Fiecare familie in parte este diferita, iar membrii sai au viziuni si mentalitati diferite. Chiar si asa, exista anumite reguli pe care orice familie ar trebui sa le urmeze pentru a exista armonie si intelegere. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont pentru a avea o familie reusita.

Nu toata lumea trebuie sa fie de aceeasi parere

O cauza destul de deasa a multor discutii aprinse in familie este aceea ca fiecare parinte isi doreste sa aiba dreptate, ceea ce este total gresit. Fiecare om are o anumita personalitate, si asta inseamna ca parerile pot fi diferite in anumite contexte. Chiar si cei mici ar trebui lasati sa isi exprime liberi parerea, fara sa fie ignorati sau redusi la tacere de catre parinti. Fiecare membru al familiei este unic, si prin urmare, este esential sa aveti rabdare cu totii.

 Numeroase cupluri ajung sa divorteze in ziua de azi pentru ca nu fac compromisuri si nici nu incearca sa inteleaga punctul de vedere al celuilalt. Astfel, certurile sunt din ce in ce mai dese, iar despartirea este inevitabila. Daca te afli in acest gen de situatie, atunci intra pe link-ul acesta ca sa poti consulta lista de avocati care te pot ajuta ca divortul sa fie un proces cat mai simplu si mai putin stresant. 

Interesele copiilor ar trebui sa fie mai presus de interesele parintilor

Aceasta regula este una esentiala in orice casnicie, dar din pacate o mare parte dintre parinti uita de ea, si prin urmare nu se inteleg prea bine cu proprii copii. Acestia nu inteleg ca in momentul in care devin parinti, este necesar sa renunte la o parte din drepturile si libertatile lor. Pur si simplu lucrurile nu mai au cum sa fie la fel ca inainte.

Pentru binele intregii familii, si mai ales pentru binele celor mici, unele dintre activitatile cu care parintii erau obisnuiti ar trebui sa treaca pe locul doi. De exemplu, nu te mai poti trezi cand vrei, pentru ca este esential sa iti faci programul dupa cei mici, mai ales atunci cand vorbim de bebelusi.

In plus, nu mai poti iesi cu prietenii ori de cate ori vrei, pentru ca poate copilul tau are nevoie de tine in acea seara, si exemplele pot continua. Toate acestea fac parte din rolul de parinte, rol pe care trebuie sa ti-l asumi in totalitate. 

Ai grija de relatiile familiale

Cand spunem relatii familiale ne referim la relatiile cu parintii sau cu rudele. Din pacate, in ziua de azi foarte multi copiii deveniti adulti nu mai pastreaza legatura cu parintii din diverse motive. Ei bine, acest lucru nu este unul foarte bun, iar resentimentele nu ar trebui sa existe, cu atat mai mult cu cat copiii tai vor vedea acest lucru si mai tarziu este posibil sa procedeze exact la fel. Membrii familiei sunt cei care ar trebui sa iti fie alaturi la bine si la rau, sa te sprijine si sa te ajute ori de cate ori este nevoie. Evident ca toate acestea ar trebui sa fie reciproce pentru o armonie perfecta. 

Nu ar trebui sa fii niciodata prea ocupat pentru cei dragi

Aceasta regula este incalcat de foarte multi dintre parinti. Multi nu au timp sa isi asculte copilul pentru ca sunt extrem de ocupati sau pentru ca sunt obositi dupa o zi de munca. Parintii trebuie sa investeasca timp si emotie in relatiile cu copiii lor, daca isi doresc cu adevarat ca acestia sa ajunga adulti siguri pe ei si echilibrati. Indiferent ca vorbim de mama sau de tata, nici unul nu ar trebui sa fie prea ocupat pentru copilul sau.