida sumei enorme pe care o va scoate din buzunar Mircea Draghici la finalizarea vilei din Curtea de Arges, deputatul social democrat s-ar putea alege si cu o constructie cu probleme. Si asta deoarece unul dintre vecinii parlamentarului, care tocmai si-a inaugurat casa, nu are deloc cuvinte de lauda la adresa patronului Investment Valahia, Vasile Sabie. Sub pretextul ca ne interesam pentru cineva care este interesat sa cumpere o vila in Complexul Rezidential din Cartierul Noaptes, am reusit sa stam de vorba cu Luminita Nedelea, proaspata proprietara a uneia dintre vile. Femeia este extrem de nemultumita atat de suma mare de bani pe care a platit-o, 70.000 de euro, dar si de calitatea lucrarilor: „Initial ne-am inteles pentru 60.000 de euro, dupa care domnul Sabie mi-a mai cerut inca 10.000 de euro. Pentru ca lucrarile au fost mult intarziate, a trebuit sa platesc chirie la depozitele de mobila sa-mi pastreze mobila pe care o comandasem. Va spun cinstit, bine ca nu am vandut garsoniera, ca nu as fi avut unde sa locuiesc”.

Iar ca sa ne convingem de calitatea proasta a lucrarilor efectuate de firma omului de afaceri, ne-a invitat in casa si ne-a aratat fiecare detaliu: „Cei care vor sa mai cumpere vila la Noaptes trebuie sa fie cu bagare de seama ca sa nu pateasca ce am patit. Au pus chiuvete de doi lei, de au ruginit sifoanele. Parchetul are noduri, e zgariat, imbinarea cu plinta e prost facuta, iar usile sunt zgariate. Uitati, au pe ele cifra 4, nu se inchid cum trebuie, nu se ia cifra asta cu toate solutiile din lume. O saptamana cu toata familia am muncit. Aici spre exemplu, a fost pus un geam invers. In living e o singura priza, nu exista priza de internet. Aici la geam e problema, am dat cu silicon. Pe pereti au aparut deja urme de igrasie. In dormitor inflorise mucegaiul intr-un colt, pentru ca nu au facut o panta sa se scurga apa de ploaie de pe terasa.

Trebuie gasit un mijloc de scurgere. Si la dusul matrimonial au fost probleme, am dat eu cu silicon, iar geamul de la baie nu are la o incheietura acel plastic. In plus, aproape toti peretii sunt plini de pete”. Pe de alta parte, Luminita Nedelea ne-a spus cate ceva si despre vecinul ei, deputatul Mircea Draghici: „Am inteles ca a cerut modificarea proiectului initial, care inseamna alti bani peste cat a cerut Sabie initial. Am inteles ceva de 85.000 de euro. Si sotia deputatului a venit pe aici, e o doamna. Am auzit ca nu vrea gresie si faianta de 300.000 metrul patra, ci de 800.000, un milion. De, au oamenii bani! Din cate am auzit, pe domnul deputat s-ar putea sa nu-l coste totusi asa de multi bani pentru ca i-ar fi promis lui Sabie functie in PSD, cel putin asa se vorbeste. Langa casa deputatului si-a facut casa si unul Danut Boian, asociat al lui Sabie. Acolo, la coltul casei, e o chicineta. Se pare ca va fi ghereta pentru paznicul care ii va pazi casa deputatului”.

„Nu este adevarata problema cu functia in PSD, pentru ca eu nu am nevoie de functii. Eu stiu un lucru: nu fac case gratis contra functii. Domnul Mircea Draghici si-a platit terenul, iar acum isi face casa. E adevarat ca s-a modificat putin proiectul, in sensul ca a dorit garaj la subsol. Alte comentarii nu am de facut nici despre casa, nici despre pretul ei” spune Vasile Sabie.

„Am o casa in constructie la Curtea de Arges. O fac cu firma colegului meu de partid, domnul Sabie, pentru ca era normal sa o construiesc cu cineva din partidul meu. Nu cred ca toate cheltuielile legate de casa se vor duce la 100.000 de euro, asa cum sustineti, ci la mult mai putin. Faptul ca imi fac o casa este respectarea unei promisiuni electorale, printre alte promisiuni pe care le-am facut. Atunci le-am spus oamenilor ca voi fi alaturi de ei si prin aceea ca imi voi face casa la Curtea de Arges”.