Conform unui studiu, mai mult de jumatate din adultii americani si-au schimbat religia. Printre acestia se numara si foarte multe vedete care, din diferite motive, au ales sa renunte la religia cu care s-au nascut si sa adopte o alta, mult mai potrivita filozofiilor lor de viata.

Richard Gere – de la crestinism la budism

Richard Gere a trecut de la crestinism la budism acum foarte multa vreme, iar prima data cand a aflat mai multe despre aceasta religie a fost cand avea putin peste 20 de ani. Actorul marturiseste ca invatamintele acestei credinte l-au ajutat sa treaca peste problemele pe care la avea in tinerete: „Cand eram tanar sunt destul de nefericit. Nu stiu daca aveam ganduri sinucigase, dar eram foarte suparat si imi puneam intrebari de genul <>. Realizand ca imi depasisem limitele sanatatii mintale, am incercat sa gasesc raspunsuri in carti. O carte despre budismul tibetan a avut un impact imens asupra mea – pur si simpu am devorat-o „, spune actorul despre motivele care l-au determinat sa se converteasca la alta religie.

Elizabeth Taylor – de la stiinta crestina la iudaism

In 1959, dupa noua luni de studii, Elizabeth Taylor trece de la stiinta crestina la iudaism, luandu-si numele evreiesc Elisheba Rachel.

Dupa moartea sotului sau, Mike Todd, intr-un accident aviatic, Taylor a declarat ca simtea nevoia disperata a unei credinte reale, care sa raspunda intrebarilor pe care si le punea despre viata si moarte.

Biograful Randy Taraborrelli noteaza ca dupa ce a studiat filozofia iudaismului, Elizabeth a simtit imediat legatura cu aceasta credinta.

Katie Holmes – de la catolicism la scientologie

Cu siguranță, cel mai important rol pe care la jucat Katie Holmes a fost același de sotie a lui Tom Cruise. Si, pentru a se pregati pentru acest rol, Katie a trebuit sa faca putine schimbari, printre care sa sa adopte credinta sotului sau, scientologia.

Scientologia este una dintre cele mai controversate miscari religioase ale zilelor noastre, care a inceput nu ca religie, ci ca un nou sistem de terapie mentala. Crezurile sale de baza sunt rezultatul unui amestec dintre filozofia orientală și cercetarile personale ale lui Hubbard, fondatorul sau. Misiunea Bisericii Scientologice este sa medie calea salvarii prin indepartarea ideilor care ii impiedica pe oameni sa atinga potentialul maxim.

Orlando Bloom – de la anglicanism la budism

Bloom a renuntat la anglicanism in 2004, cand a devenit membru al Soka Gakkai International, o organizatie laica budista.

„Filozofia pe care am adoptat-o ​​nu presupune sa stau sub un copac si sa ma consider buricul pamantului ci sa folosesc ceea ce se intampla in viata mea pentru a face lucrurile mai bine”, declara Orlando Bloom

Michael Jackson – de la Martorii lui Iehova la islam

In anul 2008, Michael Jackson a trecut de la Martorii lui Iehova la islam, iar dupa convertire si-a luat numele Mikaeel, conform religiei. Cel care la convins pe Michael sa-si schimbe religia se pare ca a fost fratele sau Jermaine Friday, care a trecut la islam in 1989.

Madonna – de la catolicism la Kabbalah

Madonna a crescut intr-o familie catolica si chiar a urmat scoala catolica in copilarie.

La sfarsitul anilor ’90 insa, diva pop a inceput sa studieze Kabbalah si de atunci este adepta si cea mai mare sustinatoare a acestei filozofii, care se trage din iudaism.Cantareata si-a luat chiar si un nume evreiesc, Esther, un derivat persan pentru cuvantul „stea”.

Mihaela Radulescu – de la ortodoxism la iudaism

In 2003, Mihaela Radulescu a fost nevoita sa-si schimbe religia pentru a putea casatori religiosi cu Elan.

Trecerea a fost una destul de anevoioasa – Mihaela a trebuit sa mearga la Ierusalim pentru a renunta la religia ei de baza si a trece la cea mozaica.