Elena Băsescu în campanie electorală la Cluj în uniforma Armatei Române. Este vorba de cea folosită de militarii români în teatrelel de operaţiuni. Dar mai ales de folosirea unei uniforme a Armatei Române în campania electorală. Nici Nicu sau Zoe Ceauşescu nu au avut curajul să se afişeze în uniformă militară. O face însă fetiţa cu marijuana care crede că România trebuie să îi stea la picioare. 

Click spune că Elena Băsescu s-ar face vinovată de folosirea ilegală a unor însemne militare ceea ce ar însemna doi ani de puşcărie. 

Codul Penal, articolul 241:

„Purtarea, fără drept, de uniforme, grade sau insigne militare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Dacă fapta prevăzută în alineatul precedent se săvârşeşte în timp de război, pedeapsa este închisoarea de la 1 la 5 ani”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, maior Costi Spînu, a declarat pentru Click, după ce a văzut fotografiile cu candidatul la europarlamentare: „Uniforma arată la fel cu cea purtată de militarii români în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan. Ecusoanele de pe piept, cele cu RO. ARMY sunt ale Armatei Române. Portul militar este legal doar pentru militarii activi sau pentru cei trecuţi în rezervă, dar atunci numai cu specificaţia expresă a ministrului dar şi aceasta numai pentru anumite activităţi”.

Iar postul de televiziune public german ARD vorbește de operațiunea TATI.