In ultimii ani, yoga a cunoscut o crestere a popularitatii in lumea occidentala atat in ​​randul profesionistilor din domeniul medical, cat si al vedetelor. In timp ce multi asociaza yoga cu misticismul new age sau cu cea mai recenta moda la sala, yoga este, de fapt, o practica straveche care conecteaza mintea, corpul si spiritul prin ipostaze ale corpului, respiratie controlata si meditatie.

Practica yoga are multe beneficii pentru sanatate asociate, asa ca cititi mai jos pentru a descoperi cele mai mari beneficii ale incorporarii yoga in programul de fitness.

Beneficii pentru sanatate: De la scaderea tensiunii arteriale pana la cresterea tolerantei la durere, urmatoarele beneficii pentru sanatate pot fi descoperite in corp.

Tensiunea arteriala. O practica consistenta de yoga scade tensiunea arteriala printr-o mai buna circulatie si oxigenare a corpului. Aceste doua exercitii pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Metabolism. A avea un metabolism echilibrat duce la mentinerea unei greutati sanatoase si controlul foametei. Practica yoga constanta ajuta la gasirea echilibrului si creeaza un metabolism mai eficient.

Imbatranirea. Yoga stimuleaza procesul de detoxifiere din corp. S- a demonstrat ca detoxifierea intarzie imbatranirea, printre multe alte beneficii pentru sanatate.

Energie. Practica regulata de yoga ofera energie consistenta. De fapt, majoritatea yoghinilor afirma ca atunci cand iti faci yoga corect, te vei simti energizat dupa sedinta, mai degraba decat obosit.

Postura. Natura insasi a yoga il invata pe practicant cum sa tina si sa-si controleze corpul intr-o pozitie mai sanatoasa. Prin practica consecventa, postura ta se va imbunatati, astfel incat sa arati mai increzator si mai sanatos.

Somn. Datorita numeroaselor beneficii pentru corp si minte pe care le poate oferi o rutina de yoga, multi considera ca somnul lor este mult mai bun.

Echilibru. O parte integranta a practicii yoga este echilibrul si controlul asupra corpului dvs. Cu o practica consistenta, veti descoperi ca echilibrul dvs. global se va imbunatati in afara orei de yoga.

Sexualitate. Yoga va poate imbunatati sexualitatea printr-un control mai bun, mai multa relaxare si mai multa incredere in sine.

Starea de spirit. Bunastarea generala se imbunatateste cu practica yoga. Combinatia dintre crearea unei conexiuni puternice minte-corp, crearea unui corp sanatos si concentrarea spre interior pot duce la imbunatatirea starii de spirit.

Reducerea stresului. Concentratia necesara in timpul practicii de yoga tinde sa va concentreze atentia asupra problemei in cauza, reducand astfel accentul pe care este posibil sa-l puneti pe stresul din viata voastra.

Anxietate. Un beneficiu al respiratiei controlate utilizate in yoga este reducerea anxietatii. Aflati mai multe despre modul in care puteti folosi respiratia yoga pentru a va reduce anxietatea.

Depresie. Unii cred ca sentimentele negative pe care le puteti reprima sunt scoase la suprafata in timpul unor tipuri de exercitii de yoga. Cand se intampla acest lucru, energia negativa nu mai este blocata in voi, ci este eliberata prin exercitii. Eliberarea regulata a acestei negativitati duce la reducerea depresiei la multi oameni.

Acceptarea de sine. Concentrandu-va in interior si realizand prin practica dvs. de yoga ca perfectiunea nu este scopul, acceptarea de sine incepe sa preia. Aceasta postare descrie modul in care succesul nu este masurat de perfectionismul in yoga.

Autocontrol. Miscarile controlate ale yoga va invata cum sa transpuneti controlul de sine in toate aspectele vietii voastre.

Conexiunea minte-corp. Putine alte exercitii ofera aceeasi conexiune minte-corp ca yoga. Pe masura ce iti asociezi respiratia controlata cu miscarile corpului tau, iti reintrenezi mintea pentru a gasi acel loc de calm si pace pe care yoghinii de multa vreme o cunosc.

Perspective pozitive asupra vietii. Practicarea continua a yoga are ca rezultat un echilibru intre multi hormoni si sistemul nervos, ceea ce aduce o abordare mai stabila si mai pozitiva a vietii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here