Tunsoarea bob este una dintre acele tunsori clasice care a reusit sa ramana in fruntea preferintelor femeilor din lumea intreaga mai bine de 100 de ani, in ciuda trendurilor mereu in schimbare.

Tipuri de tunsori bob

1. Clasic Bobul classic este cel mai uzor de aranjat si se potriveste oricarei fizionomii si oricarui tip de par, atat celui drept cat si cel ondulat. De asemenea da impresia de mai mult volum.

2. Asimetric Si-a castigat notorietatea la inceputul anilor 2000 iar de ceva vreme a revenit in forta printre preferintele fashionistelor. Bobul asimetric este mai scurt in fata si din ce in ce mai lung spre barbie , insa nu este egal in ambele parti. De exemplu, in partea dreapta este lung pana aproape de umeri iar in partea stanga se opreste in dreptul barbiei.

3. Cu Breton asimetricAceasta frizura este foarte scurta la spate si coboara, intr-un breton asimetric, spre fata. Toata atentia trebuie acordata bretonului care trebuie aranjat astfel incat linia lui asimetrica sa fie foarte bine pusa in valoare.

4. Bob scurt Tipul acesta de bob ne duce cu gandul la bross-ul anilor 90 . Tuns foarte scurt si cu breton, acest bob s-ar putea sa nu fie foarte confortabil si nici foarte usor de aranjat, in cazul in care parul tau nu are volum.

5. Cu breton scurt Tunsoarea este una uniforma, de aceeasi lungime de la ceafa pana la barbie. Ceea ce il deosebeste este bretonul foarte scurt sip e toata lungimea fruntii.

Tipuri de coafuri pentru tunsoarea bob

1. Coafura bob dreapta , cu parul lins, este conservatoare, stilata si se potriveste oricarei forma de fata. Modul de aranjare a parului presupune inarcerea utilizare a varfurilor spre interior. Poti face asta fie cu ajutorul unei perii rotunde fie cu ajutorul placilor de intins parul.

2. Coafura bob „flippy” presupune intoarcerea utilizareara a varfurilor spre exterior (insa nu intr-un mod uniform) astfel incat, la final, parul sa pentru utilizatorul ciufulit. Modul acesta de coafare este de asemenea foarte interesant dacă varfurile sunt osor ondulate.

3. Coafura „curly bob” este foarte hot dacă ai parul cret natural. Daca nu, ai nevoie de o spuma pentru par cret si de un difuzor . Aplica spuma pe parul inca umed iar apoi usuca-l cu ajutorul difuzorului. La final poti folosi ondulatorul pentru a ajusta putin buclele.

Tunsori bob in functie de forma fetei

1. Daca ai fata ovala cel mai bine ar fi sa optezi pentru un bob lung pana la nivelul buzelor, astfel incat sa iti incadreze perfect fata.

2. Fetei rotunde i se potriveste cel mai bine o tunsoare bob cu breton, iar lungimea ar trebui sa fie pana la barbie.

Tunsori bob de vedeta

Tunsoarea bob si-a gasit fani si printre vedete care au ales-o pentru a sublinia trasaturile si pentru eleganta pe care le-o da. Printre acestea se numără Keira Knightley, Katie Holmes, Rihanna, Christina Aguilera, Helen Mirren sau Paris Hilton

Insa indiferent de stil pentru care optezi coafura trebuie sa fie stralucitoare si naturala .