Este posibil sa aveti o multime de hobby-uri, dar probabil ca aveti doar una sau doua pasiuni. Diferenta cheie este atunci cand iei ceva in serios si esti mereu intens in legatura cu asta. Acesta este un semn sigur ca este o pasiune. Daca sunteti destul de relaxat atunci cand faceti activitatea si nu va simtiti puternic, este mai probabil un hobby decat o pasiune. Examinati cateva dintre hobby-urile dvs. pentru a vedea cum va simtiti cu adevarat despre ele, apoi incercati cateva modalitati de a le testa pe cele despre care credeti ca ar putea fi cu adevarat pasiuni.

Fii atent la ceea ce iti ocupa mintea cel mai des

Cand conduceti, incercati sa adormiti sau faceti exercitii, observati ce credeti cel mai mult. Daca te gasesti in permanenta gandindu-te la o activitate atunci cand nu o faci, poate fi o pasiune.

Hobby-urile, in general, iti ocupa mintea doar atunci cand le faci sau, ocazional, altfel. Pasiunile raman cu tine toata ziua si te gandesti mereu la vreun aspect al acestora.

Daca sunteti mereu in cautarea vanzarilor de garaje si a magazinelor de ocazie, verificarea conturilor dvs. de vanzator online si incercarea de a gasi cumparatori, cumpararea si vanzarea de bunuri uzate este o pasiune a dvs.

Evalueaza modul in care iti petreci timpul

Fiti atenti la ceea ce faceti intr-o anumita zi sau intr-o saptamana intreaga. Observati ce faceti cel mai frecvent sau pentru cea mai lunga perioada de timp in fiecare sesiune. Este posibil ca activitatile pe care le petreceti cel mai mult timp sa fie mai degraba pasiuni decat hobby-uri.

De exemplu, sa presupunem ca in decursul unei saptamani canti la chitara in fiecare zi, tragi cosuri de doua ori, scrii bucati de poezie de patru sau cinci ori si joci Xbox o data. Chitara si poezia sunt pretendentii de top pentru a fi pasiuni, in timp ce baschetul si jocurile sunt hobby-uri.

Observa timpul care pare sa treaca repede

Dupa ce faceti o activitate, verificati daca v-ati uitat recent la ceas. Cand urmaresti o pasiune, nu observi ca trece mult timp. Esti atat de logodit incat timpul trece repede. Daca verificati mult timpul, probabil este un hobby.

De exemplu, o jumatate de ora de baschet este suficienta, dar doua ore de a alege corzi de chitara trec ca minute, pentru ca este o pasiune.

Observa cand elimini responsabilitatile pentru o activitate

Uita-te la responsabilitatile tale de la locul de munca si de acasa si vezi daca ceva le impiedica in mod constant. Daca aveti tendinta de a desfasura o anumita activitate peste alte lucruri care simt ca lucreaza, este pentru ca preferati sa va faceti pasiunea.

Spuneti ca lucrati la un proiect de cercetare. In loc sa cititi subiectul, petreceti o ora facand fotografia perfecta pentru prezentare. Fotografia este pasiunea ta.

Daca vasele tale murdare se acumuleaza o saptamana pentru ca petreci o ora practicand tobe, este pentru ca esti pasionat de joc.

Intreaba daca activitatea este relaxanta sau intensa

Incepeti sa efectuati activitatea si, dupa ce ati participat la el o vreme, evaluati ce simtiti. Daca te distrezi si te simti calm, probabil ca urmaresti un hobby. Daca te simti aproape suparat, sau cel putin putin tensionat sau concentrat, lucrezi la o pasiune.

Acest lucru poate parea nebunesc, dar pasiunile tind sa-ti provoace un pic de suferinta. Iti pasa mult de asta, asa ca urmarirea unei pasiuni nu este de obicei o experienta linistitoare.

Hobby-urile sunt placute si placute, asa ca ar trebui sa va simtiti linistit cand va angajati intr-un hobby.

De exemplu, mergeti la magazinul dvs. de lemn si incepeti sa construiti ceva. Daca sunteti intr-o concentrare profunda si va simtiti la limita, sunteti pasionat de prelucrarea lemnului. Altfel, te-ai simti relaxat.

Stabileste daca incerci sa imbunatatesti activitatea

Faceti activitatea putin mai frecvent decat ati face de obicei. Fii atent la faptul ca lucrezi din greu pentru a te imbunatati sau daca pur si simplu o faci pentru placerea pe care o primesti in acest moment. Lucrezi mai mult la pasiuni decat la hobby-uri.

Lucrezi pentru a fi cel mai bun la pasiune, dar esti multumit sa te distrezi cu un hobby.

De exemplu, daca gatesti mereu retete noi care te provoaca, este o pasiune. Daca va place sa gatiti in repetate randuri chifle si scortisoara, este mai mult un hobby.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here