Creditele acordate de Credex Finantari IFN au crescut, in luna octombrie, cu 74 la suta fata de luna similara a anului trecut si cu 20 la suta comparativ cu septembrie 2008, informeaza un comunicat al institutiei financiare, remis vineri, AGERPRES.

La finele lunii octombrie, soldul creditelor acordate in 2008 indica o crestere cu 37 la suta fata de cel inregistrat in perioada ianuarie – octombrie a anului 2007.

De asemenea, pe parcursul anului 2008, Credex inregistreaza o pondere a clientilor cu intarzieri la plata din categoria peste 90 de zile sub unu la suta, in conditiile in care media acestui indicator pe piata de profil in Romania depaseste patru la suta.

‘In luna octombrie, criza economica a depasit pragul de criza mediatica si s-a concretizat in influente ale mediului economic. In acest context, suntem in masura sa anuntam cresteri ale finantarilor acordate persoanelor fizice, atat fata de perioada similara a anului trecut, cat si fata de perioada anterioara a anului 2008. Aceasta, deoarece Credex a ales sa nu tra

nsfere asupra clientilor sai cresterile de costuri pe care compania le suporta, ca urmare a evolutiei dobanzilor pe piata monetara, din ultimele doua luni’, a afirmat directorul general Credex Finantari IFN, Dragos Sirbu.

In pofida turbulentelor de pe pietele internationale, Credex a reusit o imbunatatire a performantelor sale datorita deciziei de a pastra in portofoliu produse de creditare accesibile din punct de vedere al costului finantarii, al formalitatilor de acceptanta si al vitezei de procesare, se precizeaza in comunicat.

In plus, Credex a raspuns cererilor venite din partea clientilor si, astfel, activitatea de creditare s-a desfasurat cursiv, fara fluctuatii.

Potrivit documentului citat, rezultatele inregistrate de Credex sunt efectul diversificarii portofoliului de produse financiare oferite. Astfel, Credex a lansat in ultima perioada o serie de credite noi destinate achizitiei de produse electronice si electrocasnice, precum ’20 de rate fara costuri’, ‘Dobanda 0’, ‘Creditul Usor si Simplu’, dar si primul credit de nevoi personale nenominalizate.

La inceputul lunii octombrie, Credex a demarat prima sa campanie de comunicare sub sloganul ‘Cele mai mici rate din Romania’. Obiectivul acesteia a fost sa promoveze identitatea si valorile companiei, precum si principalele beneficii ale produselor sale de creditare: toate costurile finantarilor sunt la vedere, ratele sunt fixe pe intreaga perioada de creditare, iar clientilor nu li se solicita garantii sub forma ipotecilor sau a girantilor.

Campania este sustinuta de ‘Creditul Usor si Simplu’ si de ‘Creditul de nevoi personale’. Astfel, ‘Creditul Usor si Simplu’ este simplu de explicat si usor de inteles: costul acestui serviciu implica pentru client un singur comision lunar de unu la suta din valoarea creditului, iar dobanda si comisionul de acordare sunt zero la suta. In cazul acestui produs, DAE are valoarea de 22,33 la suta.

‘Creditul de nevoi personale’ ofera o dobanda anuala de 13 la suta, suma maxima ce poate fi imprumutata fiind de 18.000 de lei, 0,65 la suta comision lunar, iar DAE – 29,81 la suta pentru un credit acordat pe 60 de luni.

In prezent, Credex are 76 de puncte de lucru proprii in cadrul retelelor de magazine Altex si Media Galaxy si 250 de angajati. Pana la finele anului, compania intentioneaza deschiderea a patru noi puncte de creditare.

Credex Finantari IFN este o companie de credit de consum creata de Altex Romania, liderul pietei de electronice si electrocasnice din Romania, in parteneriat cu Raiffeisen Bank.