Crearea de continut sau content writing este o experienta incredibila, care nu poate fi descrisa atat de usor in cateva cuvinte. Trebuie, pur si simplu, traita. Aceasta activitate ofera celor dornici sa scrie si sa croseteze idei din cuvinte, o multime de oportunitati. 

Iata de ce este o idee buna sa devii un content writer

1. Lucrezi de acasa

Poate ca acesta este cel mai tentant motiv pentru care multe persoane isi doresc sa devina scriitori de continut. Intr-adevar, ca si content writer te poti bucura de mai multa flexibilitate cand vine vorba despre locatia si programul de lucru. 

Cu toate acestea, trebuie sa ramai disciplinat si sa-ti organizezi cat mai bine sarcinile. Daca vei face acest lucru, vei putea sa lucrezi la orice ora si din orice locatia, atata timp cat ai o conexiune buna la internet. Content writerii cu experienta care castiga mai bine isi permit inclusiv sa mearga in vacante dese si sa scrie „din mers”. 

Ce poate fi mai frumos decat sa ai timp sa calatoresti si sa vezi lumea, sa lucrezi de oriunde si sa castigi bani?

2. Pune amprenta ta pe un continut digital de calitate

Un content writer isi poate pune cu usurinta amprenta pe un continut de calitate, capabil sa genereze vanzari si sa atraga clienti si oportunitati. Ca si content writer, nu vei avea nevoie sa-ti faci reclama, pentru ca ceea ce vei scrie va functiona ca si reclama pentru tine. Cu cat vei scrie mai mult si mai bine, cu atat vei fi mai solicitat de diferiti advertiseri care au nevoie de content writeri talentati.

3. Continutul este „regele”

Bill Gates a spus acest lucru in urma cu circa 20 de ani si mare dreptatea avea. Continutul este intr-adevar regele. Fraza a concretizat viziunea pe care el a avut-o. Azi continutul este ceea ce defineste un website. Continutul ii ofera o identitate. Daca iti doresti un job actual si dinamic, sa fii un content writer este o idee foarte buna. Contentul este cel care creste traficul pe un site si genereaza venituri. Cum content-ul este regele, content writer-ul nu poate fi decat cea mai importanta persoana din spatele regelui. Cel care creaza regele. In mod evident, afacerile continua sa investeasca in content writing. 

4. Inveti mereu ceva nou

Sa scrii continut inseamna sa inveti tot timpul si sa deprinzi noi abilitati. Vei invata cum diferite tipuri de scriere au impact asupra diferitelor persoane. 

De exemplu, cunostintele SEO se pot dovedi foarte utile pentru ca ceea ce scrii sa se bucure de atragerea unui public cat mai numeros. Castigi bani in timp ce inveti sau faci research pentru anumite subiecte.  

5. Nu iti trebuie o calificare sau o diploma speciala ca sa fii content writer

Acest lucru este extrem de interesant. Daca atunci cand te angajezi ai nevoie de un CV solid si dovezi care sa-ti ateste priceperea intr-un anumit domeniu, acest lucru nu este valabil si pentru content writing. Poti incepe sa scrii fara vreo expertiza anume. Daca ai talent si dorinta de a invata, ai toate sansele sa devii bun in ceea ce faci. Sigur, pe masura ce vei capata experienta, iti vei putea contura un portofoliu, iar daca acesta este unul de calitate, vei reusi sa atragi clienti mai multi si mai dispusi sa plateasca un tarif mai mare pe care tu il poti stabili. 

6. Poti sa faci o cariera din content writing

Desi content writingul nu este o disciplina specifica pe care sa o inveti in scoala sau in facultate, poti face o cariera frumoasa scriind continut. 

Daca te pasioneaza aceasta activitate, esti incepator sau un content writer cu experienta, intra pe ibox, creaza-ti un cont de scriitor, stabileste-ti un profil si incepe sa accepti proiecte pentru afacerile care te vor in echipa lor de creatie continut.